Lakritspannacotta

11 juli, 2012

Lovade ju att det skulle börja komma lite lakritsrecept 😉 Vem kan motstå en lakritspannacotta med hallonspegel?
MUMS!

4 portioner

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl sötning (eller avstå!)
1 msk lakritspulver (kan doseras olika beroende på märke)
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg innanmätet + resterande i grädden, lägg i sötning och lakritspulver och låt sjuda i 5 minuter.
Ta av från plattan. Sila av vaniljstången och om inte lakritspulvret blandat sig, kör några varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen.
Låt svalna lite och häll upp i glas och ställ in i kylen minst 4 timmar! Lägg gärna på en plastfilm så att inte ytan får ett skinn.

Hallonspegel:

Två nävar hallon. Låt sjuda upp så det blir en sylt av. Sila sedan av och låt svalna. Fördela på pannacottan och låt stå kallt.

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Claudia 13 september, 2013 - 21:54

Gjorde denna pannacotten idag sötade med sötströ från ica (gamla steviaströ) och använde mig av laktosfrigrädde samt lakrits från lakrits fabriken , den blev sååå god

Svara
Lakritspannacotta med blåbär | LCHF Inspiration 23 november, 2012 - 07:49

[…] Klicka på länken för att se receptet jag använde […]

Svara
En helg med goda vänner och goda skockor | rebecca sofie 29 oktober, 2012 - 14:46

[…] inte sista. Shit, vilken fantastisk grej det här med lakritspulver!!! Åses recept hittar ni här. Själv tog jag mindre sötning, och tog bara 3 msk stevia. Jag är också lite för lat för att […]

Svara
Husmorsdag =) – syltkakor, lakrits pannacotta, formbröd, flärskkarré och äggsallad « josefinaslowcarblife 8 september, 2012 - 13:30

[…] Under tiden syltkakorna stod i ugnen gjorde jag lakrits pannacotta som blev helt ljuvligt god och krämig. OMG vad god den blev…need I say att jag älskar lakrits??? Lakrits pulvret kommer från lakritsfabriken är gudomligt. Pulvret smakar som pulvret utanpå en hård laktritskaramell (det är ju det godaste). Till det hade jag lite av min hemgjorda hallon och jordgubbssylt. Receptet på lakrits pannacottan hittade jag här. […]

Svara
i min lilla lilla värld 20 augusti, 2012 - 21:04

Du bruden. Waz up?

Vet du om att du är värsta snackisen på hälsocoachlinjen hahaha Ja, att du hade sökt och sånt =)

Hörde dock att du funderade på förberedande högskolaprogrammet (eller vad det kallas). Varför blev det inte det?

Kram på dig

Svara
Åse 20 augusti, 2012 - 21:19

Haha va?? ;)) Var det Gogge som berättade? 😉 😉 Eller hur kom mitt namn upp?? =)
Nej jag känner mig inte tillräckligt motiverad att plugga ett år för att sedan plugga ett år av något jag inte är hundra på att jag behöver/vill gå. Under tiden hade många av de projekt jag är involverad i fått lida så det känns bäst så här 🙂 Även om jag fortfarande tycker att hälsocoachutbildningen verkar kul!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.