Kyckling i solkysst sås

11 november, 2011

Här slog jag samman några av mina favoritsmaker/livsmedel! Kyckling, brysselkål, fetaost och soltorkade tomater! Behöver jag berätta att det var så gott, så jag hade svårt att sluta äta? 😉

7-8  personer

1 kg kycklingfiléer
2 dl strimlade soltorkade tomater (jag köper zetas)
4 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
2,5 msk japansk soja (Renée Voltaire Tamari)
1 paket fontana fetaost
1 vitlök solo
salt & peppar

1 nätpåse brysselkål
2 stycken schalottenlökar
5 dl grädde
1 skvätt chilisauce (D’elidas)
Salt & peppar

Blanda allt till såsen någon timme innan och låt stå och dra sig i kylskåp. Rensa filéerna och dela dem till 6 bitar och lägg i form. Häll såsen  över kycklingen. In i ugnen på 170-180 C, ca 90 min. Har du bråttom kan du även tillaga i ca 25 min på 225 g. Men låter man kycklingen ligga längre i ugnen så förbättras smaker och konsistens!
Skölj och rensa brysselkålen och dela dem på mitten. Stek dem + hackad schalottenlök i smör i medelstark värme. Slå på grädden och låt  småputtra på svag värme i ca 10 min. Salta och peppra efter smak, häll i en skvätt chilisauce.

N J U T !

    

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Anna-Livet på liden 15 november, 2013 - 09:34

Det här är ett av mina favoritrecept! Men jag har en fråga, ska bjuda några vänner på detta imorgon och tänkte därför förbereda så mycket det går idag redan. Tror du att man kan låta såsen stå och dra över natten?

Svara
Åse 15 november, 2013 - 09:37

Absolut!! Blir bara godare =)

Svara
Kyckling i solkysst sås | Nilma.se 17 juni, 2012 - 12:21

[…] testade det här receptet häromdagen som ursprungligen kommer från 56kilo.se, jag har dock gjort några få ändringar. Enkelt att göra och blir väldigt gott! Vi serverade […]

Svara
Johanna 12 november, 2011 - 20:04

Härligt!
Jag antar att receptet är godkänt som LCHF?
Tänkte lite på soyan och chilisåsen.. 🙂

Svara
Åse 12 november, 2011 - 20:20

Ja aboslut! sojan har inga kolhydrater och chilisaucen är INTE chilisås utan en stark sås som tabasco!

Svara
Johanna 12 november, 2011 - 23:03

Då blir det morgondagens projekt!
Eftersom det är lördagskväll så lyxade vi till det med dina kladdkakemuffins..
Underbara, tack! <3

Svara
Caroline - wwwaddell.com 11 november, 2011 - 12:40

Detta ser SUPERGOTT ut!
Har provat flera av dina recept och de har varit succé!

Tyvärr gillar min mat inte feta, men kanske kan lura i det ändå… 😛

Svara
Åse 11 november, 2011 - 16:52

Haha ja prova =))

Svara
Yvonne 11 november, 2011 - 12:02

Åh fy bubblan vad gott!! Måste lagas!

Svara
Tant Gul 11 november, 2011 - 12:02

Hej, vilket gott recept! och en fin bllogg du har…:-)

Svara
Åse 11 november, 2011 - 16:53

Tack! =)

Svara
Sara 11 november, 2011 - 12:01

Sitter o planerar middagar för veckan som kommer o detta skrevs genast upp på listan :))!
Ha en skön helg
Kram

Svara
emmelie 11 november, 2011 - 11:16

Underbart!

Vill ha.

Svara
Åsa 11 november, 2011 - 10:34

Ser fantastiskt gott ut!

Jag testade gräddkokt savoykål igår, det var en höjdare! Det blir väldigt ”matigt” och gott med lite tuggmotstånd.

Svara
Åse 11 november, 2011 - 11:00

Visst är det gott! =))

Svara
Marie Frost 11 november, 2011 - 09:32

Låter underbart gott! Måste testas!

Svara
Åse 11 november, 2011 - 11:00

Ja det måste du!! =))

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.