Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggulasch


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kilo kycklingfilé
1 gul paprika
1 röd paprika
12 tsk stött kummin
3 dl vatten
400 g krossade tomater
2 msk konc. kycklingfond
2 dl grädde
0,5 dl tomatpuré
0,75 dl rött vin
2 msk paprikapulver, gärna rökt
12 krm cayennepeppar
kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Strimla kyklingfiléen. Finhacka vitlök, klyfta löken. Fräs allt i panna tills det fått lite färg. Skär paprikan i mindre bitar och  rör ner med övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i ca 10 minuter.
Servera med ris elelr blomkålsris, smetana och saltgurka.