Lammfärsbiffar i chèvresås och kålrotspommes

2 oktober, 2012

Hihi roligt att ni tyckte det var kul att höra och se mig! Visst är det så att man har en föreställning om hur någon ska låta när man läser och ser bilder på den. Jag glömmer aldrig när jag och Vickan träffades första gången. Vi sa ”Vaaaaaaaaaa??” så många gånger till varann att det numera är lite av vår gimmick när vi ses <3 Jag från Skåne och hon från Ööööörebrooooooo 😉 Men nu är vi så vana vid varann att V till och med lägger sig till med skånskan när vi ses hehe 🙂
Gillar ni lamm? Jag älskar lamm! Och dessa biffarna jag gör är så hiskeligt goda (tycker jag!) Dessa serverades i söndags med en chèvresås eftersom jag hade en hel del i kylskåpet. Till det serverades pommes av kålrot! Det är flera år sedan jag gjorde dem sist men nu var det dags igen! HUR har jag kunnat glömma av dem? Fantastiskt goda! Och något som vi som vill hålla nere på kolhydraterna kan äta med gott samvete! Kålrot innehåller hög halt med C-vitamin som vi kan behöva extra mycket av vid den här tiden.
4 portioner
Biffar:
500 g lammfärs
1 ägg
100 g smulad fetaost
1/2 dl hackade svarta oliver


1 riven vitlök
1 riven schalottenlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 handfull hackad färsk timjan
Blanda ihop allt och forma 8 biffar som stekes i smör. ta upp och lägg på tallrik och torka av pannan. Häll i grädde + övriga ingredienser och koka upp, lägg tillbaka biffarna och låt småputtra ihop någon minut.
Sås:
2,5 dl grädde
2 msk oxfond

1 msk soja
60 g chèvre
Pommes:
1 kålrot
salt
kokosfett eller rapsolja
Skala kålroten och skär i skivor, skär sedan varje skiva i långa smala stavar. Koka några minuter i lättsaltat vatten och fritera sedan i olja tills de fått fin färg. Salta.
 

Detta passade fint till lammet!

Skön kväll!

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

David 11 april, 2018 - 18:05

Hej!
Stort tack för receptet! Både kreativt och inspirerande.
Jag friterade i fritös och pommesen blev helt mjuka. Något tips på hur man får de lite mer frasiga? Kokade först 4 minuter sen körde jag på 140 grader, 4 minuter i fritösen och sen 180 i ca 3 minuter. Var gott ändå ska tilläggas 🙂

Svara
Kyckling och Zucchiniburgare med citrondressing - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:39

[…] det därför kycklingbiffar som blev så saftiga och goda så här kommer receptet! Jag serverade kålrotspommes. […]

Svara
Svarestund; det som blev över. : Emily Dahl 1 juni, 2013 - 19:23

[…] LCHF-bloggen 56Kilos receptsektion för hon har testat det mesta och gör väldigt mycket bra, som kålrotspommes till […]

Svara
Sthlms tjej 1 december, 2012 - 09:45

Det där vinet är jättegott, en favorit! 🙂

Svara
Lena 12 oktober, 2012 - 17:45

Ljuvliga pommes, längtar efter att få äta dom igen. Ska göra en vitlöksdip att doppa dom i nästa gång.

Svara
Lisa 9 oktober, 2012 - 12:00

Ja precis! Ja men då testar jag det! Tack för hjälpe! Ha en fortsatt bra dag 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.