Kycklingfrikadeller i mustig tomatsås

17 september, 2018

God middag alla ni!

Jaha vart har halva denna dagen tagit vägen?
Jag har dock hunnit fylla på kylskåpet med massa god mat, köpte en hel laxsida på Ica Maxi som vi ska ha i kväll.
Såååå sugen på saftig lax med dill, citron och en ev en dijonnaisesås (recept finns i Åses Kök) eller örtsås – Yummie!

Så roligt att höra vad ni tycker om boken! Detta mail kom i morse:

Hej Åse!
Jag har precis köpt din (kok)bok ”Åses kök” och faktiskt för första gången läser jag ALLT och är intresserad! Jag blir så inspirerad 🙂
Jag började med lågkolhydratkost för drygt ett år sen…på senare tid har jag trillat dit och gjort avsteg då och då (ibland i ren hungerdesperation -när jag inte varit hemma – och ibland trillat dit på gamla favoriten Häägen Dasz). För första gången i mitt 53-åriga liv tycker jag om att laga mat, sen jag började med denna kost-/livshållning och jag slipper räkna kalorier mm.
 
Hur som helst, jag ville bara säga TACK för en trevlig bok med goda recept – jag och min pojkvän gjorde ett av dem i lördags (tummen upp) och zucchinifrallorna har jag bakat hur många ggr som helst – så fantastiska!
 
Hälsningar
XXX

Tänkte faktiskt bjuda er på ert av recepten från nya boken idag =)
Detta är en snabblagad rätt som hela min familj älskar. Givetvis kan du byta ut kycklingfärsen mot nöt- eller kalvfärs om du vill det.

Det är så klart gott att reda såsen med lite grädde eller creme fraiche om man vill det.

Förslagsvis, servera  färskostpasta till.

Skriv ut

Kycklingfrikadeller i mustig tomatsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
500 gram kycklingfärs
1 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk pofiber (kan uteslutas men smeten håller ihop bra)
1 äggula
1 dl parmesan, riven

Tomatsås:

1 gul lök, finhackad
1 vitlöksköyfta, finhackad
1 msk olivolja
400 g passerade tomater
3 msk tomatpuré
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
salt, peppar
1 msk olivolja
1 tsk honung

Till servering:
några basilikablad
färskriven parmesan


Instruktioner

Skala, halvera och riv löken grovt på rivjärn. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop ingredienserna till frikadellerna. Rulla frikadellerna.
Skala och hacka lök och vitlök till såsen. Fräs löken i olivoljan.
Blanda ihop samtliga ingredienser till såsen. Smaka av. Låt såsen puttra upp. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Rulla runt frikadellerna emellanåt med en sked.
Servera med grovt hackad basilika, parmesan och lite färskostpasta eller valfria grönsaker.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 357
  • Fett: 17
  • Kolhydrater: 15
  • Protein: 32

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Fia 18 september, 2018 - 20:08

Det blev frikadeller till middag idag. Supergott!

Svara
Åse 19 september, 2018 - 08:39

Roligt att höra! =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.