Krämig kycklinggryta med feta- och soltorkad tomat

av Åse

Detta blev så gott igår!
Mina barn suckade nöjt och min stora son hävdade att detta var det goooooodaste han någonsin ätit 😉

Snabbt, enkelt och GOTT – precis som jag vill ha det.

Soltorkade tomater creme kan ersättas av motsvarande strimlade soltorkade tomater.
Arla creme fraiche kan ersättas av naturell creme fraiche men då kan övriga smaksättare behöva ökas på.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kycklinggryta med feta- och soltorkad tomat


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer, strimlade
salt, svartpeppar
smör att steka i
1 dl grädde
1 dl vatten
1 burk (2 dl) Arla Creme Fraiche Gourmet Fetaost & Soltorkade Tomater
75 g fetaost
1 msk konc. kycklingfond
1 msk soltorkade tomater, creme (zeta)
lite japansk soja (gärna tamari)
små körsbärstomater på kvist
smör att steka i


Instruktioner

Putsa kycklingfiléerna och skär dem i strimlor.
Stek dem i smör med salt & peppar, lägg sedan över i gryta.
Rör ner övriga ingredienser: grädde, vatten, creme fraiche, fond, soltorkade tomater creme och fetaost. Halvera tomaterna och rör ner.
Smaka av med lite soja. Låt allt puttra i 5-7 miniúter

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

50 kommentarer

Veckomenyer 44 & 50, 2019 - Carnebro - En del av Anna-Carin 1 december, 2019 - 19:33

[…] rester On: Omelett med fetaost och tomater To: Jordärtsskockssoppa med osttrekanter Fr: Kyckling i krämig fetaostsås Lö: Bakad potatis med någon god röra, rester Sö: Potatistortilla med […]

Svara
Veckomenyer 47 & 48, 2019 - Carnebro - En del av Anna-Carin 17 november, 2019 - 14:16

[…] med äppelmos On: Omelett med fetaost och tomater To: Grekisk sallad med svarta bönor Fr: Kyckling i krämig fetaostsås Lö: Bakad potatis med någon god röra (kanske keso med feta och soltorkad tomat?), rester Sö: […]

Svara
Veckomenyer 45 & 46, 2019 - Carnebro - En del av Anna-Carin 2 november, 2019 - 12:24

[…] med fetaost och tomater To: Varma mackor – Viggo lagar. Med grekisk sallad på sidan. Fr: Kyckling i krämig fetaostsås Lö: Bakad potatis med någon god röra (kanske keso med feta och soltorkad tomat?), rester Sö: […]

Svara
Veckomenyer, vecka 2 & 3 2019 - Carnebro - En del av Anna-Carin 30 december, 2018 - 12:33

[…] kålsallad med apelsin och valnötter i vinägrett Lö: Avokado med rom och creme fraiche, kyckling i krämig fetaostsås med broccoli, romanesco och haricot verts Sö: Bolognese med svarta linser (Mera vego s […]

Svara
Meny vecka 4 & 5, 2018 - Carnebro - En del av Anna-Carin 14 januari, 2018 - 17:38

[…] kyckling i krämig fetaostsås med broccoli, romanesco och haricot verts Tisdag: ost- & skinklåda (ev lagad på helgen), […]

Svara
AnnikaB 4 juni, 2015 - 20:36

Väldans gott… Både mor och svärmor ville ha receptet!

Svara
Hippie Carlsson 10 februari, 2015 - 12:19

Hej, kan du snälla ta bort eller uppdatera receptet då en av ingredienserna ”1 burk Arla creme fraiche fetaost & soltorkade tomater” inte existerar längre! Den fanns 2010 men går INTE att få tag på nu!

Du som verkar lite händig i köket och har smakat denna produkt kanske komma hur man gör en egen smaksättningen till Creme Fraiche som liknar denna. Annars föreslår jag att du tar bort receptet efter som det inte går att tillaga längre.

Blev ganska besviken i butiken när det inte gick att hitta.

Svara
Åse 10 februari, 2015 - 14:06

Min blogg är 12 år gammal! Helt omöjligt att gå igenom ALLA recept för att de ska vara uppdaterade! Det är bara fantasin som sätter gräns, är ju bara att smaksätta med vilken fraiche du vill ha!

