Kyckling Pad Thai

18 november, 2015

Alltså, ni tror väl att jag bara äter kyckling, wok och orientaliskt här hemma och det gör jag nästan! Haha!
Så enkelt att sno ihop när livet är lite jäktigt.
Men jag lovar, november är snart slut och då är min intensiva period slut och jag ska boa in mig i hemmet ❤️
I morgon drar jag till Dubai med Drömresan, jag ska jobba lite därnere (föreläsning och kostrådgivning) och även om det kommer lite olägligt just nu efter vår helg i Paris så ska jag se till att det blir en bra resa där jag får ladda batterierna med massor av träning, sol och positiva människor! 
Pad Thai är en rätt som är väldigt enkel att woka ihop tycker jag.
I rätten hade jag risnudlar till barnen och kalori & kolhydratfria Shiratakinudlar till mig och Daniel. Conjacrot som nudlarna görs av är bra bakteriemat!

012A7288

Pad Thai innehåller egentligen jordnötter men jag väljer hellre cashewnötter då jag generellt undviker den omega 6 rika icke-nöten jordnöt.
012A7281

Barnens version och de ville varken ha morötter eller paprika i sin därför är det inte med på bild men i receptet.
Alltså lime och koriander! Det är bland det GODASTE jag vet!!! Den dooooooften!!!!
012A7286

012A7276

Skriv ut

Kyckling Pad Thai


Ingredienser

Sås

  • 4 msk fibersirap eller annan mörk sötning, gärna sockerfri
  • 4 msk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk färskpressad limejuice
  • 4 msk fisksås

Wok

  • 8 portioner Risnudlar eller Shiratakinudlar
  • 1 kilo kycklingfilé i strimlor
  • 4-5 lime
  • 1 röd paprika skuren i tunna strimlor
  • 1 finhackad vitlök solo
  • 100 g salladslök
  • 2 finstrimlade morötter
  • 2 nävar böngroddar
  • 3 stora ägg
  • 2 dl grovhackade cashewnötter
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk chili flakes
  • till stekning: kokosolja utan smak eller annan olja + 1 msk sesamolja

Instruktioner

  1. Förbered såsen.
  2. Skär salladslöken i tunna skivor, finhacka vitlöken, grovhacka cashewnötterna, klipp koriandern i bitar (lämna stjälkarna), färskpressa limen, skär några lime i klyftor, strimla paprikan och moroten.
  3. Vispa äggen lätt.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning alt skölj shiratakinudlarna i hett vatten.
  5. Hetta upp en wokpanna med olja på nästan max värme och stek kycklingen i omgångar med lite salt. Lägg åt sidan på annan tallrik allt eftersom. Fräs vitlök och chiliflakes i ev lite ny olja och rör ner paprika, böngroddar, salladslök och låt fräsa i någon minut på medelvärme. Lägg åt sidan i wokpannan och rör ner äggen, rör lite till äggröra (inte blanda med grönsakerna)
  6. Rör sedan ner kycklingen och såsen och blanda med valfria nudlar.
  7. Vid servering toppa med cashewnötter, koriander och lime.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Anna 19 november, 2015 - 10:26

Jag hänger inte med, det är bara de första 5 ingredienserna som är sås, eller hur? Och när ska den i woken?

Svara
Åse 19 november, 2015 - 16:24

Nu är det tydligare =)

Svara
Anna 20 november, 2015 - 09:35

Tack, anade att det var så 🙂 Ska testa detta recept inom kort!
Trevlig helg!

Svara
Maria Nordström 19 november, 2015 - 04:08

Gör inget att du lagar wokmat det är så välkommet med nya thairecept. Jag känner riktigt hur limen och koriandern doftar.
Det här lät riktigt gott, nåt att laga och mysa med till helgen.
Hoppas du får en skön vistelse i Dubai , det är du värd. Var rädd om dig ute i vida världen.
Kram ❤️

Svara
Katarina 18 november, 2015 - 14:23

Åh, låter helt fantastiskt, måste genast prova. Äntligen ett bra pad thai-recept! I Love koriander!!!

Svara
Helén 18 november, 2015 - 11:57

Tack för en bra sida!! Bra blandning av allt…mat, mode o inredning 🙂
Pad Thai är en favoriträtt så detta var perfekt idag!

Svara
Åse 18 november, 2015 - 12:45

Tack själv för att du läser! 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.