Lammfärsbiffar i chèvresås och kålrotspommes

2 oktober, 2012

Hihi roligt att ni tyckte det var kul att höra och se mig! Visst är det så att man har en föreställning om hur någon ska låta när man läser och ser bilder på den. Jag glömmer aldrig när jag och Vickan träffades första gången. Vi sa ”Vaaaaaaaaaa??” så många gånger till varann att det numera är lite av vår gimmick när vi ses <3 Jag från Skåne och hon från Ööööörebrooooooo 😉 Men nu är vi så vana vid varann att V till och med lägger sig till med skånskan när vi ses hehe 🙂
Gillar ni lamm? Jag älskar lamm! Och dessa biffarna jag gör är så hiskeligt goda (tycker jag!) Dessa serverades i söndags med en chèvresås eftersom jag hade en hel del i kylskåpet. Till det serverades pommes av kålrot! Det är flera år sedan jag gjorde dem sist men nu var det dags igen! HUR har jag kunnat glömma av dem? Fantastiskt goda! Och något som vi som vill hålla nere på kolhydraterna kan äta med gott samvete! Kålrot innehåller hög halt med C-vitamin som vi kan behöva extra mycket av vid den här tiden.
4 portioner
Biffar:
500 g lammfärs
1 ägg
100 g smulad fetaost
1/2 dl hackade svarta oliver
1 riven vitlök
1 riven schalottenlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 handfull hackad färsk timjan
Blanda ihop allt och forma 8 biffar som stekes i smör. ta upp och lägg på tallrik och torka av pannan. Häll i grädde + övriga ingredienser och koka upp, lägg tillbaka biffarna och låt småputtra ihop någon minut.
Sås:
2,5 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk soja
60 g chèvre
Pommes:
1 kålrot
salt
kokosfett eller rapsolja
Skala kålroten och skär i skivor, skär sedan varje skiva i långa smala stavar. Koka några minuter i lättsaltat vatten och fritera sedan i olja tills de fått fin färg. Salta.
 

Detta passade fint till lammet!

Skön kväll!

25 kommentarer
0

Du kanske också gillar

25 kommentarer

David 11 april, 2018 - 18:05

Hej!
Stort tack för receptet! Både kreativt och inspirerande.
Jag friterade i fritös och pommesen blev helt mjuka. Något tips på hur man får de lite mer frasiga? Kokade först 4 minuter sen körde jag på 140 grader, 4 minuter i fritösen och sen 180 i ca 3 minuter. Var gott ändå ska tilläggas 🙂

Svara
Kyckling och Zucchiniburgare med citrondressing - 56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil 23 mars, 2018 - 15:39

[…] det därför kycklingbiffar som blev så saftiga och goda så här kommer receptet! Jag serverade kålrotspommes. […]

Svara
Svarestund; det som blev över. : Emily Dahl 1 juni, 2013 - 19:23

[…] LCHF-bloggen 56Kilos receptsektion för hon har testat det mesta och gör väldigt mycket bra, som kålrotspommes till […]

Svara
Sthlms tjej 1 december, 2012 - 09:45

Det där vinet är jättegott, en favorit! 🙂

Svara
Lena 12 oktober, 2012 - 17:45

Ljuvliga pommes, längtar efter att få äta dom igen. Ska göra en vitlöksdip att doppa dom i nästa gång.

Svara
Lisa 9 oktober, 2012 - 12:00

Ja precis! Ja men då testar jag det! Tack för hjälpe! Ha en fortsatt bra dag 🙂

Svara
Lisa 9 oktober, 2012 - 11:44

Det fanns inget recept med på det inlägget och finns inget annat recept med kalvfärs när man söker. Du skulle inte kunna lägga upp det?

Svara
Åse 9 oktober, 2012 - 11:49

Menar du detta?? http://56kilo.se/en-fredag-med-kalvfars-som-var-lammfars/
Jag har inget recept på det utan jag har gjort biffarna ungefär som lammfärsbiffarna i chevresås och sedan gjort en gorgonzolasås som biffarna fått puttra i.

Svara
Lisa 8 oktober, 2012 - 22:23

Är detta samma recept som du gjorde med kalvfärs för ett tag sedan?
Eller finns det receptet någon annanstans här på bloggen?

