Kyckling med kålrotspommes och svampsås

16 oktober, 2012

Morning! Vilken skön morgon jag haft! En sådan där, där vi är tid, inget gnäll och allt bara flyter på. Tända ljus och lugn och ro! Sånt gillar jag!
Roligt att ni gillar vintipsen! (ja en del gillar det ju inte men så är det i en blogg! Take it or leave it), Jag blir ju också tipsad eftersom jag får prova viner jag annars antagligen inte fått prova, kul! Så win-win!
I går var jag nere på lilla Bohaget här i Helsingborg, en helt fantastisk affär som har alla underbara märken som jag älskar. Bl.a Lisbeth Dahls ljuskrona! Den är så himla fin och skulle bli perfekt över vårt matbord!!
Jag köpte lite nya ljuslyktor och blev glad när jag hittade denna!


För det är samma som mina glas som kommer från Borett!


Det är väl det underbara med hösten? Att man får gotta in sig i hemmet med tända ljus och bara mysa??
Till middag i gårkväll blev det kycklingfilé med svampsås och kålrotspommes och det var så himla gott! Kycklingen hade fått gå klart på 150 grader och sedan legat ett tag under folie så den var såååå saftig! Svampsåsen var spetsad med konjak och dijon och kålrotspommesen ja… vem behöver riktig pommes när man kan göra kålrotspommes?
4 kycklingfiléer
4 msk kinesisk soja
4 msk rapsolja
salt, peppar

250 g färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
salt, peppar
500 g kålrot (4,6 g kolhydrater per 100 g)
kokosfett eller rapsolja att fritera i

salt
Finputsa kycklingfiléen och lägg i påse med marinaden. Låt ligga ett tag i kylskåp. Lägg sedan i ugnsform på 150 grader och sätt in en ugnstermometer och låt den gå till 73 grader. Ta sedan ut och lägg ett folie över i 10 minuter.
Kålroten skärs i stavar (skala först) och kokas i lättsaltat vatten i 10 minuter, friteras sedan i olja tills den är gyllenbrun, låt rinna av på hushållspapper och salta.
Stek svampen och häll sedan på grädde, creme fraiche och smaksättarna och låt allt puttra ihop i fem minuter.
Servera! Jag hade lite sockefri lingonsylt som var riktigt gott till svampen och kålroten! Höstiga smaker!

Skön tisdag på er! Jag ska tända lite ljus och få lite jobbat! KRAMAR! ❤ ❤

45 kommentarer
0

Du kanske också gillar

45 kommentarer

Hur jag gör min Zucchinipasta (Zoodles) - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 8 januari, 2015 - 12:06

[…] ett ypperligt substitut för potatis! Jag använder kålrot till Jansson eller så gör jag kålrotspommes Kålroten innehåller 1/3 så mycket kolhydrater/stärkelse som potatisen och är givetvis full av […]

Svara
Underbara helg… | Min Stora Resa 19 januari, 2014 - 13:32

[…] recept kommer ifrån 56kilo.se! kålrotspommesen var helt underbar, kändes precis som vanliga pommes men smaken var annorlunda. […]

Svara
Fischer 28 november, 2013 - 20:51

Helt fantastiskt gott!! mums. avbröt ätandet lite kort för att skriva här. Tillbaka till maten! 🙂

Svara
Linda 20 februari, 2013 - 19:54

Hej Åse! Tack för en så otroligt inspirerande blogg 🙂
Jag har gått på LCHF i snart två månader och var riktigt less på att alltid äta samma mat i brist på idéer och fantasi. Sen hittade jag hit och nu är det mycket roligare 🙂
Jag undrar vart har du köpt dina fina tallrikar?
Kram Linda

Svara
Åse 20 februari, 2013 - 20:01

Hej! Vad bra!! =) De är från Mateus =)

Svara
ina 4 februari, 2013 - 23:33

Jag hade ingen aning om att kålrot var ok, jag älskar ju kålrot! Det blir ICA imorgon!

Svara
KYCKLING MED KÅLROTSPOMMES OCH KONJAKSSPETSAD SVAMPSÅS « SKATBOET 27 januari, 2013 - 10:27

[…] till min glädje upptäckt att kålrot bara har 4,6 kolhydrater per 100 g, så i helgen gjorde vi Åses kålrotspommes. Till dem hade hon gjort en god och enkel kyckling i ugn som marinerades i olja och […]

Svara
Skatfrun 26 januari, 2013 - 17:37

Tusen tack för receptet. Det var gudomligt gott

Svara
Edwin 8 december, 2012 - 10:09

Vi hade den igår till fredagsmiddag. Stor succé. Alla älskade den, speciellt såsen. stort tack.

Svara
Åse 9 december, 2012 - 18:11

Vad kul!! tack för återknytning!

Svara
Ida 6 december, 2012 - 16:44

Vilka goda pommes de blev! Du är en otroligt stor inspirationskälla för mig! Har gjort ett flertal av dina recept och har helt kommit in i lchf-tanken och mår så bra! Tack för att du delar med dig:)

Svara
Anette 13 november, 2012 - 11:18

Enligt Shapeup är det 6 g kolhydrat / 100 g

Svara
1 2 3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.