Lakritsglass -Sockerfri

av Åse

Jag ÄLSKAR lakrits. Det är i princip det enda godiset jag äter, när jag väl äter godis. Helst Johan Bulow.
Lillörda i går ju så jag dammade av min Kitchen Aid glassinsats. Jag gör så sällan sockerfri desserter längre, jag vet inte varför för en sockerfri dessert passar in i min livsstil men jag har väl blivit för lat helt enkelt och jag är egentligen ingen dessertmänniska.
Men ibland så!
Att göra sockerfri glass kan vara lite vanskligt, eller rättare sagt att göra sötsaker med sötningsmedel kan vara vanskligt om man är kräsen på smaken. Jag tycker INGET naturligt sötningsmedel är perfekt allena, därför blandar jag oftast för att få bra sötma och bra konsistens.
Så här blandar jag sötning för glass loch det blir i mitt tycke både superbra smak och konsistens!
Detta glassreceptet blir toppen! Det går sedan att variera hur man vill med smaksätning.
I går blev det lakritsglass 🙂
Servera gärna med varma hallon! SLURP!
012A2874
012A3002
012A3004
012A3006
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lakritsglass -Sockerfri


  • Författare: åse falkman-fredrikson

Ingredienser

Grundrecept

  • 4 stora ekologiska äggulor
  • 4 dl ekologisk vispgrädde
  • 2 msk sukrin melis (eller liknande, dvs finmalen erythritol)
  • 2 msk xylitol
  • några droppar steviadroppar (t.ex nutrinick, eller sweetleaf)

Lakritsglass

  • 1,5 msk lakritspulver (börja med lite och smaka av!)

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sukrin melis och xylitol.
  2. Vispa grädden, inte för hårt men fast.
  3. Vispa ner grädden i äggsmeten och söta med steviadropparna tills önskad sötning uppnås. Rör ner lakritspulvret.
  4. Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten.
  5. Kör till lagom konsistens, häll sedan upp i bytta och frys in tills glassen serveras.
  6. Det går utan glassmaskin, häll då ner i bytta och ställ i frysen och rör 1 gång i timmen till glasskonsistens.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

10 kommentarer

Yvonne Höglund 11 oktober, 2016 - 19:40

Undrar lite varför man har olika sötningsmedel?

Svara
Åse 11 oktober, 2016 - 19:43

För att sötningsmedel inte är naturligt socker och därför har en viss eftersmak och vissa brister i konsistens så jag mixar för att få fram ett perfekt resultat.

Svara
Theresa 25 september, 2016 - 15:39

Hej
Vad har du för lakritspulver?

Svara
Åse 26 september, 2016 - 08:31

Det är lite olika =) Finns på ica maxi mfl.

Svara
Caroline 18 april, 2016 - 20:36

Ser så gott ut ? Sitter och funderar på att köpa mig en ordentlig glassmaskin. Vad har du för någon? Och rekommenderar du den i så fall?
Tack för alla fina och goda recept ?

Svara
Åse 18 april, 2016 - 20:45

Jag har kitchen aids insats, men rek hellre en krups maskin! ?? kul du gillar! ?

Svara
Caroline 21 april, 2016 - 10:31

Tack nu är en beställd och ser fram emot att göra dina recept ???

Svara
Rebecca 8 april, 2016 - 23:12

Sjuuuukt god säger hon som fick äran att äta upp den. Och hålla skärmen ?

Svara
Charlotte Ejsing 8 april, 2016 - 12:39

Älskar också lakrits. I kväll är det jag som överraskar maken med lakritsglass! Tacka för alla trevliga recept! Du är en stor inspiration.

Svara
Åse 8 april, 2016 - 12:39

Hoppas det smakar!! Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!