Svara
Birgitta Forss 6 maj, 2015 - 18:50

Creme fraiche med fetaost och soltorkade tomater finns, Skånemejerier. Jag har lagat denna rätt idag. Jättegott! Kommer att bli en favorit hos oss!

Svara
Mikaela 12 juli, 2015 - 11:39

Kan ju informera dig Hippie Carlsson, att den creme fraichen finns visst hos Arla! Köpte själv hem en häromdan ☺
Lycka till!

Svara
Ulla 22 februari, 2016 - 13:45

Den finns visst, köpte den senast idag

Svara
Kyckling i fetaostsås | Made By Rebecka 8 februari, 2014 - 16:12

[…] Mycket av inspirationen kommer numera ifrån Instagram, och det var faktiskt där som jag såg en vän som lagt upp en bild på kyckling i fetaostsås. Jag googlade mig fram och följde receptet ifrån 56kilo.se […]

Svara
Pii 64 28 januari, 2014 - 19:19

Hej, Tänkte bjuda på kycklingreceptet när jag ska ha tjejfest. Undrar nu om du eller någon har förslag på: vad som är gott till.?

Svara
Underbar middag | 200 days fitness challenge | ShapeMeUp! 10 februari, 2012 - 21:13

[…] Lagade en helt fruktansvärt god middag idag! Godaste jag ätit på länge. http://56kilo.se/kyckling-i-kramig-fetaostsas/ […]

Svara
Pippimamma 28 januari, 2011 - 16:25

Supergott! Serverade med resten av fetaosten på sidan om, om någon ville ta mer. Dock hittade jag inte creme fraichen på Arlas hemsida utan köpte Milkos. Kan Arlas ha varit ett gästspel?

Svara
Åse 28 januari, 2011 - 17:04

Det kan ha varit skånemejeriers! Men milko är samma 🙂

Svara
Nathalie vill köra LCHF « Eva's dagbok ! 24 januari, 2011 - 21:16

[…] hjälpa till så gott jag kan. Tur Åse finns med sina smarriga recept vi körde igång med hennes Kyckling i krämig fetaostsås […]

Svara
Jess 13 december, 2010 - 19:35

Måste säga att det är nog bland det godaste jag ätit på länge .. Tack för ett gott recept, som kommer göras många gånger här hemma! 😉

Svara
Mia 1 december, 2010 - 15:11

Hej!
Sitter just med min tallrik krämig fetaostkyckling framför mig och avnjuter receptet ovan. Använder mig av dina recept varje gång det är dags att äta för att gå ned i vikt, och att du har VV-points till recepten uppskattar jag mkt. TACK!
MEN NÄR kommer din receptbok???? Jag vill ha en sådan NU!
Kram från Norra SKåne

Svara
Åse 2 december, 2010 - 11:43

Haha söt du är =)) Jaaaadu, inga planer just nu ;))

Svara
Elin 26 november, 2010 - 21:14

Detta var sååå gott, hela familjen åt som bara den! Mannen äter inte fetaost men han gilla det så mycket att det följde med en matlåda till jobbet oxå.
Tusen tack!

Svara
Åse 27 november, 2010 - 07:07

Åh vad kul!! Vi ska göra den hos goda vänner idag :))

Svara
Lindha 17 november, 2010 - 21:53

Mums!! Det här var supergott och fick full pott av hela familjen! I helgen blir det laxpajen och pizzan, längtar redan 😀

Svara
Åse 18 november, 2010 - 06:15

Kul att höra!!

Svara
Heléne 17 november, 2010 - 18:01

Nu har jag testat receptet å de var SUPER gott!!! Blir en favorit!

