Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

29 juli, 2016

Hej raringar!
Hoppas ni har en fin fredag!
Här började dagen med drygt 5 km löpning/pw och jag har nu slått rekordet i uthållighet och hastighet och jag ser fram emot nästa löprunda! Såååå kul! Har alltid velat kunna springa minst 5 km och nu ska det banne mig bli av!
Lite öm i musklerna runt höften men jag har foamrollat lite nu så hoppas jag att jag inte får ont.
I går åt vi magiskt gott! Detta måste ni prova!

012A9277

Vi drack vårt favoritvin till; Baron de Ley! Alltid magiskt gott!

012A9287

012A9281

Skriv ut

Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2,5 dl grovhackade champinjoner
  • 6 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2-3 tsk torkad rosmarin
  • 6 hackade soltorkade tomater
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl svarta kalamataoliver
  • 1 knippe persilja
  • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
  2. Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
  3. Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.
  4. Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.

Ha en fin fredag! ❤️

38 kommentarer
7

Du kanske också gillar

38 kommentarer

Parmesangratinerad Fänkål - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 5 oktober, 2018 - 09:01

[…] tillbehöret är så magiskt gott! Väldigt gott till fisk men som ni ser i den HÄR rätten så passar det perfekt där […]

Svara
Katalin Grivander 22 april, 2018 - 09:23

Hej
Det är många fina recept du har, men varför inte möjlighet att skriva ut dom?
Jag kan inte springa mellan köket och datorn hela tiden.

Svara
Åse - 56kilo 22 april, 2018 - 11:31

Som jag skrivit i två veckor nu så har bloggen bytt plattform och det är massor av funktioner som inte fungerar längre. Jag kommer byta tillbaka till egen plattform i veckan och då kommer alla funktioner fungera igen.

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.