Kycklingwok i röd curry

27 augusti, 2013

En wokgryta är så enkel att slänga ihop, räcker till många och är ju så förbaskat gott! =)
Detta är mitt favoritrecept och som jag varierar ibland med räkor och biff!
8 portioner
1 broccolistånd
2 röda spetspaprika
1 bananschalottenlök
2 burkar bambuskott
1 burk minimajs
2 handfullar sugarsnaps
2 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor
4 msk röd curry
saften av 1 lime lime
1 kilo kycklingfilé
Två st Santa Maria Creamy coconut milk (á 500 ml)
3 msk tamarisoja
1 msk fisksås
1 msk malen koriander på burk
1 dl creme fraiche (går att utesluta men jag gillar det i)
Deodoriserad kokosolja att steka i
Strimla kycklinen och fräs den i het panna med kokosolja. Salta lite. Lägg åt sidan. Hetta upp lite kokosolja och fräs riven vitlök och currypasta. Skär ner broccoli, paprika och löken och låt fräsa med. Häll i bambuskott, minimajs och sugarsnaps. Häll på kokosmjölken, sesamoljan, koriander, tamarisoja och fisksås. Pressa ner 1 lime. Låt allt småputtra några minuter under lock. Smaka av med eventiellt med curry/tamarisoja och salt.
Servera med avsköljd och lättkokta shiratakinudlar (eller sjögräsnudlar) som sedan fått fräsa i panna med soja och kokosfett, blomkålsris är också gott till!
IMG_1842
 
IMG_1845
 
IMG_1847

Print Friendly, PDF & Email

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Edde 2 januari, 2018 - 22:47

Tjo boi najs mat

Svara
Anna 22 september, 2013 - 16:23

Låter jättegott, ska testas! Några frågor:
Ska det vara just tamarisoja eller går det lika bra med vanlig mushroom soja? Är det skillnad i smak eller kanske kolhydratinnehåll?
Gällande röd curry, är det röd currypasta du menar då?
Anna

Svara
Natalie 28 augusti, 2013 - 19:33

Mh, ser ju himla gott ut.. får nog testa det någon dag! 🙂

Svara
Malin Henriksson 28 augusti, 2013 - 10:56

Men oj så gott!
Det blir det här nån dag!
Kram

Svara
Anna 28 augusti, 2013 - 09:22

Hej Åse!
Jag skulle gärna vilja testa 5:2, grejen är att jag inte behöver gå ner någonting i vikt utan vill prova för alla positiva hälsoeffekter man får. Kan man köra 5:2 fast man inte vill eller behöver gå ner i vikt?

Svara
Åse 28 augusti, 2013 - 09:48

Risken är ju att du får ett energiunderskott så i ditt fall kanske du ska begränsa det till 1 dag?

Svara
MATPLATSEN victoria 27 augusti, 2013 - 22:21

åh guuuud så gott det ser ut! jag ÄLSKAR röd curry (och avskyr grön ) 🙂
Supersnygg gryta. Le cruiset? Vad heter färgen?
Kraaaaaaam

Svara
Åse 28 augusti, 2013 - 10:19

Japp! Vet inte, ljusblå? =) KRAM

Svara
Annika 27 augusti, 2013 - 21:09

Hej Åse!
På tal om mat… jag och några tjejkompisar ska till Helsingborg nästa helg och gå på Björn Gustafssons show 😀
Nu vill vi ju ut o äta innan men har ingen aning vad det finns för bra restauranger i Helsingborg… Hade varit väldigt tacksam om du ville tipsa oss!!!?

Svara
Åse 28 augusti, 2013 - 11:34

Jag är tvärr världssämst på restauranger i min egna stad! Är sällan ute och äter här!

Svara
jenny danngärde 27 augusti, 2013 - 20:34

kan man byta kokosmjölken mot grädde tror du? gillar inte det

Svara
Åse 27 augusti, 2013 - 20:40

Kan du men det blir inte samma smak. Och använder du grädde rek jag dig att blanda ut den med hälften vatten.

Svara
Linda Berlin 27 augusti, 2013 - 19:50

Mmm verkar så gott,,har köpt ingredienser och ska göras nu i veckan :-))

Svara
ÅsaS 27 augusti, 2013 - 18:09

Så gott och så enkelt! Vattenkastanjer och tunt skivade morötter är också gott i!
Det får bli middag på fredag el lördag tror jag!
Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar