Kycklingpaj, lite smalare, mer GI snäll!

29 april, 2010

I kväll svängde jag ihop en jättegod kycklingpaj till middag!
Pajskalet är gjort på Dinkelfullkornsmjöl och kesella 1% + lite smör i stället för vitt vetemjöl och massa smör.
Myyyyycket gott och drag i!

6-8 pers

Pajdegen:
200 g fullkornsdinkelmjöl
125 g kesella 1%
2 msk kallt vatten
50 g flytande smör
lite salt

Fyllning:
2 kycklingfiléer
1 purjolök
smör
1/2 tsk salt
(Knorr kycklingkrydda)
1 röd paprika
2 dl Arla Köket crème fraiche paprika & chili
3 ägg
2 dl Arla Köket riven ost, gratäng 24%
1-2 msk jalapenos, valfri styrka

Gör pajdegen, dvs blanda kesella, vatten, mjöl och flytande smör, låt vila i plastpåse i kylskåp minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform, nagga pajskalet och grädda i 10 min.  Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Jag kryddade även lite med Knorr kycklingkrydda. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan, lägg paprika och jalapenos i pannan. Vispa ihop äggen lätt för hand, vispa ner hälften av osten och creme fraiche. Blanda allt. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.
Lade in detta i VK för jag var nyfiken på energifördelningen och här kommer det:

323 kalorier per portion. (delat på 8 bitar)
Protein: 27
Fett: 14
Kolhydrater: 19

8 Pro Points per portion

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

7 kommentarer

saasa 1 maj, 2010 - 15:28

Halloj!
Vi håller på med en datakurs på jobbet och första uppgiften är att skriva ett informationsblad. Jag har valt att skriva ett recept och jag lagade denna underbara kycklingpaj häromdagen, men mina bilder blev inte lika fina som dina ;o) Nu undrar jag om jag får låna din bild på pajen och använda i min examination?

MVH/Sara Asplund

Svara
Åse 1 maj, 2010 - 16:21

Givetvis! Behöver du större bild än den som finns här?

Svara
saasa 2 maj, 2010 - 23:56

Nä,det räcker med denna storleken. Eller…har storleken nån betydelse…? ;o)
Tusen tack!

Svara
Anita 30 april, 2010 - 20:57

Tack för receptet och för att du räknat ut propoints värdet. Det ska jag prova. Önskar er trevlig Valborg!

Svara
cathrine 30 april, 2010 - 07:25

Mums detta skall jag pröva! Glad första Maj till Åsa och alla de andra

Svara
anje01 30 april, 2010 - 01:27

Hej.Blir nog att prova denna paj på första maj…..:)

Svara
jennyh 29 april, 2010 - 19:12

Mmmm, både låter och ser gott ut! Måste prövas =)

Svara

Lämna en kommentar