KycklingFajita i Crockpot

18 mars, 2017

God morgon!
Vi sitter i Höganäs Sporthall där Juni har gymnastiktävling, just nu värmer de upp så jag passar på att få iväg detta till er!
I går var våra vänner Toni och Sandra med sina flickor här och vi hade det supermysigt som vanligt ❤
Jag hade ju bakat tortilla på förmiddagen och satte igång en Kycklingfajitas i Crockpoten på eftermiddagen.

Jag svängde ihop en supergod mangodressing som jag gör på samma sätt som min sweet chili dressing.
Zetas mangobalsamico är så god till kryddig, orientlig mat.


2 dl créme fraiche
3 msk maango balsamico
2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar
lite honung för att balansera upp syran
Jag körde min gryta i 3 timmar på HÖG / HIGH – då var den perfekt!
Egen fajitakrydda gör man enkelt själv och förvarar i burk. Ni hittar mitt recept HÄR.
Det går även att krydda på måfå med paprikapulver, både vanlig och rökt, chilipulver, spiskummin, malen koriander, lök- och vitlökspulver.
Har ni ingen crockpot? Då går det att göra på spisen, låt det småputtra då på låg värme tills grönsakerna mjuknat och smakerna gått in.

Jag gjorde en varm brietårta med hjortronsylt men den blev så ful (men god) då den var lite för länge i ugnen så jag visar bara den före, haha! Till det olika kex och potatis chips.

Fördrinkar, recept kommer!




Fina vännen!

Skriv ut

Kycklingfajita i Crockpot

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé
  • 400 ml krossade tomater av god kvalitet (gärna eko)
  • 3 paprikor i olika färger
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök solo eller 4 klyftor vanlig vitlök
  • 2-3 msk fajitakrydda *
  • salt, peppar
  • saften av 1 lime
  • 2 tsk tamarisoja
  • Olja till stekning
  • * Fajitakrydda:
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk havssalt med jod
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk smoked paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk koriander
  • 0,5 tsk curry
  • 3 krm gurkmeja
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar

Instruktioner

  1. Förbered fajitakryddan.
  2. Strimla kycklingen och stek så den får lite färg, krydda under tiden med ca hälften av kryddningen i stekpannan (ca 1 msk)
  3. Skala löken och skär i strimlor, strimla paprikorna, finhacka vitlöken.
  4. Lägg tomatkrossen i botten på crockpoten, sedan grönsakerna och sist kycklingen. Sprinkla resterande fajitakrydda, lime, soja och vitlök över. Sätt crockpoten på 3 timmar HÖG.
  5. Vid servering, lyft ur kyckling och grönsaker ur vätskan och lägg på fat. Servera med valfria tillbehör som guacamole, koriander, mangodressing, salsa.

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Linda Högberg Wåhlin 18 mars, 2017 - 15:47

Hur länge ska detta tillredas om man gör det i vanlig gryta på spis el i ugn? Och isåfall grader
Älskar verkligen din recept ,, tänkte nu ge mig på att göra detta👍🏻

Svara
ÅsaS 18 mars, 2017 - 13:25

Lycka till på tävlingen! Själv startade jag dagen i sekretariatet i innebandyhallen.. ”Vi” vann med 3-2.
Ser ut som om ni hade en lyckad och trevlig gårdag.
Får man önska innehåll på bloggen? Isf önskar jag en lista på smaksättningar och skafferivaror, sånt som används flitigt och ofta hos ”familjen 56kilo”.
Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara

Lämna en kommentar