Svara
Lina 16 november, 2010 - 22:16

Mums så gott! Rätten fick fem stjärnor av fem möjliga av maken :-)Perfekt matlåde-mat 😀

Svara
Åse 17 november, 2010 - 06:34

Tack för recensionen!! Kul att det smakade! :)) kraaam

Svara
Ida-www.lippstick.se 14 november, 2010 - 05:34

Mmm det såg väldigt gott ut!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
Pernilla 13 november, 2010 - 22:38

Denna rätten äter vi ofta och den är SUPER!!!! Hos oss heter den Åses kyckling och fetaostgryta. Du har skrivit om den ngn gång tidigare fast då med champinjoner och gul lök oxå, och det är den vi gör. Passar både till vardag och fest och gillas av alla åldrar. Du får skriva en kokbok ÅSE!!!!Jag hade köpt den på stutts och limmat upp den vid sidan om spisen %

Svara
Åse 14 november, 2010 - 08:00

Aha, du menar konjakskycklingen? ja den är snarlik fast har mer ingredienser varav konjak är en viktig ingrediens, denna rätten har mer fetaost i och egentligen bara creme fraiche, grädde och feta =))

Svara
Åse 14 november, 2010 - 08:02

Förresten, tack för din söööööta kommentar om att jag ska skriva kokbok *S* Raring!!

Svara
pinklady 13 november, 2010 - 21:55

hej igen och tackar för mailet… visst det går fort i början men sen kan det lugna ner sig..men detta känns så bra.
I helgen så har vi haft gäster coh fredag gjorde jag kotletter i ugn = LCHF och idag har jag gjort din fetaost kyckling…wow så gott detta kkommer absolut att bli favvo.
så gott

Svara
kp79kp 13 november, 2010 - 12:33

Så verkligen gott ut.
Var inne och tittade på dina recept,har blivit en del genom åren, går du någon gång tillbaka och gör de recept du åt för 2 år sen? och förvandlar du om de till Lchf då?

Verkligen en kanonsida detta, gillar den skarpt.

Svara
Åse 13 november, 2010 - 15:41

jadå =) Alla recept här går ju mer eller mindre att anpassa efteren LCHF kost. Tack för komplimangen! =)

Svara
Sara med Tyra & Noah 13 november, 2010 - 11:22

Tjoohooo nu har jag kört igång! 😀
Tänkte göra den här rätten till middag ikväll och även hasselbackschampinjoner till. Kommer nog bli kanongott!

Svara
Åse 13 november, 2010 - 12:21

Weeeeeeee så spännande!! Keep me posted!!
Ps: hassebackschampinjoner låter goooott!!

Svara
Heléne 12 november, 2010 - 21:24

Mums så gott de låter!!

Svara
Karin 12 november, 2010 - 20:20

Ser verkligen gott ut – ska testas!
Fin blogg förresten 🙂

Svara
Åse 13 november, 2010 - 15:41

Tack! =)

Svara
Sara 12 november, 2010 - 20:08

Låter jättegott!! Måste försöka hitta den creme fraichen! Använder man mat extra 4% blir det ju ännu färre points 😉

Svara
Åse 13 november, 2010 - 15:42

Haha joooo fast med ganska mkt smakförlust 😉

Svara
Sara 13 november, 2010 - 21:22

Ja det har du ju rätt i… är väl därför jag velar mellan vv och lchf!

Svara
Mia 12 november, 2010 - 19:08

Ser jättegott ut! Du tar så fina bilder!

Svara
pinklady 12 november, 2010 - 17:16

Har du provat detta….en favvo som jag inte ens visste var lchf….har du inte testa så gör det…
Kram och trevlig helg
Annica i södertälje
http://www.lchfrecept.com och sök på fläskkotletter i ugn

Svara
Åse 13 november, 2010 - 15:42

Mums, ser supersmarrigt ut! Ska testas!

Svara
Dessi 12 november, 2010 - 16:31

Åååh mums! Ska nog göra det här ikväll 🙂

Svara
Zandra 12 november, 2010 - 12:54

Ska man ha i extra fetaost? För jag antar att du använder smaksatt creme fraiche? Jag har aldrig köpt denna variant av smaksatt fraiche, kanske är så att det är fetaost bitar i den? 🙂 Undrar bara då du skriver att osten ska smälta.

Svara
Åse 12 november, 2010 - 13:18

Ja men gud, det glömde jag ju!!! Bra att du påpekade! KRAM

Svara
Eva 12 november, 2010 - 12:53

Ja det där receptet ska absolut provas!!
Så roligt att du ständigt bjuder på en massa smaskiga recept 🙂

Svara
Dagarna 12 november, 2010 - 10:50

Mmmm så gott det låter

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.