Kyckling med mozzarella och salami

26 juli, 2018

Krämig kycklinggratäng med mozzarella och salami – Comfortfood deluxe!

Hej hej på er!

Hälsning från Karlshamn, vi har nyss stannat här och lunchat med vårt resesällskap Stefan & Catrin – åt såååå gott!
Uppdaterar er sedan med lite bilder från dagen.

Bilen packad till bristningsgräns, man skulle kunna tro att vi ska vara borta i 2 veckor haha!
I förrgår så blev jag så sugen på en smarrig, gräddig och ostig gratäng så jag gjorde en gammal klassiker (har säkert denna i olika format här på bloggen)
Enkelt och allt-i-ett!

Mozzarella kyckling

Vi hade purjolöksgratäng kvar sedan torskpaketet , den passar till både kött, kyckling och fisk!

Jag gjorde en sallad på vanlig grönsallad, tomat, gurka, färskost (boursin) och så förvällde jag broccolibuketter + stammen skuren i bitar (olivolja, vinäger, salladskrydda) så gott!

Riktig comfortfood och så gott!

Print

Kyckling med mozzarella och salami

  • Author: Åse
  • Yield: 4

Ingredients

1 kilo kycklingfiléer
salt, peppar, smör att steka i
150 g champinjoner
3 vitlöksklyftor, rivna
4 dl grädde
1,5 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
3 påsar färsk mozzarella á 125 g
75 g skivad salami
8 soltorkade tomater, strimlad
4 körsbärstomater, halverade
1/2 kruka basilika, bladen


Instructions

Sätt ugnen på 200 gr
Dela kycklingfiléerna på längden, stek dem till fin färg i ganska het panna med smör. Salta och peppra. Ta upp på skärbräda. Skiva dem på tvären när de svalnat något.
Skiva champinjoner och stek med vitlök i samma panna som kycklingen, tillsätt eventuellt mer smör. Lägg på fat.
Vispa ur pannan med grädde, fond och tamarisoja. Låt reducera (sjuda) i ca 10 minuter.
Skiva och strimla mozzarella, salami och soltorkade tomater. Lägg kyckling, svamp, mozzarella och salami i en ugnsform, blanda försiktigt. Häll den reducerade och nu något tjockare grädden över. Lägg de halverade tomaterna över.
Sätt in i ugn i ca 20-25 minuter.
Dekorera med basilika och servera.

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Ingrid 27 augusti, 2018 - 22:16

Provade kycklinggratängen ikväll hemma och alla tyckte att den blev sååååå god! Till och med min trettonåring som är så svårflörtad gällande maten tyckte den var super. Tusen tack för fina recept!!❤

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 11:50

Nämen vad roligt!! Tusen tack för feedback! 😍

Svara
Anna 1 augusti, 2018 - 12:44

Så gott det ser ut! Ska göra både denna och purjogratängen på lördag 😀

Svara
Popprinsessan 29 juli, 2018 - 12:01

Mums! Gjorde gratängen igår & bjöd grannarna, såå gott!

Svara
Åse 29 juli, 2018 - 23:09

Vad kul att höra Christel! 💕

Svara
Sara 26 juli, 2018 - 21:51

Vad gör du med färskosten i salladen? Det lät jättegott och mättande, men jag förstår inte riktigt hur du använder den.

Svara
Åse 26 juli, 2018 - 22:28

Smular ner 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.