Kycklingrullader på gratängbotten

23 oktober, 2013

I går så gjorde jag en helt underbar rätt!
Så goda smaker! Eller vad sägs om soltorkade tomater, rosmarin, svamp, vitlök och bacon!? MUMS!
6 portioner
800 gram tunnskivade kycklingfiléer
250 gram champinjoner
10 soltorkade tomater
100 gram färskost vitlök (Cantadou)
1 kruka rosmarin


1,5 paket bacon
salt, peppar
1200 gram rättika
7 dl grädde
200 gram färskost vitlök
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 tsk salt
3 krm peppar

1/2 svampbuljong
Börja med gratängen. Skiva ättikan och lägg i kastrull tillsammans med grädden, färskost, pressad vitlök, salt & peppar
Koka i ca 30 minuter. Lägg i gul skivad lök när det är ca 10 minuter kvar. Häll upp i gratängform och häll bort ca 3-3,5 dl grädde i en liten kastrull.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs skivad svamp tills den fått fin färg. Banka ut filéerna något och lägg strimlad soltorkad tomat, svamp, rosmarin och en klick färsost på varje filé. Spara lite svamp, rosmarin och tomater till såsen. Salta och peppra lite. Rulla ihop och rulla sedan en skiva bacon runt varje.
Lägg varje rullad på gratängen.
Klipp rosmarin och fördela lite ovanpå.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Koka upp grädden som blev över med några strimlade soltorkade tomater, lite stekt svamp och lite hackad rosmarin + 1/2 svampbuljongtärning. Smaka av med lite soja och peppar. Låt sjuda några minuter.

Servera med en god fetaostsallad.
IMG_3537
IMG_3539

IMG_3544
IMG_3552

IMG_3548

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Sandras Matkrypin 24 oktober, 2013 - 08:32

Det låter ju supergott med kycklingrullader! Smart att kombinera med gratäng 🙂 En härlig middag!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.