Kycklinghamburgare med sting

5 september, 2011

Till middag i dag blev det hamburgare, fast jag köpte kycklingfärs i stället! Serverad med en god sambal oelekdressing! Så gott!!

3 personer alternativt 2 stoooora hamburgare

400 g kycklinfärs
1-2 tsk osötad kinesisk soja
2-3 stänk het chili sauce (jag hade d’elidas)
1 ägg
salt, peppar
2 msk vispgrädde

Sambal Oelek dressing
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek (el efter smak)
2 msk hackad rödlök
salt, peppar

Stek hamburgarna och servera med kruksallad, ost (jarlsberg), bacon, dressing, lök och körsbärstomater


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Evelina 6 september, 2011 - 10:52

Åh, det där ska provas! Lär bli en hit för sambon 🙂

Svara
Cissi 6 september, 2011 - 10:30

De där ska jag prova göra! Tror du det går att köra kycklingfileér i mixern/matberedaren om jag inte får tag i färs? Konstigt nog verkar alla hitta kycklingfärs i varenda affär medans jag aldrig hittar det!

Svara
Åse 6 september, 2011 - 10:35

Yes! Går utmärkt!

Svara
Soulsister 6 september, 2011 - 07:06

VI använder ofta kycklingfärs här hemma. Men du….får du verkligen i barnen sås på sambal?
Det hade jag ALDRIG fått i min son…..jag och maken älskar den kryddan men får alltid göra något annat till sonen. Ett gott tips till kycklingfärsen är att blanda i ajvar relish (den starka) och kesella. Biffarna/burgarna blir jättegoda och saftiga.

Må gott!!

Svara
Åse 6 september, 2011 - 07:48

Haha, neeeeej det får jag inte =) De fick vanlig hamburgerdressing =))
Tack för tipset! Älskar Ajvar!! Har du provat miutt ajvarrecept jag har här på bloggen?

Svara
Emelie 6 september, 2011 - 00:47

mums!

Svara
Chatrine 6 september, 2011 - 00:21

Jag tar det här inlägget som ännu en uppmaning att köra igång 🙂
Sitter och göra en shoppinglista för att fylla upp med lite braatthaingredienser. Som tur är har vi redan ett kök som är välfyllt med nyttigheter.

Svara
Anna 5 september, 2011 - 23:50

Smarrigt! Köpte du D’Elidas såsen på Kryddlandet ?

Svara
Carin 5 september, 2011 - 22:41

Ser jättegott ut Åse!

Svara
Martina 5 september, 2011 - 22:13

Hej! Tänkte fråga en sak, jag köpte markattas kokosfett idag. När du har öppnat burken, förvarar du den i kylskåp eller rumstemperatur då? Tack:)

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:19

Rumstemperatur =)

Svara
Sofia Werlin - en början på mitt nya liv. 5 september, 2011 - 22:08

Vad är det för märke på sojan du använder? 🙂

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:30

jag använder Renée Voltaire Tamari soja!

Svara
maja 5 september, 2011 - 21:36

Gott! var hittar du kycklingfärs???

Svara
Åse 5 september, 2011 - 21:48

Kronfågel har!

Svara
maja 6 september, 2011 - 07:41

Tack!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.