Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

29 juli, 2016

Hej raringar!
Hoppas ni har en fin fredag!
Här började dagen med drygt 5 km löpning/pw och jag har nu slått rekordet i uthållighet och hastighet och jag ser fram emot nästa löprunda! Såååå kul! Har alltid velat kunna springa minst 5 km och nu ska det banne mig bli av!
Lite öm i musklerna runt höften men jag har foamrollat lite nu så hoppas jag att jag inte får ont.
I går åt vi magiskt gott! Detta måste ni prova!

012A9277

Vi drack vårt favoritvin till; Baron de Ley! Alltid magiskt gott!

012A9287

012A9281

Skriv ut

Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Ändra antal portioner

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2,5 dl grovhackade champinjoner
  • 6 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 23 tsk torkad rosmarin
  • 6 hackade soltorkade tomater
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl svarta kalamataoliver
  • 1 knippe persilja
  • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
  2. Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
  3. Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.
  4. Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.

Ha en fin fredag! ❤️


 
Nu säljer jag av kläder och accessoarer! Välkommen in till min SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 

 
Mina favoritprodukter denna veckan! (annonslänkar)
43 kommentarer
16

Du kanske också gillar

43 kommentarer

Sara 8 april, 2019 - 11:21

Älskar detta receptet! Kan man förbereda allt och värma på igen innan man rör ner det sista? Ska ha bjudning med många på fredag och tänkte göra denna!

Svara
Åse 8 april, 2019 - 12:19

Javisst! Inga problem! =)

Svara
Monica 20 januari, 2019 - 18:48

Supergott! Lade till lite rött vin som fick koka in några minuter ihop med kycklingen och buljongtärningarna innan grädden kom i grytan. Det här blir helt klart en ”bjudmiddag” framöver hos oss! Tack för ditt goda recept 😊

Svara
Mia 15 december, 2018 - 16:08

Fantastiskt god🤩
Denna gör vi ikväll!

Svara
Åse 16 december, 2018 - 12:30

Mums kul att du gillar!

Svara
Parmesangratinerad Fänkål - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 5 oktober, 2018 - 09:01

[…] tillbehöret är så magiskt gott! Väldigt gott till fisk men som ni ser i den HÄR rätten så passar det perfekt där […]

Svara
Katalin Grivander 22 april, 2018 - 09:23

Hej
Det är många fina recept du har, men varför inte möjlighet att skriva ut dom?
Jag kan inte springa mellan köket och datorn hela tiden.

Svara
Åse - 56kilo 22 april, 2018 - 11:31

Som jag skrivit i två veckor nu så har bloggen bytt plattform och det är massor av funktioner som inte fungerar längre. Jag kommer byta tillbaka till egen plattform i veckan och då kommer alla funktioner fungera igen.

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.