Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i tomatås med oliver och parmesan


  • Total Time: 30

Ingredienser

Marinad

  • 4 msk olja
  • 4 msk soja
  • valfria kryddor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 2 burkar körsbärstomater (400 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • salt, svartpeppar
  • 2 tsk torkad oregano
  • kalamataoliver, färsk oregano + parmesan till servering

Instruktioner

  1. Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 gr. i 20-25 min) dem sedan.
  2. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
  3. Stek finhackad lök & vitlök och skivade champinjoner i lite olja och häll sedan på övriga ingredienser. Låt tomatsåsen småputtra i ca 30 min.
  4. Servera såsen med valfritt tillbehör. Jag hade svart bönpasta (låg i kolhydrater, hög i protein) men det går ju lika bra med tex shiratakinudlar eller varför inte lite förvälld strimlad vitkål?
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 25

Nutrition

  • Serving Size: 4