Lågkolhydratbröd

4 januari, 2010

I GI bilagan så var det ett recept på ett GI/lågkolhydratbröd som jag blev väldigt nyfiken på!! I dag provade jag det och det var faktiskt riktigt gott! Ett perfekt substitut för mjölbröd.

2 kolhydrater och 3 ProPoints per skiva (25 skivor på 1 bröd)

IMG_4982

IMG_4984

IMG_4989

IMG_4990

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli


2 tsk bakpulver
11/2 msk brödkryddor
50 g smält smör
1 dl creme fraiche 15%
250 g keso naturell
6 ägg

Dekoration:
2 msk solrosfrön

Sätt ugnen på 175 g.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt och häll över i en bakplåtsklädd brödform. (Jag brukar smöra formen och sedan klä den med ett bakplåtspapper)
Strö över solroskärnorna och sätt in på nedersta falsen i ca 1 timme.

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Lina 16 augusti, 2012 - 20:36

BÄSTA BRÖDET, NÅGONSIN!
Tog precis ur en laddning ur ugnen och tänkte lyxa till det med en kopp te och en skiva nybakat om en liten stund, tillsammans med sambon 🙂
Har även delat och länkat till dig och detta recept, Åse, i min egna blogg!
Ha en go kväll!

Svara
Åse 17 augusti, 2012 - 15:05

Kul att du gillar det!! =) Tack för länk!! <3

Svara
snojbi 2 september, 2011 - 18:14

Oj vilken underbar blogg du har och vad massor med goda recept du bjuder på.
Var tvungen att cykla ner till affären för att köpa ingredienserna till detta brödet så nu ska här bakas.
Hit kommer jag fler gånger och hälsar på

Svara
Åse 2 september, 2011 - 18:24

Du är så välkommen hit så! =)

Svara
Anoraq 13 februari, 2011 - 15:17

Testade nu, samt tog en tugga på den traditionellt ”fula” ytterbiten med smör och ost. Helt makalöst gott och tanken på att det inte är ett uns av MJÖL i gör det hela ännu godare 🙂 Tack för detta recept och fler därtill. Detta är från nu vårt stadardbröd, från att tidigare ha kört Polar Extreme-brödet från Axa (i tidigare LC-perioder). Men detta är ju så mycket bättre, helt enkelt! Och… godare!

Svara
gabriela wenger 10 januari, 2011 - 23:43

HeJ!

Tack för receptet. kommer att baka imorgon. lalala 😀

Svara
Ika 9 januari, 2010 - 18:50

Tack för receptet! Första receptet på lchf bröd som faktiskt liknade bröd! Bakade det igår, till och med make + barn gillade det 🙂

Svara
Liz 8 januari, 2010 - 10:41

Ohh vad gott!!..måste testa detta!!..trodde först bären var små bitar soltorkad tomat 😛

Svara
Camilla 7 januari, 2010 - 12:01

TACK!! Behöver lite bra brödrecept då jag har det lite svårt ibland utan en ”macka”!!! Ska testat minsann…får göra det UTAN fin kitchen aid bara….snyft….hihi
Kramizar på dig

Svara
Maja 6 januari, 2010 - 15:56

Åh den ska jag prova. Är på jakt efter ett bra brödrecept så tackar!

Svara
Pärlan 6 januari, 2010 - 15:16

Ett bröd med lågt GI finns på denna sida:
http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=159
Har dock inte testat själv, men det låter gott iaf. 🙂 Och verkar enkelt! 🙂

Svara
Åse 6 januari, 2010 - 16:46

Uuuuu nej det är inte i jämförelse med bröd, det smakar mer som omelette typ.

Svara
Anna 5 januari, 2010 - 17:39

Åh, ser ju jättegott ut! Skulle jag gärna testa, men jag är allergisk mot nötter. Tror du att det blir lika bra utan? Eller nåt förslag på vad jag kan stoppa i istället?

Tack för all inspiration här på bloggen!

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.