En god kycklingrätt med curry, mango och cashewnötter. Kan aldrig bli fel eller hur ;)

4-6 portioner

1 kilo kycklingfilé
1 purjolök
1 msk gul curry
1 röd spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 burk minimajs
1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
250 gram fryst mango
1 näve naturella cashewnötter
2 dl creme fraiche + 4 dl grädde (alternativt 500 ml krämig kokosmjölk)
smaka av med salt, peppar, tamarisoja
smör att steka i

Rensa och strimla kycklingen och stek i smör tillsammans med strimlad purjo.
Krydda med curryn och salt och svartpeppar
Skär ner paprikan och finhacka vitlöken lägg över i kycklingröran.
Häll i grädden/fraichen eller kokosmjölken. Krydda med fond, mangochutney + ev tamarisoja
Låt allt småputtra i ca 10 minuter innan mangon och nötterna rörs ner, låt puttra någon minut.

Servera med tex sjögräsnudlar.

IMG_5102

 

IMG_5100

LOADING..