Kycklingrullader på gratängbotten

23 oktober, 2013

I går så gjorde jag en helt underbar rätt!
Så goda smaker! Eller vad sägs om soltorkade tomater, rosmarin, svamp, vitlök och bacon!? MUMS!
6 portioner
800 gram tunnskivade kycklingfiléer
250 gram champinjoner
10 soltorkade tomater
100 gram färskost vitlök (Cantadou)
1 kruka rosmarin
1,5 paket bacon
salt, peppar
1200 gram rättika
7 dl grädde
200 gram färskost vitlök
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 tsk salt
3 krm peppar
1/2 svampbuljong
Börja med gratängen. Skiva ättikan och lägg i kastrull tillsammans med grädden, färskost, pressad vitlök, salt & peppar
Koka i ca 30 minuter. Lägg i gul skivad lök när det är ca 10 minuter kvar. Häll upp i gratängform och häll bort ca 3-3,5 dl grädde i en liten kastrull.
Sätt ugnen på 225 grader.
Fräs skivad svamp tills den fått fin färg. Banka ut filéerna något och lägg strimlad soltorkad tomat, svamp, rosmarin och en klick färsost på varje filé. Spara lite svamp, rosmarin och tomater till såsen. Salta och peppra lite. Rulla ihop och rulla sedan en skiva bacon runt varje.
Lägg varje rullad på gratängen.
Klipp rosmarin och fördela lite ovanpå.
Gratinera i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Koka upp grädden som blev över med några strimlade soltorkade tomater, lite stekt svamp och lite hackad rosmarin + 1/2 svampbuljongtärning. Smaka av med lite soja och peppar. Låt sjuda några minuter.
Servera med en god fetaostsallad.
IMG_3537
IMG_3539
IMG_3544
IMG_3552
IMG_3548

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Sandras Matkrypin 24 oktober, 2013 - 08:32

Det låter ju supergott med kycklingrullader! Smart att kombinera med gratäng 🙂 En härlig middag!

Svara
Stina 23 oktober, 2013 - 22:34

Hej
Har du skivat kycklingfiléer tunt eller är de färdigköpta? Ser grymt gott ut måste testas på lördag. Har du tips på något gott vitt vin?
Kram
Stina

Svara
Åse 24 oktober, 2013 - 08:11

De är köpta tunnskivade, gott vitt vin – titta i kategori vinprovning. Just nu är mitt favorit Some Zin (box i beställningssortimentet)

Svara
Johanne 23 oktober, 2013 - 21:33

Hei
Hva er rattiker på Norsk?

Svara
Anna 23 oktober, 2013 - 20:46 Svara
Anna 23 oktober, 2013 - 20:37

Hej,
LCHF Kladdkakan du hade recept på med
70% choklad undrar jag lite om.
Kan man utesluta sötningen?
Blir d då nån skillnad på smaken?
Hoppas på svar 🙂
Mvh Anna.

Svara
Åse 23 oktober, 2013 - 20:38

Kan du länka till receptet?

Svara
Anna 24 oktober, 2013 - 12:06

Hej,
Fick aldrig nåt svar fr dig 🙂
Undrade om man kunde välja bort
sötningen i din lchf kladdkaka?
Lr blir d stor skillnad på smak?
Länkade receptet här igår.
Mvh Anna 🙂

Svara
Åse 24 oktober, 2013 - 16:22

Hej!
Klart det går;) men är ju tycke och smak. Prova och se om du tycker om det 🙂 lycka till.

Svara
Gunilla Josefsson 23 oktober, 2013 - 17:12

Mmmmm, det såg riktigt mumsigt ut.
Hade eg gjort matsedel, men detta vill jag testa på lör istället.
Din mat ser alltid så trevlig ut med fina tallrikar o formar.

Svara
Johanna 23 oktober, 2013 - 15:21

Hur mkt är 1200 gram rättika?

Svara
Lina 23 oktober, 2013 - 13:15

Mums!! Det såg ju supersmarrigt ut med smaker och ingredienser som gör att det inte kan bli annat än toppen! Måste testa.

Svara
Julia 23 oktober, 2013 - 12:22

Ser helt magiskt ut detta måste jag absolut testa 🙂

Svara
Sussie 23 oktober, 2013 - 11:50

Tack för tipset! Det här ska jag absolut göra i helgen 🙂

Svara
Sara 23 oktober, 2013 - 11:43

Mums, ser otroligt gott ut. Önskar jag hade intresset för matlagning , som tur är har min man ett väldigt stort intresse :D.
Önskar dig en fin dag.
Kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.