I går blev det kycklingburgare med indisk touch! Mums och så härliga smaker!!
Prova detta! Lovar ni?

4-6 portioner

Biffar:
1 kilo kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
2 ägg
2 tsk salt, 2 krm peppar
3 tsk garam masala
1 msk kycklingfond
0,5 riven gul lök

2 röda paprikor
5 dl kokosgrädde
0,5 dl tomatpuré
2 msk kycklingfond
0,5 msk tamarisoja
2 msk garam masala
salt, peppar efter smak

salladslök
färsk koriander
zuchini
Avokado

Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i kokosfett.
Fräs paprikan i annan panna och häll sedan i kokosmjölken och övriga ingredienser, låt koka ihop och lägg sedan ner biffarna så allt får puttra tillsammans några minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.

Servera med strimlad, snabbförvälld zucchini, skivad salladslök och lite färsk koriander.

IMG_7648

Ja jag gjorde ju tvärtom mot vad jag skrev här uppe, lade kokosmjölken och såsingredienserna efter biffarna, lite svårt att röra ihop!

IMG_7651

IMG_7656

  1. Detta verkar ju vara väldigt gott! Jag är ingen förespråkare av indisk mat alls. Det jag tidigare smakat har inte fallit mig i smaken tyvärr. Men nu blir jag lockad att prova!
    Apropå kokosoljan, du skrev igår att om man vill gå ner i vikt ska man definitivt testa kokosolja. Hur menar du då? Finns den i vanliga mataffärer? Ska kolla i min affär nästa gång.

    Soliga hälsningar från Österlen och mig!
    /Yvonne

  2. Hej igen! Hur manga behöver du?
    Anledningen att jag frågar är att jag inte vet hur många jag ska äta 🙂
    Jag är 38 år ,160 cm lång och väger 62kg vill ner till 58kg.
    Hoppas jag kan få lite råd av dig ;snälla du

    1. Hej! Yes men beror ju lite på om man använder just den kryddan jag länkar till, och tycke och smak. Börja hellre med mindre och smaka av efter hand!

  3. Hej! Jag hittade hit genom att jag googlade ”varför går jag inte ner i vikt med LCHF”. Nu har jag suttit och läst här i flera timmar och fått en hel del aha upplevelser och du har fått en till läsare! Jätteinspirerande blogg och jag är såå glad att jag har hittat hit! 🙂

  4. Åh så gott detta låter! Måste ju provlagas, såklart. En fråga bara: var köper du kycklingfärs? Har aldrig använt det förut. Eller maler du det själv på kycklingfilé i en köttkvarn kanske?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..