GOD MORGON måndag och kanske första riktiga veckan för många efter jul och nyår!?
I dag kickar jobblivet igång för mig med råge, har ju en bok att färdigställa!

Som sagt jag var så sugen på indiskt på Trettondagen så det fick bli en favorit: Kyckling Vindaloo!
Vindaloo är ju en het tomatbaserad indisk rätt och så här gör jag!

Jag marinerar kycklingen i såsen i minst 1 timme i kylskåpet, missa inte det! Det gör mycket för smaken och mörandet!

Jag väljer alltid körsbärstomater på burk av god kvalitet! Ingen billig tomatkross här inte!
Såsen mixas med stavmixer innan jag rör ner kyckling och lökfräs.

Fäääääääärdigt!
Kanel och kardemummaris för de som vill ha det och jag kör på en god tomat- och löksallad!

En klick yoghurt och massor med koriander på! Det är sen gammalt! =)

Ett tips, anpassa styrkan med sambal oelek beroende på hur stark maten ska vara!

Kyckling Vindaloo

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 4

Ingredienser

  • 600 g strimlade kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 200 ml körsbärstomater på burk
  • 0,5 dl vinäger
  • 2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
  • 1/2 tsk var av:
  • spiskummin, chilipulver, kanel, senapspulver, malen koriander, kardemumma, malen kryddnejlika, paprikapulver, mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smaka av med:
  • Buljong eller koncentrerad fond
  • tamarisoja
  • 2 tsk sambal oelek
  • Tillbehör:
  • Färsk koriander och turkisk yoghurt
  • Kokosolja eller Ghee att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i kokosolja eller ghee.
  2. Lägg tomater, kokosgrädde, vinäger och kryddor i en stor skål och mixa slät med stavmixer. Rör ner lökfräset och kycklingen och låt allt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.
  3. Låt allt sedan koka ihop i ca 30 minuter.
  4. Servera med en god tomat- och löksallad.

KRAM på er!

♥️

LOADING..