Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

8 november, 2010

Hittade ett gott recept på Tasteline som vi åt till middag – mycket gott och mycket mat för propointsantalet, detta kommer jag göra många ggr!

4 portioner á 9 PP

4 stora kycklingfiléer (550 g)
2 dl Milda Mat 15%
2 dl Creme Fraiche 15%
2 dl riven mozzarella
1 kruka basolika
3 msk dijonsenap
1 tomat
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 30 minuter eller till en innertemperatur på 73 grader.
Servera med haricoverts och ev annat tillbehör.

18 kommentarer
0

Du kanske också gillar

18 kommentarer

mallan 11 november, 2010 - 09:53

Ser smarrigt ut! Tack för recept!

Svara
Britt 10 november, 2010 - 18:16

Åhh, vad glad jag blir att du orkar inspirera m. dina härliga recept. Brödet verkar spännande, måste provas. Tack

Svara
sarah 9 november, 2010 - 22:31

Ser väldigt gott ut, kommer testas i morgon 🙂
kram & tack för alla goda recept 🙂

Svara
gruset 9 november, 2010 - 21:59

Fantastiskt gott! Tack!

Svara
Jessica 9 november, 2010 - 14:41

Mums vad gott det ser ut!
det måste jag testa!!!

KRAM 😯

Svara
SaraG 9 november, 2010 - 13:57

Detta får bli vår fredagsrätt, ser så gott ut!!

Kram!

Svara
Josefin 9 november, 2010 - 13:11

Mums, det ser jättegott ut! Enkelt att göra, det är ju aldrig fel en vardagskväll!
Tack för middagstipset! 🙂
Kram!

Svara
Zaderack 9 november, 2010 - 11:40

Detta ska jag definitivt laga i veckan, ser så sagolikt gott ut!! Potatisarn ser underbara ut, men ja får hoppa över, håller på att sockeravgifta mej, med minsta möjlig kolhydrater=))
Kram på dej!!

Svara
ÅsaS 9 november, 2010 - 11:03

Ser riktigt gott ut! Och kyckling som är nånting som vi äter ofta hemma hos oss. Kan ju varieras i det oändliga. Nyfiken på de runda bollarna, vad är det?

Kram och ha det gott!
Åsa

Svara
Åse 9 november, 2010 - 11:21

Hihi det är ugnstekt potatis =)) Delikatesspotatis.

KRAM!

Svara
ÅsaS 9 november, 2010 - 14:55

Aha! 😳 Oskalad och kryddad! Nu när du säger det så ser jag ju det.
Tack för infon.
Kram från ett Västerås i snökaos!
/Åsa

Svara
Evalon 9 november, 2010 - 09:27

Oj oj, det här receptet ser riktigt smaskigt ut!!
Ska testa det till helgen 🙂

Ha det gott, kram

Svara
Anna-Lena 9 november, 2010 - 08:33

Håller med ”Cat”, så himla gott att kunna lägga till veckomenyn, ibland tryter
idéerna då är det perfekt att kolla in här.

Ha en skön vecka!

Kram AL

Svara
Åse 9 november, 2010 - 08:34

Tack vännen! Vad glad jag blir!!

Svara
Cat 9 november, 2010 - 08:30

TACK för alla dina goda recept, du hjälper en när man är låg och har total noll energi och ork att ens tänka mat.
Nu har jag 2 recept som jag skall sätta upp på veckans matsedel.
Tack vännen min.
Kram

Svara
Åse 9 november, 2010 - 08:34

Tack gumman för dina kommentarer! Det är så roligt när ni läsare tar er tid att kommentera!! Kraaaam du fina!

Svara
jennie 8 november, 2010 - 20:52

Å det ser gott ut! Smidigt ibland också när det inte är för många ingredienser i utan man kan ” svänga ihop” det utan att åka och handla först! Tack!! 😀

Svara
Åse 9 november, 2010 - 08:34

Eller hur!? Tycker jag också! =)) Detta blev jättegott, så prova!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.