Kyckling i krämig ajvar med matvete

11 maj, 2010

En smaskig kycklinggryta serverad med matvete.
I’m hooked, denna kommer det bli måååånga ggr fast nog med starkare ajvar då, denna var ”barnsäker” 😉
Originalreceptet är hämtad härifrån.

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish mild  (340 g)
2-3 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör

Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar.. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med kokt matvete och en fräsch sallad!

För dig som räknar Pro Points:
10 PP + 3 PP för en portion Matvete

600 g laxfilé (utan skinn, helst vildfångad)
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
2 dl crème fraiche
1 påse färsk bladspenat (70 g)
smör
salt och peppar

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

mari 17 maj, 2010 - 16:38

Ser smarrigt ut! Ska prova i veckan. Har inte provat Ajvar förut så det ska bli spännnade!

Svara
Sussi35 13 maj, 2010 - 19:45

MUMS !

Lagade detta ikväll, min sambo é lyrisk han gav det
10 poäng av 10 möjliga.
Tack för alla sarriga recept !

// Sussi

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 20:29

Haha! Roligt att höra! :))

Svara
Åse 14 maj, 2010 - 07:35

Roligt att höra! =))

Svara
Aika 13 maj, 2010 - 09:32

Mums! Har aldrig testat matvete, hur smakar det?

Svara
Åse 13 maj, 2010 - 09:35

Påminner om ris, ser ut som havregryn (kokt) typ.
Helt klart ett fullvärdigt substitut.

Svara
webba 12 maj, 2010 - 14:52

Ajvar was here..too! Såå gott! Underbara matbilder du tar, borde göra en bok!

Svara
Åse 12 maj, 2010 - 14:54

Tack Webba! =) Visst var den god!! mumsisch!!

Svara
Chrissan 12 maj, 2010 - 10:13

OHHHH så gott. Måste testa detta absolut i mitt snrt nya kök. Din bild ser mye smaskigare ut än originalet.

Svara
Akinna 12 maj, 2010 - 08:20

Ajvar är supersmarrigt…. Jag har gjort som du gjort ovan, ungefär, fast med vit fisk i stället. Riktigt gott det också.

Kramis.

Svara
Anita 11 maj, 2010 - 22:51

Ohh, det låter smarrigt! Fina bilder du tar, du är proffs!

Svara
Cicci 11 maj, 2010 - 22:15

Yam yam, tack för recept och grymt fina foton!

Svara
Wellbeingofme - Välmående, Lågkolhydrat-kost, Träning & Positiv energi 11 maj, 2010 - 21:51

Åh den kycklingrätten lät/såg underbart god ut!
Jag har dock aldrig (vad jag vet) smakat Ajvar. Har varit nyfiken på det länge, men aldrig kommit till skott att prova det. Vad smakar det egentligen? Är något paprika/kryddigt-aktigt?
Vet du hur Ajvar ligger till kolhydratmässigt?

Svara
Åse 11 maj, 2010 - 22:13

Japps det är paprika, aubergine etc.
vet inte exakta värdet men googla på Druvan Ajvar relish så hittar du det.

Svara
sarah 11 maj, 2010 - 21:48

Mums!!

Svara
Sara81 11 maj, 2010 - 21:47

Åh vad smarrigt! I love Ajvar!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.