Kyckling med sambal och ananas

29 april, 2013

Jag har snöat in på Santa Marias Creamy kokosmjölk! Det märks kanske i de senaste maträtterna! Sorry, haha! Lite same same but different. Det är sällan jag använder grädde och creme fraiche numera.
Jag märker tydligt hur mkt mindre jag triggas att ”ta om och äta mer” av kokosmjölk om jag jämför med fet mejeri.
Jag hade egentligen tänkt göra en ajvarsås men det hade jag glömt skriva på inköpslistan så jag kastade i det jag hade hemma, det blev riktigt gott!!
4 portioner
700 gram kyckling
2 chorizos
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor


500 ml Santa Maria Creamy coconut milk
3 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
1 hönsbuljongtärning
1 msk tamarisoja
1 röd paprika
3 ananasringar i juice
ekologiskt deodoriserat kokosfett att steka i
Skär chorizon i slantar. Strimla kycklingen. Finhacka lök och vitlök. Låt allt få färg i stekpanna med kokosfett. Häll på kokosmjölken och kryddor, smaka av och lägg sedan i skuren paprika och ananas i mindre bitar. Låt allt puttra ihop några minuter.

Servera med valfritt tillbehör. Jag hade Fitnessgurus shiratakinudlar. (Måste köpa sjögräsnudlar också!!)
IMG_3307

 
IMG_3311

15 kommentarer
0

Du kanske också gillar

15 kommentarer

CC Lady 27 juni, 2013 - 14:13

Guses så gott det där låter! Ska absolut provas! Hittills har jag inte blivit besviken en enda gång när jag provat nåt av dina recept, jo förutom majonnäsen då 😛 men det var bara för att jag inte gillar Dijonsenap insåg jag.
Är galen i kokosmjölk och är helt såld på din kokospannacotta ….. så det här blir säkert minst lika gott!
Grattis i efterskott! *kramar om* Edblad-kollektionen i rosa guld …. mmmm. Me like!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.