Kyckling Stroganoff

22 mars, 2014

I går kom våra vänner Stefan och Catrin och lille Isac hit och jag bjöd på jordgubbar och bubbel och sedan Kyckling Stroganoff. Det är ju sååååååå gott! Här är mitt recept!

IMG_8421

IMG_8424

IMG_8435

IMG_8438

Skriv ut

Kyckling Stroganoff

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 20
  • Totaltid: 30

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 11,2 kilo kycklingfilé
  • smör, olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 tsk paprikapulver
  • 3 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 msk dijonsenap
  • 2 röda paprikor
  • 250 gram champinjoner
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl smetana

Till servering

  • 2 dl hackad saltgurka
  • 1 knippe persilja

Instruktioner

  1. Skär champinjonerna i kvartar, finhacka lök och vitlök och stek champinjoner och löken i smör. Strimla kycklingfilén och stek i smör eller kokosfett. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg kycklingen, champinjon och lökröran i en tjockbottnad gryta, skär paprikan i mindre bitar och rör ner. Rör ner alla andra ingredienser och låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Notering

  • Servera med valfritt tillbehör, jag tycker att blomkåls ris var gott till

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Jenny 21 augusti, 2018 - 22:07

Kan man använda lätt creme fraishe istället för smetana eller blir det konstigt?

Svara
Åse 22 augusti, 2018 - 07:18

Nej det går bra!

Svara
Jenjo 23 mars, 2014 - 10:11

Ser jättegott ut. Och vilken supersöt bebis. 😉

Svara
Barbro 22 mars, 2014 - 14:30

Hej!
Undrar vad smetana är?

Svara
Åse 22 mars, 2014 - 17:21

Det är en tjock syrad grädde, likt creme fraiche. Smetana ingår i originalrecept på stroganoff.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.