Crock Pot kyckling med senap och dragonsås

7 mars, 2014

YAY!! Freeeeeeedag!! Är ni helgtaggade!? Det är jag! I morgon är det Mello-final – jag har dock inte sett eller hört ett enda bidrag så det blir spännande 😉 Vi syrror och våra män ska träffas och ha lite knyte, så mysigt!
I går åkte Crock Poten fram igen, åh älskar verkligen den!!
Jag älskar både dragon och dijonsenap och har en hel del recept med dessa ingredienser.
IMG_7911
IMG_7913
 
Vi drack ett otroligt gott och passande vin till: Pouilly-Fuissé. Finns HÄR.
IMG_7915
 
Sååååååååå gott!!!
IMG_7924
 
Hoppas ni gillar!
Skriv ut

Crocpot-kyckling med senap och dragonsås

  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 300
  • Totaltid: 305

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer eller kycklinglårfiléer
  • 1 tsk salt + svartpeppar
  • 4 msk dijon
  • 3 msk färsk dragon
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • Några små morötter (knippen)
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1,5 dl vispgrädde (eller krämig kokosmjölk)
  • eventuell redning
  • eventuell tamarisoja
  • salt, peppar
  • 1 msk färsk dragon
  • 1 msk färsk citronjuice

Instruktioner

  1. Putsa kycklingen och lägg i djup skål tillsammans med dijon, salt och peppar och färsk, hackad dragon. Blanda allt ordentligt och lägg över i crocpoten.
  2. Finhacka lök och vitlök och skala morötterna. Lägg detta över kycklingen.
  3. Häll buljongen över och sätt på locket. Koka på ”low” i 5 timmar. Givetvis går det bra att göra denna rätten utan crocpot. Låt då allt småputtra i panna med lock i ca 25-30 minuter.
  4. När kycklingen är klar, ta upp den och morötterna och lägg på fat under aluminiumfolie.
  5. Koka upp grädde, buljongen från crocpoten och red eventuellt. Smaka ev av med lite tamarisoja, salt och peppar. Låt allt småputtra tills såsen tjocknat.
  6. Avsluta med att röra ner färskpressad citronjuice och hackad dragon.
  7. Lägg kycklingen i en form (eller i crocpotens innerform igen) och häll såsen ovanpå.
  8. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

14 kommentarer
0

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Torkel Ivarsson 29 januari, 2017 - 11:04

Stoppar du plastpåse i pottan? Är det sunt?

Svara
Åse 29 januari, 2017 - 11:08

Nej självklart inte 😉 jag blandar ihop det så, men går lika bra i skål.

Svara
torkel Ivarsson 29 januari, 2017 - 12:05

Tack för svar Åse. Anledningen till att jag frågade var för att på vissa engelska sidor står det något om ”plastic lining” som somliga har i/över. Tänkte om det var någon variant på sådan. Tur det inte var det i a f.

Svara
Åse 29 januari, 2017 - 12:06

Aha! Nä det var bara en klantig formulering av mig :)) ändrat i receptet nu.

Svara
A 21 januari, 2016 - 21:11

Behövs inte mer vätska i slowcookern än 1 dl? Nybliven ägare här som undrar om jag ska våga testa ?

Svara
Åse 22 januari, 2016 - 09:42

Nej det räcker 😉

Svara
Kyckling med senap och dragonsås – Johnsson – Forsberg Webresurser 30 december, 2015 - 12:25

[…] 56kilo.se […]

Svara
Peter Johnsson 9 december, 2015 - 17:56

Hej. Nybliven Slowcookare, tänkte testa ditt kycklingrecept som ser härligt ut. En fråga bara. Kör du kycklingen i en plastpåse i crocken? Är det någon speciell plastpåse i så fall?
Hälsningar,
Peter J

Svara
Åse 9 december, 2015 - 18:06

Hej!! Kul! Nej det gör jag inte =) Rkt ner i ”pottan” bara !

Svara
Erika 6 maj, 2014 - 19:07

Testade detta recept idag, fast i lite modifierad variant i traktörpanna eftersom jag inte har någon crock-pot. Jättegott! Detta lagar jag fler gånger!

Svara
Emma 8 mars, 2014 - 16:21

Vi fick en crockpot för ett tag sedan men jag slängde bara in den i ett skåp då jag inte alls visste vad jag skulle göra med den. Kom av en slump in här i förmiddags och såg detta smarriga receptet. For iväg och handlade ingredienserna och väntar nu på att det ska bli klart lagom nog tills ikväll. Det ska bli spännande att smaka men jag är säker på att det är supergott för det doftar fantastiskt i köket!
På tal om kyckling så köpte jag också färsk, men ekologisk. Det tar emot lite när man ser prisskillnaden mot ‘vanlig’ men det är definitivt värt det och vi kan äta med gott samvete!
Tack Åse för all den inspiration du ger!

Svara
KatarinaHJ 7 mars, 2014 - 18:59

Det här med kyckling tycker jag är knepigt. Den frysta är billig, men är ofta sprutad full med vatten så att den får en väldigt tråkig konsistens och smak. Nuförtiden köper jag alltid färsk, men den är ju betydligt dyrare. Dock är det absolut värt det. Ditt recept låter toppengott!

Svara
Åse 7 mars, 2014 - 19:03

Köper alltid färsk! Tror absolut det lönar sig i längden! Hoppas du gillar!

Svara
Cia 7 mars, 2014 - 12:16

Låter jättegott, och gillar den nya funktionen på sidan så man kan skriva ut och spara receptet! Kram

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.