Svara
Åse 9 oktober, 2012 - 09:37

Det kommer jag inte ihåg, sök på kalvfärs i sökfältet så kommer alla recept med kalvfärs upp 🙂

Svara
Rina 3 oktober, 2012 - 20:15

Testade kålpommesen idag….jättegott, men det tog ju ca 60min innan det fick färg, sen undrar jag om dina blir knapriga?
Tack för en toppen blogg, med många bra recept…. Och som är enkla att göra.
Kramar Visby

Svara
Åse 3 oktober, 2012 - 20:18

60 minuter???????!! I frityrolja???

Svara
Rina 3 oktober, 2012 - 20:20

Vanlig rapsolja, typ icas:-)?! Kanske därför:-(

Svara
Åse 3 oktober, 2012 - 20:29

Hmmm. Lade du stripsen i frityrolja på 3/4 av plattans kapacitet och friterade den i 1 timme?

Svara
Rina 3 oktober, 2012 - 20:37

Ja växlade graderna lite, 5-7. Jätte konstigt. Hade ca 4dl olja…. Kanske skall ha högre värme hela tiden?
Skall dom bli knapriga?

Svara
Anna 3 oktober, 2012 - 12:50

Hej! Gud vilken inspirerande blogg!
Jag undrar lite hur man vet hur många kcal det är i varje måltid?
Såsom i en middag, lunch och frukost osv.
Man ska ju hålla sig till ett visst kalori intag om dagen för att kunna gå ner.
Så jag undrar hur jag vet att jag inte överskrider det här intag av kalorier?
Eller innehåller alla dina recept på frukost, lunch och middag så lite kalorier så man bara kan blanda hur man vill? Utan att känna att man kanske har överskridit intaget.
Blev en lång kommentar, hoppas du förstår vad jag menar:)
Tack igen för en jätte bra blogg!
/Anna

Svara
Åse 3 oktober, 2012 - 13:38

Hej! Kalorier är inte det enda som styr om vi går ner i vikt utan hur det vi äter påverkar fettlagring. Jag räknar inte kalorier och rekommenderar inte det heller utan jag rekommenderar en handflatemetod till mina klienter, då slipper man räkna kalorier.

Svara
Mariann Fäldt 3 oktober, 2012 - 08:51

Ja det var härligt att få en ‘röst till ansiktet’ =) Som någon sa så skulle det passa perfekt med dig och lchf i ‘Mitt kök’ på TV…
Lammfärsbiffarna ser jättegoda ut, måste provas. Tack för all inspiration!

Svara
Åsa 3 oktober, 2012 - 02:01

Vad gott det låter. Har lammfärs i frysen. Kollade på Fineli.fi och i deras tabell har både kålrot och rotselleri 4,6 g kolhydrater. Tycker om båda men har aldrig provat fritera dom.

Svara
Anna Haeggman 2 oktober, 2012 - 21:44

Hej!
Jätte fina strips. Men har du testat att göra strips på rotselleri? Jag brukar använda rotselleri, den har ännu mindre kolhydrater per 100g än kolrot Jag brukar göra mina i stavar i ugnen men nästa gång ska jag testa att fritera så som du gjorde med kålroten.
Kram Anna

Svara
Åse 3 oktober, 2012 - 14:39

Hej! Både rotselleri och kålrot har båda 4,6 kolhydrater per 100 g enligt fineli.fi =) Aldrig provat med rotselleri men gillar generellt kålroten bättre då den smakar mer som potatis =)

Svara
Malin Henriksson 2 oktober, 2012 - 20:44

Hej Åse!
Skönt att du är tillbaka igen 🙂 det var riktigt kul att både höra och se dig. Det är konstigt hur man kan föreställa sig 🙂 som nån skrev tidigare, då man är från Norrland så läser man på norrländska :DD
Men du var jätteduktig och skulle verkligen göra dig som lchf kock i tex mitt kök varje morgon på tv 4!!!
Hur som helst är det kul att du är tillbaka med massa härliga recept och tips.
Kram / Malin

Svara
Lisa 2 oktober, 2012 - 20:39

Jaaa, vad det var skoj att höra och se dig. Jag tilloch med ropade på sambon, ”kom och kolla-visst låter hon proffsig!” JÄTTEFINA filmer!
Såg GOTT ut!
Nåt helt annat, vilket Amarone vin tycker du att jag ska testa?
Kramkram fina du!

Svara
Åse 2 oktober, 2012 - 21:02

haha! 🙂
Jag gillar Amarone Classico! Prisvärt och såååå gott!! KRAM!!

Svara
Lotte 2 oktober, 2012 - 19:50

Det lät ju himla gott 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.