Kycklingsallad med chevre, rödbetor och honungsdressing

26 februari, 2018

God morgon hörrni!
Nu kickar vi igång den här veckan! Det blir en bra vecka eller hur!?
Jag tänker ta hand om mig själv lite extra den här veckan! Balansera den där vågskålen 💖
Hoppas mina nya gummiband kommer snart så jag kan köra igång med mitt nya träning schema som jag satt ihop. Mitt nya mål är kortare men dagliga träningstillfällen.
Här kommer ett gott och enkelt recept på en av mina favoriter, detta åt vi i fredags till ett gott glas rött.
Med det önskar jag er en toppendag!

PS! Undviker ni honung? Då fungerar Fibersirap minst lika bra! 
Skriv ut

Kycklingsallad med rödbetor, chevre och honungsdressing

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér, utbankade eller halverade
  • salt, peppar
  • 100 g blandad sallad
  • 1 paket bacon
  • 2 rödbetor
  • 8 skivor chevré
  • 10 valnötskärnor
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung eller fibersirap
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rosmarin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Skala och skiva rödbetorna i 1 cm tjocka skivor. Lägg på pakplåtspapper och spraya eller pensla med smör eller olivolja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills rödbetorna är mjuka och fått yta. Under tiden förbered resten:
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Banka ut kycklingfiléerna eller halvera dem på längden. Krydda dem med salt och peppar och stek dem i smör, ca 4 minuter på varje sida. Låt vila under bakplåtspapper i 5-10 min. Skär sedan i skivor.
  5. Skär/klipp baconet i mindre bitar och stek knapriga. Skär chevre i skivor.
  6. Lägg upp grönsalladen på tallrikar och fördela resterande ovanpå. Ringla dressing ovanpå.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

12 kommentarer
0

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Lena boman 27 februari, 2018 - 12:47

Hej Åse!
Vill bara tacka dig för otroligt goda recept, hela familjen bara älskar all mat jag lagar från dina kokböcker!!!
Jag vill dessutom tacka Dig för så bra text du skrivit kring lågkolhydratkost och minskat socker och mjölintag. Äntligen har poletten trillat ner, men bättre sent än aldrig!
( har tidigare jojobantat med Viktväktarna hur många gånger som helst )!
Du inspirerar mig verkligen!
Fortsätt skriva – läser varje dag!!!
Hälsningar från ett kallt Örebro 🌸

Svara
Sandra 26 februari, 2018 - 18:13

Vilka otroligt snygga och välskrivna inlägg du skriver. Det gör att jag tittar in här titt som tätt och låter mig inspireras och få en massa tips på både god mat och en massa annat! Tack för det och bra jobbat 🙂

Svara
Åse 28 februari, 2018 - 12:27

Tack snälla! Jag blir jätteglad och du är så välkommen att läsa och inspireras! <3

Svara
Ewa 26 februari, 2018 - 11:23

Hej Åse
Ser gott ut ,måste pröva
En fråga hur länge om dagen har du tänkt träna ?kommer du lägga ut vad du tränar ?
Kram Ewa
Ha en bra dag

Svara
Jeanette 26 februari, 2018 - 09:41

Hejsan på dig:)
Men vilket gott recept du startar upp veckan med, måste provas!!
Här väntar jag på att rethostan from hell ska släppa så jag kan komma igång, inne på dag 16 nu…
Vi har -13 grader i Örebro så vintern är kvar ett tag till.
Ha en mysig vecka, och lägg upp lite träningsinspo om gummiband när du kan:)
Kraaam

Svara
Anette 26 februari, 2018 - 09:17

Hej! Tack för alla inspirerande recept! Undrar om du använder förkorta rödbetor? Kramiz💖

Svara
Åse 26 februari, 2018 - 09:33

Nej det är därför de ska skalas och tillredas i ugn =))

Svara
Anette 26 februari, 2018 - 10:30

Okej jag har aldrig använt rödbetor på det här sättet 😊 brukar vara köpa på burk någon gång per år 😉

Svara
Jenjo 26 februari, 2018 - 09:03

Hej och god morgon! Ja, här har du mig som varken gillar chevre eller honung (till min samobs stora förtret), men bilden gjorde att det såg fantastiskt gott ut. Du är så bra på fota…!
Hoppas veckan blir bra för dig! Kram!

Svara
Åse 26 februari, 2018 - 09:05

Haha söt du är! 😍 du får byta ut chevre mot feta och skippa honungen 😘

Svara
Jenjo 26 februari, 2018 - 09:07

Ja, men vilken bra idé! Det ska jag testa, för kyckling och rödbetor är stora favoriter. 😀

Svara
Eva 26 februari, 2018 - 19:48

Har du provat varm chevre? Jag gillar inte heller kall chevre men in med den i ugnen en stund så är det såå jäkla gott! Jättestor skillnad i smak.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.