Lakritspannacotta

11 juli, 2012

Lovade ju att det skulle börja komma lite lakritsrecept 😉 Vem kan motstĂ„ en lakritspannacotta med hallonspegel?
MUMS!

4 portioner

4 dl vispgrÀdde
1 vaniljstÄng
1/2 dl sötning (eller avstÄ!)
1 msk lakritspulver (kan doseras olika beroende pÄ mÀrke)
2 gelatinblad

LÀgg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstÄngen och lÀgg innanmÀtet + resterande i grÀdden, lÀgg i sötning och lakritspulver och lÄt sjuda i 5 minuter.
Ta av frÄn plattan. Sila av vaniljstÄngen och om inte lakritspulvret blandat sig, kör nÄgra varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen.
LÄt svalna lite och hÀll upp i glas och stÀll in i kylen minst 4 timmar! LÀgg gÀrna pÄ en plastfilm sÄ att inte ytan fÄr ett skinn.

Hallonspegel:

TvÄ nÀvar hallon. LÄt sjuda upp sÄ det blir en sylt av. Sila sedan av och lÄt svalna. Fördela pÄ pannacottan och lÄt stÄ kallt.

20 kommentarer
0

Du kanske ocksÄ gillar

20 kommentarer

Claudia 13 september, 2013 - 21:54

Gjorde denna pannacotten idag sötade med sötströ frÄn ica (gamla steviaströ) och anvÀnde mig av laktosfrigrÀdde samt lakrits frÄn lakrits fabriken , den blev sÄÄÄ god

Svara
Lakritspannacotta med blÄbÀr | LCHF Inspiration 23 november, 2012 - 07:49

[…] Klicka pĂ„ lĂ€nken för att se receptet jag anvĂ€nde […]

Svara
En helg med goda vÀnner och goda skockor | rebecca sofie 29 oktober, 2012 - 14:46

[…] inte sista. Shit, vilken fantastisk grej det hĂ€r med lakritspulver!!! Åses recept hittar ni hĂ€r. SjĂ€lv tog jag mindre sötning, och tog bara 3 msk stevia. Jag Ă€r ocksĂ„ lite för lat för att […]

Svara
Husmorsdag =) – syltkakor, lakrits pannacotta, formbröd, flĂ€rskkarrĂ© och Ă€ggsallad « josefinaslowcarblife 8 september, 2012 - 13:30

[…] Under tiden syltkakorna stod i ugnen gjorde jag lakrits pannacotta som blev helt ljuvligt god och krĂ€mig. OMG vad god den blev…need I say att jag Ă€lskar lakrits??? Lakrits pulvret kommer frĂ„n lakritsfabriken Ă€r gudomligt. Pulvret smakar som pulvret utanpĂ„ en hĂ„rd laktritskaramell (det Ă€r ju det godaste). Till det hade jag lite av min hemgjorda hallon och jordgubbssylt. Receptet pĂ„ lakrits pannacottan hittade jag hĂ€r. […]

Svara
i min lilla lilla vÀrld 20 augusti, 2012 - 21:04

Du bruden. Waz up?

Vet du om att du Àr vÀrsta snackisen pÄ hÀlsocoachlinjen hahaha Ja, att du hade sökt och sÄnt =)

Hörde dock att du funderade pÄ förberedande högskolaprogrammet (eller vad det kallas). Varför blev det inte det?

Kram pÄ dig

Svara
Åse 20 augusti, 2012 - 21:19

Haha va?? ;)) Var det Gogge som berĂ€ttade? 😉 😉 Eller hur kom mitt namn upp?? =)
Nej jag kĂ€nner mig inte tillrĂ€ckligt motiverad att plugga ett Ă„r för att sedan plugga ett Ă„r av nĂ„got jag inte Ă€r hundra pĂ„ att jag behöver/vill gĂ„. Under tiden hade mĂ„nga av de projekt jag Ă€r involverad i fĂ„tt lida sĂ„ det kĂ€nns bĂ€st sĂ„ hĂ€r 🙂 Även om jag fortfarande tycker att hĂ€lsocoachutbildningen verkar kul!

