Skriv ut

Lakritsglass -Sockerfri

  • Författare: åse falkman-fredrikson

Scale

Ingredienser

Grundrecept

  • 4 stora ekologiska äggulor
  • 4 dl ekologisk vispgrädde
  • 2 msk sukrin melis (eller liknande, dvs finmalen erythritol)
  • 2 msk xylitol
  • några droppar steviadroppar (t.ex nutrinick, eller sweetleaf)

Lakritsglass

  • 1,5 msk lakritspulver (börja med lite och smaka av!)

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sukrin melis och xylitol.
  2. Vispa grädden, inte för hårt men fast.
  3. Vispa ner grädden i äggsmeten och söta med steviadropparna tills önskad sötning uppnås. Rör ner lakritspulvret.
  4. Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten.
  5. Kör till lagom konsistens, häll sedan upp i bytta och frys in tills glassen serveras.
  6. Det går utan glassmaskin, häll då ner i bytta och ställ i frysen och rör 1 gång i timmen till glasskonsistens.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4