Kycklingkorvgryta med äpple, curry och paprika

26 oktober, 2016
Samarbete Kronfågel

Hej hej!
Här kommer ytterligare ett smarrigt recept med Kronfågels nya korvar! (Förra receptet hittar ni HÄR) Det här är min favoriiiiiiit!! Så god smak! En härligt rökig smak och jag kunde inte gissa att det inte var ”vanlig” prinskorv.
012a4864
Som sagt, vårt träd dignar av häääääärligt goda äpplen och det är en synd att inte äta dem (hej säsongsmat!) och eftersom jag inte äter frukt allena utan bara i mat så passar jag på!
Äpple, gul paprika och röd paprika i en härlig symfoni!
012a4867
In i pannan med en rejäl klick SMÖR! (ännu mer symfoni)
012a4869
Ner med kryddor och grädde och efter 10 minuter – Klaaaaaaaart!
Snabbt, enkelt och med massor av smak!
012a4870
Skriv ut

Kycklingkorvgryta med äpple, curry och paprika

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 325 g Kronfågel prinskorv
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 äpple
  • 50 gr smör
  • 2 msk mangocurry (eller bara curry)
  • 2 msk chilisås
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Grovhacka paprikor och äpple. Hetta upp en panna med smör, lägg i prinskorvar, paprika och äpple. Stek i ca 5 minuter. Rör ner cury och chilisås. Häll ner grädde och koka upp och låt sjuda en stund. Strö lite persilja ovanpå. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Du kanske också gillar

1 kommentar

Susanne 27 oktober, 2016 - 16:26

Testade detta till lunch idag och det var riktigt smaskigt! Hade i 200g spenat också bara för att få lite mer färg. Gult, Rött och Grönt!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.