Hej mina vänner!

Tack för många härliga kommentarer på sistone! Blir sprillans glad att ni inspireras här! KRAM på er!
I går blev det en gammal favorit med lite anpassning. Så himla gott!
Bra bjudmat och bra mat till många!

Jag brukar dela kycklingfiléerna på längden, enklare när man gör gratäng och godare tycker jag.

Kycklingen steker jag först i smör, i het panna.
Salta och pepprar och lägger sedan över i ugnsform.

Jag hade även lite färsk mozzarella på, men det var onödigt kände jag.

Stekt vitkål och grönkål till var så gott! 
Grönsaker ska vara så näringstäta som möjligt. Synd om man fastnar i salladsträsket eller tomat & gurka när man byter ut kolhydrater, vi behöver mineraler och vitaminer från grönsaker så det är en bra investering att äta allsidigt när det kommer till grönsaker för att må vårt bästa. 

Fääääärdigt!
(Jag gör ju alltid dubbelt recept till min familj, dvs för 8 pers)

Kycklinggratäng med tomat, basilika och dijon

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 4

Ingredienser

 • 4 stora kycklingfiléer
 • 2 dl grädde
 • 2 dl Creme Fraiche
 • 2 dl riven lagrad ost
 • 3 msk naturell färskost
 • 1 kruka basilika
 • 3 msk dijonsenap
 • 1 dl skivade svarta oliver
 • 50 g strimlade soltorkade tomater (jag köper torkade)
 • 2 vitlöksklyftor
 • salt & svartpeppar
 • smör att steka i

Instruktioner

 1. Sätt ugnen på 200 gr.
 2. Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Stek i smör i het panna, bara tills kycklingen fått fin färg.
 3. Lägg över i ugnsform.
 4. Vispa ihop grädde, creme fraiche, riven ost, färskost, dijon, vitlök, oliver och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.
 5. Grovhacka basilikan och lägg över kycklingen, häll såsen över. Krydda ev. med lite oragno
 6. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Kram på er!

 1. Åh det ser supersmarrigt ut!
  Måste testas.
  Idag ska jag prova att baka dina falska surdegsfrallor 🙂

  Ha en härlig tisdag!

  /Anna

   1. Gjorde både kycklinggratängen och bakade igår. Fantastiskt gott!
    Tack för inspiration och nya smakupplevelser 🙂

 2. Sitter o planerar maten för denna veckan. Kikade in här på sidan o vad fann jag?
  Jo, ett nytt kycklingrecept, vilket måste testas.

  Tack Åse, för att du delar med dig av alla goda recept.

 3. Hej, är en ny följare och du har så otroligt fina recept här. Inspirerande och hjälper mig otroligt i min vardag!

 4. Gratänger är det bästa. Enkelt och blir alltid så gott. Ja, alltid och alltid vete tusan, men oftast. 😉
  Grönsaker tycker jag är det största problemet. Just nu är jag inne i en svacka. Äter alltid mycket grönsaker men ständigt detta ”sallad, gurka, tomat och paprika”. Insåg när jag häromdagen slängde i sockerärtor i salladen och bara av det lilla upptäckte att det var såååå gott med något nytt, att jag nog måste vidga mina vyer lite mer.
  Så tack för alla de tipsen. 😀

 5. Tack snälla du för alla tips och inspiration. Du är ett ljus i höstmörkret 🙂 Jag blir helt fascinerad av din energi och din kunskap om mat. Hoppas att det smittar! Läser alla dina inlägg och ska börja testa dina recept. Dagens middagstips låter fantastiskt gott! Stor kram

 6. Gjorde denna rätt för någon vecka sedan och den blev så himla god!!! Kommer lätt bli flera gånger. Tredubblade receptet och gjorde en del drös med matlådor att ha på lut. Tack för ännu ett kanonrecept!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..