Kyckling-Currypaj i långpanna

23 oktober, 2014

Jag älskar paj och jag älskar kyckling och jag älskar curry!
Då är detta perfekt! 😉
Eftersom vi är så många i vår familj så gör jag ofta pajen i långpanna, som HÄR och HÄR.
Detta blev sååååå gott så prova detta hörni!

012A1782

22102014-012A1785

22102014-012A1791

22102014-012A1793

Skriv ut

Kyckling-Currypaj i långpanna

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 25
  • Totaltid: 45

Ingredienser

Pajdeg

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 80 gram smör
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg

Fyllning

  • 2 grillade kycklingar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 msk curry (eller mer)
  • 3 msk mango chutney
  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g riven mozzarella + 1,5 dl till gratinering
  • 2 små banane
  • 1 dl jordnötter
  • salt, svartpeppar
  • kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör sesamfrön i mixer så det blir till mjöl, blanda sedan med resterande ingredienser i en matberedare med knivar.
  3. Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig. Men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra!
  4. Nagga botten och förgrädda sedan skalet i 10 minuter.
  5. Fräs finhackad lök, paprika och curry i smör eller kokosfett. Plocka isär kycklingköttet och blanda ner. Vispa ägg, creme fraiche och grädde och rör ner 150 g mozzarella. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner kycklingröran i skalet och häll smeten ovanpå. Fördla jordnötter och skivad banan ovanpå och avsluta med lite riven ost.
  7. Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Cici 10 juli, 2018 - 19:34

Jag kan vara blind; men vart ska chutneyn i? Ser den inte i instruktionerna. Pajen är i ugnen nu iaf 😊 men kan vara bra o veta till nästa gång.

Svara
Alexandra 16 maj, 2015 - 23:34

Hej, undrar om det ska vara vispgrädde eller matlagnings grädde, tack för en fantastisk blogg.

Svara
Åse 17 maj, 2015 - 09:00

Det avgör man själv men jag använder bara fullfet mejeri utan tillsatser. 🙂

Svara
Alexandra 17 maj, 2015 - 12:29

Tack för snabbt svar 😀

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.