Kyckling i mangocurrysås

6 december, 2013

En god kycklingrätt med curry, mango och cashewnötter. Kan aldrig bli fel eller hur 😉
4-6 portioner
1 kilo kycklingfilé
1 purjolök
1 msk gul curry
1 röd spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 burk minimajs


1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
250 gram fryst mango
1 näve naturella cashewnötter
2 dl creme fraiche + 4 dl grädde (alternativt 500 ml krämig kokosmjölk)
smaka av med salt, peppar, tamarisoja
smör att steka i
Rensa och strimla kycklingen och stek i smör tillsammans med strimlad purjo.
Krydda med curryn och salt och svartpeppar

Skär ner paprikan och finhacka vitlöken lägg över i kycklingröran.
Häll i grädden/fraichen eller kokosmjölken. Krydda med fond, mangochutney + ev tamarisoja
Låt allt småputtra i ca 10 minuter innan mangon och nötterna rörs ner, låt puttra någon minut.
Servera med tex sjögräsnudlar.
IMG_5102

 
IMG_5100

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Katarina Elfgren 8 december, 2013 - 18:18

Åh detta var så himla gott! Tack snälla för detta underbart goda recept!! 🙂 /Katarina

Svara
Åse 8 december, 2013 - 18:36

Härligt att det smakade!! =)

Svara
Karolin 7 december, 2013 - 10:43

Ser gott ut…
Kan man hitta sjögräsnudlar i nån ”vanlig” butik? Eller måste jag beställa på nätet? Har kollat i vanliga butiker som Ica Maxi och Citygross men utan framgång….
// Karolin

Svara
Åse 7 december, 2013 - 13:01

Hej! Vårt Ica Maxi i Helsingborg har det på thai/asiatiska hyllan. Annars finns den lite överallt att beställa.

Svara
Tina 7 december, 2013 - 10:35

Hej Åse ! Behöver hjälp snarast! Jag håller på att baka citronpajen från appen. Det står att det ska vara 1,5 dl (?)sötningsmedel motsvarande 1 msk (?)riktigt socker. Jag tänker använda ica’s stevia strö. Hur mycket ska jag då använda till fyllningen? Mvh Tina

Svara
Åse 7 december, 2013 - 10:39

Suck.. Utvecklarna som skrivit fel :((
Det ska motsvara 1,5 dl socker så ta du 1,5 dl stevia strö

Svara
Mia 6 december, 2013 - 15:36

Men Åååh vad gott!! Ääälskar curry och ngt sött typ mango! Och nötter, hehe!!

Svara
Henriette 6 december, 2013 - 15:11

Ser så fristande ut 🙂 Lagar du Mangochutney sjølv? 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.