Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinglårfiléer i Sambalsås


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo kycklinglårfiléer
  • Salt, peppar, chilipulver, paprikapulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpure
  • 1 tsk sambal oelek
  • olja eller smör att steka i

Instruktioner

  1. Stek kycklinglårfiléerna, krydda och rör ner riven vitlök. Stek tills de fått fin färg, lägg åt sidan på fat. Skiva champinjonerna och stek dem knapriga. Salta lite.
  2. Lägg ner kyckling och champinjoner i gryta och rör ner alla ingredienserna till såsen. Låt sjuda i ca 15 minuter.