Lågkolhydratbröd

4 januari, 2010

I GI bilagan så var det ett recept på ett GI/lågkolhydratbröd som jag blev väldigt nyfiken på!! I dag provade jag det och det var faktiskt riktigt gott! Ett perfekt substitut för mjölbröd.

2 kolhydrater och 3 ProPoints per skiva (25 skivor på 1 bröd)

IMG_4982

IMG_4984

IMG_4989

IMG_4990

4 dl linfrön
1 dl sesamfrön
100 g blandade nötter
1 dl torkade gojibär
50 g kruskakli


2 tsk bakpulver
11/2 msk brödkryddor
50 g smält smör
1 dl creme fraiche 15%
250 g keso naturell
6 ägg

Dekoration:
2 msk solrosfrön

Sätt ugnen på 175 g.


Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt och häll över i en bakplåtsklädd brödform. (Jag brukar smöra formen och sedan klä den med ett bakplåtspapper)
Strö över solroskärnorna och sätt in på nedersta falsen i ca 1 timme.

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Carina 4 januari, 2010 - 18:51

Mums det såg ju jätte gott ut. 🙂 Dock är jag nog den enda i familjen som skulle äta det.

Svara
Syster Pia 4 januari, 2010 - 18:37

Så smarrigt det ser ut!!

Svara
Anette 4 januari, 2010 - 18:23

Hej!
Brukar också baka detta bröd. Supergott! Det är poppis i Lchf-världen!

Svara
Cornelia 4 januari, 2010 - 17:17

Som alltid superläckra bilder som gör att man vill testa själv. Så snart jag är klar med rivstarten ska jag testa detta bröd. Mitt förra GI-bröd blev mer ett mordvapen än något ätbart 🙂 Tack för tipset.

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 21:06

Detta brödet kan du även äta i GI Rivstarten =))

Svara
Susanne 4 januari, 2010 - 16:58

Såg verkligen smaskigt ut, måste testas.

Svara
Ulrica 4 januari, 2010 - 16:37

Det ser verkligen toppensmarrigt ut!!

Svara
Aika 4 januari, 2010 - 16:19

Oppps! Nu kom jag in? Jorrrå, det e exakt det brödet jag gjorde men utan bären. Vad använde du oreganon till? 😉 Pyss

Svara
Dessi 4 januari, 2010 - 16:08

Åh! Det är ju det brödet jag brukar baka! 🙂 Fast utan gojibären. Tycker det är riktigt mumsigt!

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 16:12

Kul! Ja det smakade ju BRÖD åtminstone om man jämför med andra brödsubstitut man smakat 😉

Svara
Camilla 4 januari, 2010 - 15:56

Åhh, vilka härliga bakbilder! Snygg maskin och härliga brödskivor och smörgåsar.

Svara
Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh 4 januari, 2010 - 15:39

Åh den vart jag så sigen på att baka och ska nog göra till helgen!:) Så helt fantastisk ut. Älskade GI bilagan.

Svara
1 2 3 4

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.