Kycklingbiffar med bacon och ädelostsås

17 juni, 2011

Lagade en spännade rätt i kväll! 100% LCHF vänligt och fantastiskt gott!!
Dessutom mkt enkel som smakar allt annat än enkelt;)

4 portioner

1 pkt bacon (140 g)
400 g Kronfågel kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg
1 msk färsk timjan alternativt 1 tsk torkad

1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
140 g ädelost
100 g spenat
Salt och svartpeppar
Smör och olja till stekning

Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar. Rulla till fina små bollar och stek sedan på medelvärme i smör och olja. Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter vispgrädde. Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Vid servering;  vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör.

Källa recept: Lantmännen

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Hanna 12 september, 2014 - 07:52

Hej! Är det baby spenat du har använt?

Mvh

Svara
Therese 24 augusti, 2011 - 15:54

Ska prova detta recept idag, ska bli spännande att se vad mannen och barnen tycker om det! Ser supermumsigt ut 🙂

Svara
Ann 9 augusti, 2011 - 16:59

Det receptet har jag precis gjort och det står och puttar på spisen :=)

Svara
Vädret får avgöra! | En resedagbok på väg mot ett hälsosammare liv! 15 juli, 2011 - 19:01

[…] sitter man mätt & belåten efter att ha mumsat i sig en egenknåpad variant på det här receptet. Ska bli skoj & se hur magen pallar för trycket med all den grädde där var i – all […]

Svara
FREDAGSMYS INNAN JOBB | Elgström 15 juli, 2011 - 16:29

[…] på den lata vägen från frysdisken) & sen blir det antingen sparris eller kokt broccoli till. Ursprungsreceptet är på kycklingfärs & personligen tror jag att det blir godare men vi har gott om färs i […]

Svara
A-M 21 juni, 2011 - 00:07

Supergott! Det blev vår middag. Även sambon stormförtjust! Jag tog kalkonbacon istället och då vi hade färsk Pok choi hemma så använde vi det istället för spenat, kanon!

Svara
Pernilla G 20 juni, 2011 - 09:39

Låter supergott! Och ett Amaronevin jag inte sett tidigare. Spännande!

Svara
Jill 19 juni, 2011 - 16:45

Nu har jag provat denna rätt. Åt den nyss till middag och den var såååå god. Kändes otroligt festlig och nu sitter jag här mätt och belåten. Tack för alla goda recept du delar med dig av 🙂

Svara
Susanne 18 juni, 2011 - 19:31

Hej Åse,
åh, helt i min smak. Ser helt superdupergott ut.

Nu har jag och maken precis slagit upp ett glas Casas Patronales. Du hade helt rätt, det var verkligen jättegott.

Kram Susanne

Svara
ÅsaS 18 juni, 2011 - 15:15

Det får bli nån variant av detta till lunch eller middag nån dag i sommar. Tack för den! 😉

Och du som är en sån idé-spruta… Har du nåt bra recept på kakor till kaffet? För just kakor är något jag saknar till eftermiddagskaffet… Har kikat på muffinsrecepten du har i din receptbank och de verkar ju himlans smarriga. Men kanske lite ”stora”… Söker något som är lika gott, men mindre…. Hoppas du förstår hur jag menar.

Kram och ha en riktigt skön helg! Nu ska jag ta mitt em-kaffe utan dopp… 🙁 Eller så fuskar jag och tar en ”ful-kaka”… 😉
ÅsaS

Svara
Åse 18 juni, 2011 - 16:35

Ohhhh nädu, inga kakrecept! Har du provat snickersreceptet??? Kraaaam

Svara
ÅsaS 18 juni, 2011 - 16:50

Inte än, men snart… Kilar till köket och ”bakar” nu på stört… Sååå godissugen just nu…
Kraaam

Svara
Åse 18 juni, 2011 - 16:54

hehe, smaklig spis!! =)))

Svara
Cecilia 18 juni, 2011 - 07:06

Men så gott det lät!!Det måste helt enkelt prövas 🙂

Svara
Anita 17 juni, 2011 - 23:18

Vilka bra recept du har i bakfickan. Hahaha, mumsigt ser det ut. 🙂

Svara
milla 17 juni, 2011 - 22:58

Det här låter hur gått som helst måste prova

Svara
Jill 17 juni, 2011 - 22:14

Vad gott det låter. Det här ska jag nog testa att laga till middag i morgon 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.