Snajsigt blomkålsris med tillbehör

20 oktober, 2011

I går åt vi detta! Barnen gillade inte rosmarinsmaken på kycklingen dock men jag och maken vi hade nästan svårt att sluta äta, så gott var det!

Kycklingfiléer marinerade i kinesisk soja, rosmarin och rapsolja. Ugnstekt på 175 grader till innertemp på 73 grader sedan vila under folie i ca 10 min.
Gorgonsolasås
Blomkålsris: 1 rivet blomkålshuvud, färska champinjoner i skivor, en skvätt vitt vin, 1 fond du chef buljong, 1 burk MUTTI körsbärstomater.
Stek champinjonerna i smör till fin färg, ner med blokålsrivet och i med vin, buljong, lite salt och peppar och 1 burk körsbärstomater med spadet avrunnet!. Låt bli varmt och gojsigt under lock några minuter.




Så tråååååkigt med mörkret, blir inga roliga matbilder!

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Alexander 23 april, 2016 - 11:03

Hej
Sitter med din bok Viktminskning med LCHF och ska göra blomkålsris. I din bok står det att man ska koka det med en tärning buljong men inte vilken sorts buljong?
Mvh Alexander

Svara
Åse 23 april, 2016 - 11:08

Det går bra med vanligt salt eller en grönsaksbuljong t.ex.

Svara
Annah 21 oktober, 2011 - 14:17

Såg och låter riktigt gott! Vet inte om du skrivit detta, men vad använder du för buljong? Finns det några bra alternativ som inte innehåller alltför många e-ämnen.

Svara
Åse 21 oktober, 2011 - 14:50

Yes! Jag använder knorr fond du chef, utan massa konstigheter!

Svara
ÅsaS 20 oktober, 2011 - 18:00

Rosmarin är ju så gott, men har en tendens att ta över och smaka ”parfym” ibland. Men, detta ska jag testa nån dag. 🙂
Kram ÅsaS

Svara
CamillaP 20 oktober, 2011 - 13:13

oh wow här såg det nytt ut…FIIIIINT….yammi säger jag, är på besök i kh träsket och jag gillar det IIIIIINTE…nu är det nya tag och detta måste jag ju testa, bra med lite spark i baken!! KRAM

Svara
Åse 20 oktober, 2011 - 16:53

Spark i baken!!! =)

Svara
CamillaP 28 oktober, 2011 - 12:56

Tack för sparken!!!! 😉 Nu har jag lagat detta….oh my vad gott det var!! Bytte ut rosmarin mot timjan på kycklingen för det hade jag hemma och hade inga svampinjoner hemnma heller….men sååå gott. Det blomkålsriset lär återkomma ett antal gånger hemma. YAMMI
KRAM

Svara
Åse 28 oktober, 2011 - 13:35

Härligt!!! me likey!! =)

Svara
Annika 20 oktober, 2011 - 12:52

Det receptet kommer jag definitivt att prova. Ska se om jag tom kanske kan få maken att äta blomkål vilket han inte gör just nu. Måste passa på att säga att jag verkligen gillar din blogg. Den ger mig så mycket inspiration. 🙂 <3

Svara
Åse 20 oktober, 2011 - 16:53

Tack!! =) Tycker ni ska prova! det smakar inte blomkål!

Svara
Karolin 20 oktober, 2011 - 11:55

Åh vad gott det ser ut… River man rå blomkål och bara själva buketterna? Eller tar man stabben oxå… Dum fråga kanske men nyfiken söker svar… Vad fin bloggen blivit förresten… Alltid kul med lite förnyelse… // Karolin

Svara
Åse 20 oktober, 2011 - 12:02

jag river bara själva blokronan och lite av stabben =)

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.