Kycklingspett i jordnötssås

10 januari, 2014

SÅ. GOTT.
Åh vad gott detta blev!!
Kycklingspetten blev sååååå möra och goda.
Så här gör jag min jordnötssås som brukar lovordas av alla!
4 portioner
Jordnötssås
1 dl jordnötssmör (viktigt att jordnötssmöret är sockerfritt! Inte Skippys med andra ord)
500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy som är en bra och god kokosmjölk!)
1 hönsbuljong
saften av 1 lime
2 msk tamarisoja
1 msk röd currypasta
2 finhackade vitlöksklyftor
2 tsk hackad koriander (i burk)
kokosfett att steka i
Fräs curryn med vitlöken i lite kokosfett och häll sedan ner övriga ingredienser och rör till en sås. Smaka av med salt/mer soja.
Låt småputtra i 25-30 minuter.
IMG_6169
När såsen var klar så hällde jag lite över kycklingen som sedan fick marineras en stund innan jag trädde dem på spett.
Drog några varv med salt & pepparkvarnen också.
Kycklingspett
1 kilo kycklingfilé
ca 1 dl jordnötssås
Grillpinnar
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingfiléerna och skär i kuber. Låt sedan marineras i jordnötssås i ca 10 minuter.
Trä på spett, salta och peppra och lägg på oljad plåt. Sätt in i ugnen och stek först i 10 minuter, vänd sedan och låt gå i 10 minuter till.
IMG_6173
IMG_6175
 
 
Det ser inte alltför gott ut med stekta sjögräsnudlar till, fotade i kvällsbelysning 😉
Det var gott MEN nästa gång så kommer jag servera Shiratakinudlar till istället för dessa tar upp smaken och vätskan bättre just i denna rätten. Jag kommer även att servera wokgrönsaker till (Jag steker upp broccoli, minimajs, paprika och bambuskott)
Se här

IMG_6185
 
Hörrni!! Det är FREDAG!!!
Åh sugen på ett riktigt gott vin till en god gryta idag! Jag kanske skulle åka och köpa fläskkarré och göra Pulled Pork!!?
16-åringen tjatar varenda fredag om PP så kanske dags att överraska honom med det idag? =) Alternativt Pulled Chicken eller Pulled Beef!

Print Friendly, PDF & Email

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Susanne 22 september, 2017 - 12:01

Hej, i receptet till jordnötssåsen står det 1 hönsbuljong och jag fattar inte om det ska vara en tärning bara eller ska det stå 1 liter? På bilden när du häller såsen ur en bunke ser det väldigt mycket ut och det är ju bara 500 ml kokosmjölk och 1 dl jordnötssmör. Inte så mycket vätska. Tacksam för snabbt svar då jag tänkte göra detta i helgen.

Svara
Åse 22 september, 2017 - 12:55

Det är 1 buljongtärning och jag har ju stor familj så jag har dubblat receptet på bilden.

Svara
Malin 10 januari, 2014 - 22:47

Det där var ett nytt jordnötssmör för mig. Hur är kolhydratshalten? Det bästa/godaste jag provat hittills är Fitnessgurus!

Svara
Anette 10 januari, 2014 - 21:37

Hejhej
Har du ett bra recept på pulled chicken som du vill dela med dig av?
Trevlig helg!

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 21:38

Kommer imrg :))

Svara
Charlotte Scherling 10 januari, 2014 - 20:21

Åh så himla gott det blev, får nog bli en favorit! 🙂

Svara
Annika 10 januari, 2014 - 19:59

Pulled pork låter så gott! Gör du den själv från grunden eller köper du den halvfärdiga? Har länge funderat på att göra egen men aldrig fått gjort det.:)

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 20:01

Yes, jag gör denna som fått otroligt många lovord! http://56kilo.se/pulled-pork-lchf/

Svara
Anna 10 januari, 2014 - 12:22

Låter jättegott, tack för receptet!
Jag satt precis och bläddrade i Mat & Hälsa (vad jag saknar den tidningen…när den lades ned fick jag i stället Må Bra under återstoden av prenumerationen, och det var som att komma tillbaka till 70-talets kostråd…mycket spannmål och lite fett, helst margarin…).
I ett nr tipsade Anna Skipper (är hon lchf-expert?) om ett kvällsmål: en mosad banan blandad med 1 tsk kokosfett och 5 hackade valnötter och lika många hackade mandlar. Låter gott, men är det något du rekommenderar?
Trevlig helg!

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 12:29

Jaaa saknar också Mat & Hälsa!
Nej Anna Skipper är ingen LCHF expert. Jag rekommenderar inte banan som kvällsmål. Istället för godis, absolut!
Trevlig helg!

Svara
Erika 10 januari, 2014 - 11:38

Åh vad gott detta låter. Detta ska jag prova själv i nästa vecka! 😀

Svara
Sanaz 10 januari, 2014 - 10:58

Hej Åse,
Vilka buljonger använder du? Vilket märke är bäst för att det ska vara så naturliga som möjligt?

Svara
al68 10 januari, 2014 - 10:44

Mums, vad gott. Har gjort så många recept från din nya bok och hela familjen är sååå nöjda, du är en sann inspirationskälla. Vi testade Pulled Chicken förra fredag, jag tycker nog personligen att det var godare än Pulled Pork, men det är ju en smaksak. Ha en underbar fredag, själv slutar jag om lite mer än en timme, då skall jag åka till gymmet, fast jag knappt kan gå, en djävulsk träningsvärk i benen, men det blir bättre om man rör sig lite. Tror dock att det blir fokus på överkroppen idag ; ). Kram kram <3

Svara
Helena S 10 januari, 2014 - 10:25

Hej Åse,
I en annan kommentar, som jag inte hittar just nu, så svarade du att det var OK att dricka vin när man kör med LCHF. Beror väl iofs hur strikt man vill vara, men i ditt svar så skrev du också att du isf försöker hålla dig till torra viner.
Det stod inte så mycket mer än detta och jag är nyfiken och inte insatt i detta ämne alls. Så frågan är; vad är det som utmärker de torra vinerna som gör att dessa är mer OK under en LCHF kost?
Hälsningar, Helena

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 10:31

Torra viner innehåller mindre restsocker =)
Generellt är alla röda viner bra men Zinfandel innehåller ganska mycket socker.
När det gäller vita så är det viktigt att köpa torra vita med runt 4 gram socker per liter, det kan vara ganska mycket socker i vissa vita.

Svara
Jenjo 10 januari, 2014 - 10:16

Hej på dig! Har två frågor. Jag försöker köra en slags rivstart här, enl ditt sätt att rivstarta. Undrar om man kan äta dessa nudlar då, eller om man bör vänta med dem? Undrar oxå om det är dumt att äta kokta/ugnsstekta rödbetor? Kanske man kan begränsa dem till lördagsmiddag, eller bör man helt avstå under viktminskningsfasen? 🙂

Svara
Åse 10 januari, 2014 - 10:18

Hej!
Absolut, de är både kalori och kolhydraterna! Ger bara konsistens och mättnad ( vattenlösliga fibrer) och utfyllnad i magen =)
Jag tycker ABSOLUT! Men håll det till helgen.

Svara

Lämna en kommentar