God middag!

Så rackarns sömnig i dag att jag inte vet vad! Inte trött och utsjasad, utan SÖMNIG! 
Orkar inte gå till gymmet men satte precis på mig kläderna så det inte finns någon återvändo! 

I går blev det en gammal klassiker här hemma som alltid faller alla i smaken! MUMS!
I särklass min absoluta favoritgratäng!

 

Jag serverade lite bönpasta till men man väljer ju vad som passar en bäst!

Kycklingtacogratäng

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 8

Ingredienser

  • 1/2 vitkål, gärna färsk
  • 1 gul lök
  • 2 grillade kycklingar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt knaperstekt bacon
  • 1 röd paprika
  • 200 g färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl tacosås
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipeppar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • smör att steka i
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • 2 kulor mozarella, i skivor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Dela grillade kycklingarna i mindre bitar. Skiva lök, vitkål och paprika, fräs mjuka i smör tillsammans med riven vitlök.
  3. Knaperstek bacon i annan panna. Rör ihop kyckling, vitkål, lök, bacon med färskost, creme fraiche, tacosås och tacokryddor och låt allt blanda sig väl.
  4. Lägg ner allt i en ugnssäker form och fördela mozzarellan över.
  5. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.

 

  1. Åååå, låter jättegott!! Måste prova efter helgen.
    Har just gjort din matjestårta och sillinläggningar inför dagens lunch. Massa fantastisk inspiration i dina böcker och här på bloggen!
    Ha en riktigt fin midsommar och födelsedag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..