Kycklingbiffar med bacon och ädelostsås

17 juni, 2011

Lagade en spännade rätt i kväll! 100% LCHF vänligt och fantastiskt gott!!
Dessutom mkt enkel som smakar allt annat än enkelt;)

4 portioner

1 pkt bacon (140 g)
400 g Kronfågel kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 ägg


1 msk färsk timjan alternativt 1 tsk torkad

1 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
140 g ädelost
100 g spenat
Salt och svartpeppar
Smör och olja till stekning

Strimla baconet fint och stek krispigt i lite olja. Finhacka vitlök och schalottenlök och blanda ihop tillsammans med färs, lök, ägg, timjan, salt och peppar. Rulla till fina små bollar och stek sedan på medelvärme i smör och olja. Slå över vinet, låt koka in och tillsätt därefter vispgrädde. Smula ned osten och låt puttra ihop ca fem minuter, späd eventuellt med lite vatten om såsen blir för tjock.
Vid servering;  vänd ner bacon, spenat och smaka av med salt och peppar. Servera med valfritt tillbehör.

Källa recept: Lantmännen

17 kommentarer
0

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Hanna 12 september, 2014 - 07:52

Hej! Är det baby spenat du har använt?

Mvh

Svara
Therese 24 augusti, 2011 - 15:54

Ska prova detta recept idag, ska bli spännande att se vad mannen och barnen tycker om det! Ser supermumsigt ut 🙂

Svara
Ann 9 augusti, 2011 - 16:59

Det receptet har jag precis gjort och det står och puttar på spisen :=)

Svara
Vädret får avgöra! | En resedagbok på väg mot ett hälsosammare liv! 15 juli, 2011 - 19:01

[…] sitter man mätt & belåten efter att ha mumsat i sig en egenknåpad variant på det här receptet. Ska bli skoj & se hur magen pallar för trycket med all den grädde där var i – all […]

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.