Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

8 november, 2010

Hittade ett gott recept på Tasteline som vi åt till middag – mycket gott och mycket mat för propointsantalet, detta kommer jag göra många ggr!

4 portioner á 9 PP

4 stora kycklingfiléer (550 g)
2 dl Milda Mat 15%
2 dl Creme Fraiche 15%
2 dl riven mozzarella
1 kruka basolika
3 msk dijonsenap


1 tomat
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 30 minuter eller till en innertemperatur på 73 grader.
Servera med haricoverts och ev annat tillbehör.

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

mallan 11 november, 2010 - 09:53

Ser smarrigt ut! Tack för recept!

Svara
Britt 10 november, 2010 - 18:16

Åhh, vad glad jag blir att du orkar inspirera m. dina härliga recept. Brödet verkar spännande, måste provas. Tack

Svara
sarah 9 november, 2010 - 22:31

Ser väldigt gott ut, kommer testas i morgon 🙂
kram & tack för alla goda recept 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.