Lammfärsburgare med grekisk touch

11 maj, 2011

Som jag tidigare skrev skulle jag prova att använda en ingrediens jag aldrig använt och det var faktiskt lammfärs! Jag älskar lamm men jag har aldrig provat lammfärs! Men detta var definitivt inte enda gången!
Jag serverade biffarna med en vitlöksdressing och oliv o tomatsallad – så fräscht! Det hade varit ännu godare med ett glas rött, men jag håller mig till fredag 😉

4 portioner

ca 500 g lammfärs
100 g fetaost, smulad
1 msk torkad timjan
salt/peppar
1 ägg
1/2 dl grädde
1 vitlök solo, pressad

Vitlöksdressingen:
2 dl grekisk yoghurt
1/2-1 vitlök solo
flingsalt, svartpeppar

Salladen:
Babyspenat
1 liten rödlök
svarta kalamata oliver
flingsalt / svartpeppar
Olivolja
Mörk balsamvinäger

Blanda alla ingredienser, forma biffar och stek i smör.
Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå kallt, rör ihop salladen
Servera!

I dag fick jag hem lite roliga köksprodukter, som jag såg hemma hos Lena och som jag var tvungen att själv ha! Vad det är får ni se i morgon!!

Tjingeling!

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Ida's Lippstick 16 maj, 2011 - 18:11

Så gott med lamm, det ser verkligen gott ut!
/ Kam Ida

Svara
Humlamamman 12 maj, 2011 - 11:27

Yummi – vilka inspirerande bilder. Nu blir jag verkligen hungrig. Måste testa; helt klart!!

Svara
maja 11 maj, 2011 - 21:38

Ser ju gott ut! Har aldrig ätit lamm kanske är dags=)

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:01

Tycker jag! =)

Svara
Britt-Marie 11 maj, 2011 - 21:33

Ser jättegott ut. Gillar också lamm men aldrig provat färs.
Får nog göra det nu.
Ha en trevlig semester.

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:02

Gör det BM! Det är jättegott!

Svara
Mia 11 maj, 2011 - 21:20

Ser jättegott ut! Blir till att prova snarast!

Svara
Dagarna 11 maj, 2011 - 21:12

Så gott med lamm och lammfärsbiffar.

Förstår inte de som säger att lamm smakar kofta.

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:04

Nääää eller hur?!!

Svara
Anna 11 maj, 2011 - 21:10

Låter helt underbart, men jag måste fråga : vad är vitlök solo ?

Svara
ÅsaS 11 maj, 2011 - 21:17

En liten rund vitlök utan klyftor. Mildare i smaken än den ”vanliga”. Du kan ersätta 1-2 vitlöksklyftor med en solo.

ÅsaS (frukt- och grönt-ansvarig på jobbet…)

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:02

Haha, man kan alltid lita på dig =) Tack för svaret!

Svara
ÅsaS 11 maj, 2011 - 21:09

Det är till att förbereda smaklökarna för de grkiska rätterna som komma skall alltså..?! 😉
Ser verkligen gott ut! Gjorde liknande biffar med ”vanlig” färs nån sommar och grillade på kolgrillen. Inte helt fel det heller. Men jag antar att det blir lite annan smak med just lammfärs.

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 22:05

Hihi yes!! Nötfärsbiffar på liknande sätt är också suuuuupergott!!

Svara
Manuella 11 maj, 2011 - 20:47

Hahaha…det lagade jag igår, fast jag hade tzatziki till. Så himla gott!!

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 21:04

Nam nam =)

Svara
Sara 12 maj, 2011 - 09:12

Och jag i fredags också med tzatziki till;-)

Svara
Susanne 11 maj, 2011 - 20:38

Oj, detta ser gott ut. Har dock aldrig testat lammfärs. Men detta blir helt klart ett recept jag ska göra.
Har ätit den Sweetchilimarinerade kycklingspetten idag tillsammans med grönsaker och såsen, det var ljuvligt gott : )

Ha gott!
//Susanne

Svara
Åse 11 maj, 2011 - 21:05

Supergott! Jag gillar smaken och med timjan o feta blir det mumma! Smakar väldigt mkt o gott men FRÄSCHT! En riktig ”sitta ute på uteplatsen” rätt =)

Svara
Chrissan - Sockerblomman 11 maj, 2011 - 20:29

Oh Lammfärs är så gott. Jag äter lamm ofta i olika former och lammfärsbiffar är en klar hit. Ska testa detta receptet nästa gång jag får tag på lammfärs. Naminam….

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.