Kycklinggratäng med tomat, basilika och dijon

10 oktober, 2017

Hej mina vänner!
Tack för många härliga kommentarer på sistone! Blir sprillans glad att ni inspireras här! KRAM på er!
I går blev det en gammal favorit med lite anpassning. Så himla gott!
Bra bjudmat och bra mat till många!
Jag brukar dela kycklingfiléerna på längden, enklare när man gör gratäng och godare tycker jag.


Kycklingen steker jag först i smör, i het panna.
Salta och pepprar och lägger sedan över i ugnsform.

Jag hade även lite färsk mozzarella på, men det var onödigt kände jag.
Stekt vitkål och grönkål till var så gott! 
Grönsaker ska vara så näringstäta som möjligt. Synd om man fastnar i salladsträsket eller tomat & gurka när man byter ut kolhydrater, vi behöver mineraler och vitaminer från grönsaker så det är en bra investering att äta allsidigt när det kommer till grönsaker för att må vårt bästa. 

Fääääärdigt!
(Jag gör ju alltid dubbelt recept till min familj, dvs för 8 pers)


Skriv ut

Kycklinggratäng med tomat, basilika och dijon

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 msk naturell färskost
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl skivade svarta oliver
  • 50 g strimlade soltorkade tomater (jag köper torkade)
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Stek i smör i het panna, bara tills kycklingen fått fin färg.
  3. Lägg över i ugnsform.
  4. Vispa ihop grädde, creme fraiche, riven ost, färskost, dijon, vitlök, oliver och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka basilikan och lägg över kycklingen, häll såsen över. Krydda ev. med lite oragno
  6. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Kram på er!

17 kommentarer
1

17 kommentarer

Tine 17 september, 2018 - 17:48

Hej Åsa,
Vi skall ha fest i helgen och tänkte göra denna rätt.
Låtar fräscht, gillar ingredienserna.
Kyckling innerfile tycker du det funkar eller bäst
med kycklingfilé? Om du har sallad, vad har du?
Inte gurka tomat för min del.
Stort tacksam för svar.

Mvh Tine

Svara
Åse 18 september, 2018 - 06:44

Vilken kyckling du använder är en smaksak, jag använder själv aldrig kycklinginnerfiléer här hemma.

Gör jag sallad innehåller den allt möjligt av det jag har hemma. Spenat, bladsallad, rå skivad broccoli, tomat, gurka, fetaost, olivolja, balsamvinäger och kryddor.
Ugnsstekta grönsaker som zucchini, rödlök, paprika är också gott.

Svara
Gun Ramirez 11 maj, 2018 - 13:22

Jag gjorde denna supergoda gratäng i går kväll men jag är lite nyfiken på hur många kalorier en portion innehåller? Kör 16:8 fasta varje dag, mina måltider är Lchf men försöker hålla ner kaloriintaget. Tack för många goda och enkla recept.

Svara
1 2

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.