Kycklinghamburgare med sting

5 september, 2011

Till middag i dag blev det hamburgare, fast jag köpte kycklingfärs i stället! Serverad med en god sambal oelekdressing! Så gott!!

3 personer alternativt 2 stoooora hamburgare

400 g kycklinfärs
1-2 tsk osötad kinesisk soja
2-3 stänk het chili sauce (jag hade d’elidas)
1 ägg
salt, peppar
2 msk vispgrädde

Sambal Oelek dressing
2 dl creme fraiche
2 tsk sambal oelek (el efter smak)
2 msk hackad rödlök
salt, peppar

Stek hamburgarna och servera med kruksallad, ost (jarlsberg), bacon, dressing, lök och körsbärstomater

20 kommentarer
0

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Evelina 6 september, 2011 - 10:52

Åh, det där ska provas! Lär bli en hit för sambon 🙂

Svara
Cissi 6 september, 2011 - 10:30

De där ska jag prova göra! Tror du det går att köra kycklingfileér i mixern/matberedaren om jag inte får tag i färs? Konstigt nog verkar alla hitta kycklingfärs i varenda affär medans jag aldrig hittar det!

Svara
Åse 6 september, 2011 - 10:35

Yes! Går utmärkt!

Svara
Soulsister 6 september, 2011 - 07:06

VI använder ofta kycklingfärs här hemma. Men du….får du verkligen i barnen sås på sambal?
Det hade jag ALDRIG fått i min son…..jag och maken älskar den kryddan men får alltid göra något annat till sonen. Ett gott tips till kycklingfärsen är att blanda i ajvar relish (den starka) och kesella. Biffarna/burgarna blir jättegoda och saftiga.

Må gott!!

Svara
Åse 6 september, 2011 - 07:48

Haha, neeeeej det får jag inte =) De fick vanlig hamburgerdressing =))
Tack för tipset! Älskar Ajvar!! Har du provat miutt ajvarrecept jag har här på bloggen?

Svara
Emelie 6 september, 2011 - 00:47

mums!

Svara
Chatrine 6 september, 2011 - 00:21

Jag tar det här inlägget som ännu en uppmaning att köra igång 🙂
Sitter och göra en shoppinglista för att fylla upp med lite braatthaingredienser. Som tur är har vi redan ett kök som är välfyllt med nyttigheter.

Svara
Anna 5 september, 2011 - 23:50

Smarrigt! Köpte du D’Elidas såsen på Kryddlandet ?

Svara
Carin 5 september, 2011 - 22:41

Ser jättegott ut Åse!

Svara
Martina 5 september, 2011 - 22:13

Hej! Tänkte fråga en sak, jag köpte markattas kokosfett idag. När du har öppnat burken, förvarar du den i kylskåp eller rumstemperatur då? Tack:)

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:19

Rumstemperatur =)

Svara
Sofia Werlin - en början på mitt nya liv. 5 september, 2011 - 22:08

Vad är det för märke på sojan du använder? 🙂

Svara
Åse 5 september, 2011 - 22:30

jag använder Renée Voltaire Tamari soja!

Svara
maja 5 september, 2011 - 21:36

Gott! var hittar du kycklingfärs???

Svara
Åse 5 september, 2011 - 21:48

Kronfågel har!

Svara
maja 6 september, 2011 - 07:41

Tack!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.