Jag insåg att jag aldrig skrivit ner detta receptet! Detta är ett återkommande recept här hemma . Jag ÄLSKAR ädelost i alla skepnader och detta är en höjdare om man gillar ädelost. Ett gammal Ola Lauritzonrecept som jag provade för 6 år sedan för första gången. Jag brukar ha utan purjolök men hade i det i går.

4 personer

4 kycklingfiléer
200 gorgonzola
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1-2 msk kycklingfond
4 msk konjak
1 stor purjolök
2 dl hackade valnötter
salt & peppar, ev en skvätt soja.

Salta o peppra kycklingen, bryn kycklingen så den får vacker färg på ytan. Lägg kycklingfiléerna/brösten på separat tallrik. Skiva purjolöken och bryn i smör eller rapsolja. Häll i crème fraiche, grädde, konjak, fond, kryddor och låt koka upp. Smula i gorgonzolaost och hackade valnötter. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 15 minuter tills kycklingfiléerna är färdiga.

Servera med valfritt tillbehör!

LOADING..