God morgon hörrni!

Nu kickar vi igång den här veckan! Det blir en bra vecka eller hur!?
Jag tänker ta hand om mig själv lite extra den här veckan! Balansera den där vågskålen
Hoppas mina nya gummiband kommer snart så jag kan köra igång med mitt nya träning schema som jag satt ihop. Mitt nya mål är kortare men dagliga träningstillfällen.

Här kommer ett gott och enkelt recept på en av mina favoriter, detta åt vi i fredags till ett gott glas rött.
Med det önskar jag er en toppendag!

PS! Undviker ni honung? Då fungerar Fibersirap minst lika bra! 

Kycklingsallad med rödbetor, chevre och honungsdressing

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 2

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér, utbankade eller halverade
  • salt, peppar
  • 100 g blandad sallad
  • 1 paket bacon
  • 2 rödbetor
  • 8 skivor chevré
  • 10 valnötskärnor
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung eller fibersirap
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rosmarin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Skala och skiva rödbetorna i 1 cm tjocka skivor. Lägg på pakplåtspapper och spraya eller pensla med smör eller olivolja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills rödbetorna är mjuka och fått yta. Under tiden förbered resten:
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Banka ut kycklingfiléerna eller halvera dem på längden. Krydda dem med salt och peppar och stek dem i smör, ca 4 minuter på varje sida. Låt vila under bakplåtspapper i 5-10 min. Skär sedan i skivor.
  5. Skär/klipp baconet i mindre bitar och stek knapriga. Skär chevre i skivor.
  6. Lägg upp grönsalladen på tallrikar och fördela resterande ovanpå. Ringla dressing ovanpå.

 

  1. Hej och god morgon! Ja, här har du mig som varken gillar chevre eller honung (till min samobs stora förtret), men bilden gjorde att det såg fantastiskt gott ut. Du är så bra på fota…!
    Hoppas veckan blir bra för dig! Kram!

        1. Har du provat varm chevre? Jag gillar inte heller kall chevre men in med den i ugnen en stund så är det såå jäkla gott! Jättestor skillnad i smak.

  2. Hejsan på dig:)
    Men vilket gott recept du startar upp veckan med, måste provas!!
    Här väntar jag på att rethostan from hell ska släppa så jag kan komma igång, inne på dag 16 nu…
    Vi har -13 grader i Örebro så vintern är kvar ett tag till.
    Ha en mysig vecka, och lägg upp lite träningsinspo om gummiband när du kan:)
    Kraaam

  3. Hej Åse
    Ser gott ut ,måste pröva
    En fråga hur länge om dagen har du tänkt träna ?kommer du lägga ut vad du tränar ?
    Kram Ewa
    Ha en bra dag

  4. Vilka otroligt snygga och välskrivna inlägg du skriver. Det gör att jag tittar in här titt som tätt och låter mig inspireras och få en massa tips på både god mat och en massa annat! Tack för det och bra jobbat 🙂

  5. Hej Åse!
    Vill bara tacka dig för otroligt goda recept, hela familjen bara älskar all mat jag lagar från dina kokböcker!!!
    Jag vill dessutom tacka Dig för så bra text du skrivit kring lågkolhydratkost och minskat socker och mjölintag. Äntligen har poletten trillat ner, men bättre sent än aldrig!
    ( har tidigare jojobantat med Viktväktarna hur många gånger som helst )!
    Du inspirerar mig verkligen!
    Fortsätt skriva – läser varje dag!!!
    Hälsningar från ett kallt Örebro

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..