Kyckling med mozzarella och salami

26 juli, 2018

Krämig kycklinggratäng med mozzarella och salami – Comfortfood deluxe!

Hej hej på er!

Hälsning från Karlshamn, vi har nyss stannat här och lunchat med vårt resesällskap Stefan & Catrin – åt såååå gott!
Uppdaterar er sedan med lite bilder från dagen.

Bilen packad till bristningsgräns, man skulle kunna tro att vi ska vara borta i 2 veckor haha!
I förrgår så blev jag så sugen på en smarrig, gräddig och ostig gratäng så jag gjorde en gammal klassiker (har säkert denna i olika format här på bloggen)
Enkelt och allt-i-ett!

Mozzarella kyckling

Vi hade purjolöksgratäng kvar sedan torskpaketet , den passar till både kött, kyckling och fisk!

Jag gjorde en sallad på vanlig grönsallad, tomat, gurka, färskost (boursin) och så förvällde jag broccolibuketter + stammen skuren i bitar (olivolja, vinäger, salladskrydda) så gott!

Riktig comfortfood och så gott!

Skriv ut

Kyckling med mozzarella och salami

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kilo kycklingfiléer
salt, peppar, smör att steka i
150 g champinjoner
3 vitlöksklyftor, rivna
4 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
3 påsar färsk mozzarella á 125 g
75 g skivad salami
8 soltorkade tomater, strimlad
4 körsbärstomater, halverade
1/2 kruka basilika, bladen


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Dela kycklingfiléerna på längden, stek dem till fin färg i ganska het panna med smör. Salta och peppra. Ta upp på skärbräda. Skiva dem på tvären när de svalnat något.
Skiva champinjoner och stek med vitlök i samma panna som kycklingen, tillsätt eventuellt mer smör. Lägg på fat.
Vispa ur pannan med grädde, fond och tamarisoja. Låt reducera (sjuda) i ca 10 minuter.
Skiva och strimla mozzarella, salami och soltorkade tomater. Lägg kyckling, svamp, mozzarella och salami i en ugnsform, blanda försiktigt. Häll den reducerade och nu något tjockare grädden över. Lägg de halverade tomaterna över.
Sätt in i ugn i ca 20-25 minuter.
Dekorera med basilika och servera.





5 kommentarer

Anna 1 augusti, 2018 - 12:44

Så gott det ser ut! Ska göra både denna och purjogratängen på lördag 😀

Svara
Popprinsessan 29 juli, 2018 - 12:01

Mums! Gjorde gratängen igår & bjöd grannarna, såå gott!

Svara
Åse 29 juli, 2018 - 23:09

Vad kul att höra Christel! 💕

Svara
Sara 26 juli, 2018 - 21:51

Vad gör du med färskosten i salladen? Det lät jättegott och mättande, men jag förstår inte riktigt hur du använder den.

Svara
Åse 26 juli, 2018 - 22:28

Smular ner 🙂

Svara

Älskar era komentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.