Kycklinggratäng med tomat, basilika och dijon

10 oktober, 2017

Hej mina vänner!
Tack för många härliga kommentarer på sistone! Blir sprillans glad att ni inspireras här! KRAM på er!
I går blev det en gammal favorit med lite anpassning. Så himla gott!
Bra bjudmat och bra mat till många!
Jag brukar dela kycklingfiléerna på längden, enklare när man gör gratäng och godare tycker jag.

Kycklingen steker jag först i smör, i het panna.
Salta och pepprar och lägger sedan över i ugnsform.

Jag hade även lite färsk mozzarella på, men det var onödigt kände jag.
Stekt vitkål och grönkål till var så gott! 
Grönsaker ska vara så näringstäta som möjligt. Synd om man fastnar i salladsträsket eller tomat & gurka när man byter ut kolhydrater, vi behöver mineraler och vitaminer från grönsaker så det är en bra investering att äta allsidigt när det kommer till grönsaker för att må vårt bästa. 

Fääääärdigt!
(Jag gör ju alltid dubbelt recept till min familj, dvs för 8 pers)


Skriv ut

Kycklinggratäng med tomat, basilika och dijon

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 dl grädde
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 3 msk naturell färskost
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 dl skivade svarta oliver
  • 50 g strimlade soltorkade tomater (jag köper torkade)
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & svartpeppar
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Putsa och dela kycklingfiléerna på längden. Stek i smör i het panna, bara tills kycklingen fått fin färg.
  3. Lägg över i ugnsform.
  4. Vispa ihop grädde, creme fraiche, riven ost, färskost, dijon, vitlök, oliver och soltorkade tomater. Smaka av med salt och peppar.
  5. Grovhacka basilikan och lägg över kycklingen, häll såsen över. Krydda ev. med lite oragno
  6. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


Kram på er!

15 kommentarer
1

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Gun Ramirez 11 maj, 2018 - 13:22

Jag gjorde denna supergoda gratäng i går kväll men jag är lite nyfiken på hur många kalorier en portion innehåller? Kör 16:8 fasta varje dag, mina måltider är Lchf men försöker hålla ner kaloriintaget. Tack för många goda och enkla recept.

Svara
Anna Johnsson 12 november, 2017 - 20:41

Halloj!
Hur gjorde du med kålen? Jag får nämligen inte till det tycker jag…
/Anna

Svara
Britta 7 november, 2017 - 13:58

Gjorde denna rätt för någon vecka sedan och den blev så himla god!!! Kommer lätt bli flera gånger. Tredubblade receptet och gjorde en del drös med matlådor att ha på lut. Tack för ännu ett kanonrecept!!

Svara
Carina 14 oktober, 2017 - 10:57

Det här lagade jag i går, det var verkligen gott och något jag kommer att laga igen!

Svara
Susanne 10 oktober, 2017 - 20:19

Tack snälla du för alla tips och inspiration. Du är ett ljus i höstmörkret 🙂 Jag blir helt fascinerad av din energi och din kunskap om mat. Hoppas att det smittar! Läser alla dina inlägg och ska börja testa dina recept. Dagens middagstips låter fantastiskt gott! Stor kram

Svara
Jenjo 10 oktober, 2017 - 19:37

Gratänger är det bästa. Enkelt och blir alltid så gott. Ja, alltid och alltid vete tusan, men oftast. 😉
Grönsaker tycker jag är det största problemet. Just nu är jag inne i en svacka. Äter alltid mycket grönsaker men ständigt detta ”sallad, gurka, tomat och paprika”. Insåg när jag häromdagen slängde i sockerärtor i salladen och bara av det lilla upptäckte att det var såååå gott med något nytt, att jag nog måste vidga mina vyer lite mer.
Så tack för alla de tipsen. 😀

Svara
Jennie-Ann Marie 10 oktober, 2017 - 18:04

Himmel vad gott det låter, det vattnas i munnen 👍 Detta blir det imorgon till middsg❤

Svara
Monika 10 oktober, 2017 - 17:23

Hej, är en ny följare och du har så otroligt fina recept här. Inspirerande och hjälper mig otroligt i min vardag! 😃

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 17:53

Tack vad roligt att höra, välkommen hit! =)

Svara
Josie 10 oktober, 2017 - 14:56

Gött, det får det blir till middag ikväll. 🙂

Svara
madde 10 oktober, 2017 - 14:02

Sitter o planerar maten för denna veckan. Kikade in här på sidan o vad fann jag?
Jo, ett nytt kycklingrecept, vilket måste testas.
Tack Åse, för att du delar med dig av alla goda recept.

Svara
Anna 10 oktober, 2017 - 13:25

Åh det ser supersmarrigt ut!
Måste testas.
Idag ska jag prova att baka dina falska surdegsfrallor 🙂
Ha en härlig tisdag!
/Anna

Svara
Åse 10 oktober, 2017 - 13:45

Hoppas du gillar!! =)

Svara
Anna 11 oktober, 2017 - 08:37

Gjorde både kycklinggratängen och bakade igår. Fantastiskt gott!
Tack för inspiration och nya smakupplevelser 🙂

Svara
Åse 11 oktober, 2017 - 08:39

Härligt Anna, tack för feedback!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.