Lakritspannacotta

11 juli, 2012

Lovade ju att det skulle börja komma lite lakritsrecept 😉 Vem kan motstĂ„ en lakritspannacotta med hallonspegel?
MUMS!

4 portioner

4 dl vispgrÀdde
1 vaniljstÄng
1/2 dl sötning (eller avstÄ!)
1 msk lakritspulver (kan doseras olika beroende pÄ mÀrke)
2 gelatinblad

LÀgg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstÄngen och lÀgg innanmÀtet + resterande i grÀdden, lÀgg i sötning och lakritspulver och lÄt sjuda i 5 minuter.
Ta av frÄn plattan. Sila av vaniljstÄngen och om inte lakritspulvret blandat sig, kör nÄgra varv med stavmixern. Rör ner gelatinbladen.
LÄt svalna lite och hÀll upp i glas och stÀll in i kylen minst 4 timmar! LÀgg gÀrna pÄ en plastfilm sÄ att inte ytan fÄr ett skinn.

Hallonspegel:

TvÄ nÀvar hallon. LÄt sjuda upp sÄ det blir en sylt av. Sila sedan av och lÄt svalna. Fördela pÄ pannacottan och lÄt stÄ kallt.


Nu sÀljer 56kilo, familjen och nÄgra vÀnner klÀder och accessoarer. VÀlkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls pÄ kontinuerligt nÀrmsta tiden.
 
20 kommentarer
0

Du kanske ocksÄ gillar

20 kommentarer

Claudia 13 september, 2013 - 21:54

Gjorde denna pannacotten idag sötade med sötströ frÄn ica (gamla steviaströ) och anvÀnde mig av laktosfrigrÀdde samt lakrits frÄn lakrits fabriken , den blev sÄÄÄ god

Svara
Lakritspannacotta med blÄbÀr | LCHF Inspiration 23 november, 2012 - 07:49

[…] Klicka pĂ„ lĂ€nken för att se receptet jag anvĂ€nde […]

Svara
En helg med goda vÀnner och goda skockor | rebecca sofie 29 oktober, 2012 - 14:46

[…] inte sista. Shit, vilken fantastisk grej det hĂ€r med lakritspulver!!! Åses recept hittar ni hĂ€r. SjĂ€lv tog jag mindre sötning, och tog bara 3 msk stevia. Jag Ă€r ocksĂ„ lite för lat för att […]

Svara
Husmorsdag =) – syltkakor, lakrits pannacotta, formbröd, flĂ€rskkarrĂ© och Ă€ggsallad « josefinaslowcarblife 8 september, 2012 - 13:30

[…] Under tiden syltkakorna stod i ugnen gjorde jag lakrits pannacotta som blev helt ljuvligt god och krĂ€mig. OMG vad god den blev…need I say att jag Ă€lskar lakrits??? Lakrits pulvret kommer frĂ„n lakritsfabriken Ă€r gudomligt. Pulvret smakar som pulvret utanpĂ„ en hĂ„rd laktritskaramell (det Ă€r ju det godaste). Till det hade jag lite av min hemgjorda hallon och jordgubbssylt. Receptet pĂ„ lakrits pannacottan hittade jag hĂ€r. […]

Svara
i min lilla lilla vÀrld 20 augusti, 2012 - 21:04

Du bruden. Waz up?

Vet du om att du Àr vÀrsta snackisen pÄ hÀlsocoachlinjen hahaha Ja, att du hade sökt och sÄnt =)

Hörde dock att du funderade pÄ förberedande högskolaprogrammet (eller vad det kallas). Varför blev det inte det?

Kram pÄ dig

Svara
Åse 20 augusti, 2012 - 21:19

Haha va?? ;)) Var det Gogge som berĂ€ttade? 😉 😉 Eller hur kom mitt namn upp?? =)
Nej jag kĂ€nner mig inte tillrĂ€ckligt motiverad att plugga ett Ă„r för att sedan plugga ett Ă„r av nĂ„got jag inte Ă€r hundra pĂ„ att jag behöver/vill gĂ„. Under tiden hade mĂ„nga av de projekt jag Ă€r involverad i fĂ„tt lida sĂ„ det kĂ€nns bĂ€st sĂ„ hĂ€r 🙂 Även om jag fortfarande tycker att hĂ€lsocoachutbildningen verkar kul!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♄

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.