Kyckling- och Broccoligratäng Alfredo

19 februari, 2017

Hej på er!
Jag tog en lång och skön sovmorgon i dag! Sovit som en stock i natt!
Såg ni Mello igår? Vad tyckte ni?
Vi hade mysig hemmakväll här. Juni sov hos kompis men Michelle hade sin pojkvän här så vi var fulltaligga ändå. Haha så är det ofta här, något barn borta, något barn/tonåring på besök! 😉
Jag slängde ihop en supergod gratäng i går. YUM!
Jag hade min goda Alfredosås i gratängen – sluuuurp!




Skriv ut

Kyckling- och Broccoligratäng Alfredo

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kg färsk broccoli
  • 1 kg kycklingfilé
  • salt, peppar, vitlökspulver

Alfredosås

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 100 g smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 125 g naturell färskost
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersija
  • 2 st mozzarella á 125 g

Instruktioner

  1. Rensa broccolin. Skär loss buketterna och dela de som är stora. Putsa broccolistammen och skär i mindre bitar men låt även den koka med.
  2. Koka broccolin i ca 5 minuter. Häll av vattnet och broccolin i durkslag. Låt ånga av lite i kastrullen på låg värme.
  3. Putsa kycklingfiléerna och skär i 3 cm bitar. Stek på hög värme i smör tills de fått färg, salta, peppra och jag tycker det blir bra med lite vitlökspulver på.

Gör såsen

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
  2. Sätt ugnen på 230 gr.
  3. Lägg broccolin i botten på en ugnsform. Lägg kycklingen ovanpå och häll såsen ovanpå.
  4. Skiva mozzarellan och lägg ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter – ha koll så att osten inte får för mycket färg.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 6

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Sophie 16 maj, 2017 - 19:10

Jisses Åse! Så otroligt gott! Kommer in som topp 10 på favoritrecept 😀 Tack snälla för att du delar med dig av alla fantastiska recept <3

Svara
M Larsson 15 maj, 2017 - 23:16

Det här ska jag testa men hur är bäst att göra när man ska servera det med kort om tid? Att göra allt kvällen innan och värma eller att göra klart delarna och sedan grädda det när gästerna kommer? Har efter 40 lärt mig att gilla broccoli men kommer aldrig ihåg vad det heter… 🙂
Tack på förhand!

Svara
Åse 16 maj, 2017 - 09:52

Du kan förberda kvällen innan och bara grädda den innan den ska ätas i ugnen =)

Svara
M Larsson 16 maj, 2017 - 18:40

Tak snälla!! 🙂

Svara
Rebecca 25 april, 2017 - 20:53

Så otroligt gott, klart godkänd av samtliga familjemedlemmar 😋😋Tack för alla härliga recept 😄

Svara
Åse 26 april, 2017 - 10:06

Härligt att det smakade! KRAM!

Svara
Nina 6 mars, 2017 - 14:52

Supergott var detta! Alla gillade detta, och rester till dagens lunch 😋
Idag kom nya boken, så nu blir det mycket fisk och grönsaker härhemma. Många inspirerande recept och massa bra information i början av boken 😊

Svara
Jenny D 21 februari, 2017 - 18:49

Så gott, tack för inspiration 🍷🍗🍗😘

Svara
Millan Tallnäs 19 februari, 2017 - 22:34

Hejsan!
Receptet låter väldigt gott men här hemma har jag en som inte gillar parmesanost 😏😏
vilken ost skulle du ta istället, jag tänkte västerbottenost kanske?
Mvh Millan

Svara
Anette 19 februari, 2017 - 17:40

Men så gott det låter. Det måååste jag prova. Jag tokgillade Robin i går. Han var grym med en grymt bra låt tycker jag. Önskar dig en fortsatt bra söndag. Kram Anette

Svara
Åse 19 februari, 2017 - 17:41

Håller med!! Robin var bra! KRAM och trevlig helg!

Svara
Anna 19 februari, 2017 - 18:35

Självklart blev det mello!! Jag tyckte också att Robin var bra!!:) Det här receptet lät ju skitgott, det måste jag prova nån gång. Men jag undrar vem som tar alla bilder på dig när inte du kan???

Svara
Åse 19 februari, 2017 - 18:40

Hela familjen! 😉 Från 8-åringen till 43-åringen 😇

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.