I går hade vi hamburgerbuffé här hemma till middag, smarrigt!

Jag gjorde kycklingburgare med sting och en otroligt god mangodressing! Till det kålrotspommes.
Mango innehåller lite mer kolhydrater men frukt i mat fungerar för mig, däremot äter jag inte frukt som den är som mellanmål.

Kycklingburgare 2-3 biffar:

400 gram kycklingfärs
1 ägg
salt, peppar
2 tsk tamarisoja
en skvätt d’eidas chilisauce (eller liknande)
1 riven schalottenlök

Mangodressing:

1,5 dl frusen mango
några stänk d’elidas chilisauce eller chilipulver
1 vitlöksklyfta
1-2 krm ingefära pulver
1 dl creme fraiche
1 msk sukrin gold

Mixa den tinade mangon med stavmixer och riv ner vitlöken och krydda. Rör sedan ner creme fraichen.

 Kålrotspommes:

Skala kålroten och skär i stavar. Gör pommesen antingen i ugn eller i fritös. Jag har en Tefal actifry family som jag är superduper nöjd med! Vi använder den jätteofta.

Salta innan servering.

Nu ska vi åka iväg till Väla, pojkarna ska klippa sig och vi ska luncha ihop, sedan blir det tjejmiddag på stan ikväll! Woooop! Men vi hörs under dagen =) ♥

 1. Hejsan, sambon har precis börjat med lchf och vi kan väl inte så där jätte mycket om det. Men kan man äta kålrot då.

 2. Hej Åse
  Jag har använt LCHF mer eller mindre liberalt sedan 2010 och tappat ca
  25 kg. Sedan minst 1 år står jag stilla helt. Nu satsar jag hårt för att gå ner ytterligare 15 kg med din kokbok och PF. Min fråga gäller vin. Har du några rekommendationer gällande vin. Mindre olämpliga sorter tex. Anser du att jag ska avstå HELT tills jag gått ner önskade kilon? Det har ju varit lite skriverier om en del röda viner som varit extrema sockerfällor.

  Tack på förhand Åse
  Helena

  1. Hej!
   Jag kan bara tala för egen räkning: jag måste dra ner på vinet när jag viktminskar. Men 3 glas i veckan klarar de flesta av och då ska det vara röda torra viner och helst inga söta zinfandels etc. Jämför gärna vinerna på systembolagets sida när du köper, det står hur mycket socker de innehåller.

 3. Testade mangodressingen till laxfärsbiffar och broccoli idag. Väääldigt gott, så tack för ännu ett bra recept!!

  /Ulrika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..