Kyckling med mozzarella, valnötter och basilikasås

30 november, 2015

Hej hej!
Har ni det fint!? Jag har boat in mig helt i adventsbubblan! Underbart ❤️
I dag har kära grannfrun Anna (tillika min favoritmassör) och barnens bästisar varit här och bakat. Goaste ungarna!!
Kaos men ett kärleksfullt kaos!
Ska jag äta lussebröd så ska det ta mig tusan vara hemmagjort!
DSC07315
Söta Oliver med storasyrra Nova ❤️
DSC07324
DSC07331
DSC07362
Lyckan är total över deras mästerverk!
I fredags bev det denna smarriga och enkla kycklinggratäng! Snabbt och enkelt är min melodi 😉
FÖRE ugnen.
27112015-012A7806
EFTER ugnen.
27112015-012A7807
27112015-012A7823
27112015-012A7829
Skriv ut

Kyckling med mozzarella, valnötter och basilikasås

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon
  • 1 dl hackade valnötter
  • 1 dl svarta oliver
  • 2 mozzarellakulor á 125 g
  • salt, peppar

Basilikasås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • lite svartpeppar
  • 1 riven vitlöksklyfta

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till såsen med en mixer och ställ kallt.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Stek baconen knaperstekta,
  4. Skiva kycklingfiléerna och lägg i smord form, salta och peppra och grilla dem i ca 10 minuter.
  5. Toppa sedan med mozzarella, stekt bacon, skivade oliver och grovhackade valötter och sätt in i ugnen ca 15 min, tills mozzarellan fått fin färg. Servera med en god sallad och baslikasåsen.
  6. Bon Appetit!

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo


 

13 kommentarer
0

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Elli 18 april, 2018 - 19:51

Min sambo hittade din sida då vi pratat ett tag om att gå mot LCHF-hållet.
Testade laga den här kycklingen idag och det blev fantastiskt!
Jag kommer att testa många fler av dina recept eftersom bilderna är så fina och du får allt att se gott ut.

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 15:49

[…] Frukost: 1 burk Abbas mästarmakrill med 1 kokt ägg, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch: Rester från gårdagen eller äggmacka *se recept nedan Middag: Kyckling med mozzarella och valnötter […]

Svara
Toini 9 januari, 2016 - 20:24

Vilket fantastiskt gott recept. Det kommer definitivt bli en bjud-rätt vid nästa tillfälle vi har gäster. Provade även oxfilén med grönpepparsås och polkabetor igår. Helt otroligt!
Tack ?

Svara
Jenny 1 december, 2015 - 11:14

Men åh, den kycklingen var verkligen i min smak ser jag, ska absolut testas!!!

Svara
Tine 1 december, 2015 - 09:56

Mums! Fina kort, ni verkar vara en fin familj.
Mvh Tine

Svara
Maritha Hakfelt 1 december, 2015 - 09:51

Oj vilka härliga bilder med glada barn och bullbak<3.

Svara
Jenjo 1 december, 2015 - 08:57

Oj så gott det ser ut. Lussebullarna, men även kycklingen. Älskar kyckling!
Min sambo har dock fått dille på att alltid köpa kycklingklubbor, vilket inte är lika lätt att variera tycker jag. (Kanske jag bara har dålig fantasi), Men det blir jämt bara ugnstekta klubbor, med blomkålsris och currysås… Fast det är rätt gott det med. 🙂
Ha det bäst!
Kramar

Svara
Ann-Sofie 1 december, 2015 - 07:28

Men visst är det så, ska man unna sig något bakverk så ska det absolut vara hembakt! Har njutit av nybakta lussebullar i helgen….min akilleshäl det här med kakor…!
Fin tisdag önskar jag, kram

Svara
Therese 30 november, 2015 - 23:14

Älskar hur din barn sprudlar på (i stort sett) varje kort du publicerar!! 🙂 Härligt 🙂

Svara
Karin 30 november, 2015 - 19:01

Hittar inte receptet Åse?!

Svara
Åse 30 november, 2015 - 19:32

Nu syns det! Var ngt tillfälligt fel med Yumprint =)

Svara
!Brigitte 1 december, 2015 - 08:23

Hej Åsa!!! Hoppas allt väl med dig!!!, i din safrans kaka har mandelspån i smeten också?. Ha det gott, MVH/ Brigitte

Svara
Åse 1 december, 2015 - 08:54

Hej! Kan du skriva ner länken till vilket recept du refererar till? Jag har så många här 🙂

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.