Kyckling i krämig ajvar med matvete

11 maj, 2010

En smaskig kycklinggryta serverad med matvete.
I’m hooked, denna kommer det bli måååånga ggr fast nog med starkare ajvar då, denna var ”barnsäker” 😉
Originalreceptet är hämtad härifrån.

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish mild  (340 g)


2-3 vitlöksklyftor
2 dl lätt crème fraiche
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör

Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar.. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med kokt matvete och en fräsch sallad!

För dig som räknar Pro Points:
10 PP + 3 PP för en portion Matvete

600 g laxfilé (utan skinn, helst vildfångad)
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
2 dl crème fraiche

1 påse färsk bladspenat (70 g)
smör
salt och peppar

16 kommentarer
0

Du kanske också gillar

16 kommentarer

mari 17 maj, 2010 - 16:38

Ser smarrigt ut! Ska prova i veckan. Har inte provat Ajvar förut så det ska bli spännnade!

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.