Lågkolhydratbröd

4 januari, 2010

I GI bilagan så var det ett recept på ett GI/lågkolhydratbröd som jag blev väldigt nyfiken på!! I dag provade jag det och det var faktiskt riktigt gott! Ett perfekt substitut för mjölbröd.

2 kolhydrater och 3 ProPoints per skiva (25 skivor på 1 bröd)

IMG_4982

IMG_4984

IMG_4989

IMG_4990

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli


2 tsk bakpulver
11/2 msk brödkryddor
50 g smält smör
1 dl creme fraiche 15%
250 g keso naturell
6 ägg

Dekoration:
2 msk solrosfrön

Sätt ugnen på 175 g.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt och häll över i en bakplåtsklädd brödform. (Jag brukar smöra formen och sedan klä den med ett bakplåtspapper)
Strö över solroskärnorna och sätt in på nedersta falsen i ca 1 timme.

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Maria 5 januari, 2010 - 09:57

Åh, detta måste jag bara testa. Tror att jag ska kila ner till affären genast och sen starta Kithen aiden!

Svara
Zandra 5 januari, 2010 - 09:37

Jag vill okcså ha en Kitchen aid! Har lovat mig själv att köpa det efter min semester som närmar sig med stormsteg! 🙂 Ska nog prova brödet i helgen. Ser gott ut.

Svara
Åse 5 januari, 2010 - 09:44

Visst är de fina! Och BRA! Jag fick min i julklapp =))

Svara
Zandra 5 januari, 2010 - 10:51

Vilken härlig julklapp!! 🙂 Jag vill också ha! Själv fick jag bland annat en muffinsplåt med stora hål och en underbar rosa ungsform som jag hade önskat mig.

Svara
Helena 5 januari, 2010 - 08:47

Ser ju jättegott ut!!

Svara
Teres 5 januari, 2010 - 07:55

Å vad mumsiga mackorna ser ut 🙂 du är alltid så duktig Åse.

Stor kram Teres

Svara
Annika 4 januari, 2010 - 22:18

Köpte också den där bilagan i helgen… Man kanske skulle prova att baka lite. Jag bakar nästan aldrig och gör jag det så blir det bara massa onyttiga grejor.. 🙁

Men nu så.. är jag ju på G!

Kram.

Svara
Åsa N 4 januari, 2010 - 21:20

Ser gott ut. Men just nu ids jag inte baka. Här har vi ett litet bageri som gör ett helt underbart danskt rågbröd. Verkligen min favorit och det är väldigt saftigt och inte så där torrt som en del rågbröd är.

Svara
Bella 4 januari, 2010 - 20:47

Åh vad gott det såg ut. Gillar riktigt grovt bröd.
Även om jag inte är nån hejjare på att baka så kanske man skulle försöka sig på detta =)

Svara
Anita 4 januari, 2010 - 20:24

Brödet ser mums ut! Måste prova att baka det. Undrar vad oreganokryddburken (bilden)-används kryddan i brödet??

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 21:04

Haha det råkade hamna där, för jag skulle ha det i ett annat recept *S* Sorry 😉

Svara
Cissi II 4 januari, 2010 - 19:44

Attans jag missade detta nummer av GI&Hälsa!

Svara
t79 4 januari, 2010 - 19:07

Mmmm såg gott ut!! Fast jag måste erkänna att jag fuskat rejält de sista två månaderna och ätit bla vanligt bröd. Men, nytt år nya tag. kram

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.