Svara
Linn 27 juli, 2012 - 19:21

Jag har en lakrits och hallonpanncotta i kylen och jag bara lĂ€ngtar tills att fĂ„ prova. Det fĂ„r bli i kvĂ€ll nĂ€r barnen somnat för jag gjorde bara en. Första gĂ„ngen jag gör denna variant och jag ville provgöra innan vi fĂ„r gĂ€ster nĂ€sta vecka. Gjorde den helt sockerfri. Tack sprĂ„kpolisen:)! Jag insĂ„g att jag ocksĂ„ skriver gelantin och jag gillar inte att det blir fel. Har sagt det förr men jag sĂ€ger det igen. Tack för en superbra blogg Åse!

Svara
Areyanna 15 juli, 2012 - 14:11

Wiee! Det ser gott ut! Vi gjorde vanilj pannacotta hÀromdagen men lakritsÀlskande jag lÀngtar efter en sÄnn=) Ha en fin söndag!

Svara
Amanda 14 juli, 2012 - 13:49

Åhh herregud vad gott tack för att u delar med dig allt gott hĂ€r … Älskade tex kesoplĂ€ttarna mums 🙂

Svara
Cami 13 juli, 2012 - 13:07

Kan inte du uppdatera din vikt och mÄtt?

Svara
Åse 14 juli, 2012 - 08:52

56,9 vĂ€gde jag i morse, fĂ„r vĂ€l hitta ngt stĂ€lle att skriva ner det pĂ„ – mĂ„nga som frĂ„gar

Svara
CamillaP 13 juli, 2012 - 09:21

Pannacotta-freak som vi Ă€r sĂ„ mĂ„ste vi nog ta och testa denna….=)

Svara
Tina 12 juli, 2012 - 19:31

Herregud vad det dÀr lÀt gott! Det ska jag testa, lakritsÀlskare som jag Àr, dessutom ligger ju Ramlösa runt knuten, och lokalt Àr alltid bra.
Ett pĂ„pekande frĂ„n mig som sprĂ„kfascist Ă€r att du skriver ”gelantin” överallt, det heter gelatin. FortsĂ€tt skriva sĂ„ om du vill, men jag reagerar varje gĂ„ng.. 😉
Älskar din blogg!

Svara
Åse 12 juli, 2012 - 20:04

Haha! Tack för pĂ„pekandet! Ska Ă€ndra och tĂ€nka pĂ„ det! 🙂 min man (och mamma) Ă€r sprĂ„kfacister sĂ„ jag Ă€r van;)

Svara
Erika 12 juli, 2012 - 17:36

Hej Åse! Vill börja med att sĂ€ga att jag Ă€r tokig i din blogg, super bra tycker jag!
Sedan sÄ har jag en frÄga ang choklad. (Hittar ingenstans att frÄga sÄ skriver hÀr)
Hittade Lchf choklad. http://www.lchfchoklad.se
Är det ett bra alternativ tycker du om man Ă€r extremt choklad sugen en dag? Har sĂ„ svĂ„rt att slita mig frĂ„n den.

Svara
Åse 12 juli, 2012 - 22:51

Njae, tillsatt Maltitol, det om nÄgot fÄr min mage i kaos! Maltitol Àr INTE naturligt och det Àr definitivt ingen LCHF choklad. DÄ Àr det bÀttre att köpa ett vanligt 86% choklad och ta en ruta.

Svara
milla 12 juli, 2012 - 16:58

LĂ„ter fantastiskt gott Ă€lskar lakrits 🙂

Svara
Martina 12 juli, 2012 - 12:48

WOW den hÀr ser ju helt galet god ut, som ett litet konstverk! Jag mÄste testa!!!

Svara
Cornelia 11 juli, 2012 - 14:53

Denna pannacotta mÄste jag testa. Har hittat lakritspulver pÄ Maxi hÀr i VÀsterÄs, men inte gjort nÄgot med den Àn.
Du Àr en sÄn inspiritationskÀlla, Àr och kollar in din sida flera gÄnger om dagen.
Allt du gör blir bÄde fint och gott.

Svara
Åse 11 juli, 2012 - 15:02

Tack!! 🙂

Svara

LĂ€mna en kommentar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att förhindra skrÀppost. LÀs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.