Kyckling i jordnötssås och shiratakinudlar

3 april, 2013

Alltså…. Hur gott?! Ja för en som inte är jordnötsallergiker då 😉
Det i särklass godaste jordnötssmöret jag smakat är absolut Fitnessgurus jordnötssmör. Ekologiskt och sockerfritt och sååååå krämigt och gott! Är jag sugen på något så tar jag en sked jordnötssmör. Vi använder det friskt här hemma. Jag har innan köpt Green Choise men det är inte lika krämigt som Fitnessgurus. I går gjorde jag då en kycklingrätt med jordnötssås och krispiga wokgrönsaker! Jag använder aldrig frysta wokgrönsaker längre, de blir inte alls så goda som när man steker färska grönsaker.
4-6 portioner
1 kilo kycklingfilé (jag använder Kronfågels mörade)
Skär nere kycklingen i mindre bitar (inte för smått då blir de inte saftiga) och stek på hög värme i deodoriserat kokosfett. Salta och peppra.
Jordnötssåsen 
1 dl jordnötssmör
500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy som är en bra och god kokosmjölk!)


1 hönsbuljong
saften av 1 lime
1 msk tamarisoja
1 msk röd currypasta
1 riven vitlöksklyfta
kokosfett att steka i
Fräs curryn med vitlöken i lite kokosfett och häll sedan ner övriga ingredienser och rör till en sås. Lägg ner kycklingen och låt allt småputtra några minuter.
Servera med Wokgrönsaker och nudlarna.
Wokgrönsaker

Röd/grön paprika, sparrisbroccoli (går bra med vanlig!), bambuskott, minimajs (ja minimajs är ok i lchf-kosten) – skär ner och stek på hög värme  i deodoriserat kokosfett, salta.
Jag serverade det med Fitnessgurus fitnessnudlar (shiratakinudlar) som jag sedan blandade ihop med kyckling/jordnötssås – sååååå gott! Lite svårt att bara ta en portion 😉
IMG_2156

IMG_2172

IMG_2173

Vackra färger, eller hur!? Tallriken från PIP (Borett.se)


Nu säljer 56kilo, familjen och några vänner kläder och accessoarer. Välkommen in till 56kilo SELLPY butik som fylls på kontinuerligt närmsta tiden.
 
33 kommentarer
0

Du kanske också gillar

33 kommentarer

mariavivianne 3 april, 2013 - 23:21

Tack för all inspiration -du är grym! Jag kikar in här varje dag!

Svara
Åse 4 april, 2013 - 09:33

Tack själv!! =))

Svara
Sara 3 april, 2013 - 22:34

Jättebra recept, men jag tänkte på en grej. Jag har läst något inlägg här om att du ratar jordnötter p.g.a. omega 6. Varför har du ändrat dig? 🙂

Svara
Åse 3 april, 2013 - 23:20

Nejdå, jag har aldrig ratat jordnötter däremot har jag aldrig rekommenderat dem som en bra daglig källa för viktiga mineraler så som jag rekommenderar mandel och paranötter och valnötter tex. Alla frön och nötter är omega 6 dominanta, omega 6 är en livsnödvändig fettrsyra men vi i västvärlden har ingen brist på den som vi ofta har på omega 3. Jordnöten är ju ingen nöt utan en baljväxt och även om den är tämligen omega 6 rik så är den även proteinrik, e-vitaminrik och b-vitaminrik. Dessutom låg i kolhydrater. Så jag använder jordnöten som smakhöjare, tillbehör och som godis 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 3 april, 2013 - 21:24

Det var verkligen en vacker tallrik! Äter också mirakelnudlar ibland, vilket passar fint med krämiga såser som jordnötssås. Förstår att det var svårt att bara ta en portion!

Svara
jenny 3 april, 2013 - 20:52

Mmm… ser otroligt gott ut!! Jag undrar om du testat att göra eget jordnötssmör någongång? Jag har aldrig testat men funderar på om jag ska…
kram 🙂

Svara
Anna-Maria Johansson 3 april, 2013 - 18:39

Ser gott ut! 🙂

Svara
Anna 3 april, 2013 - 17:45

Hej Åse! 🙂 hur många kalorier skulle du säga att du ligger på en genomsnittsdag? Har du räknat?
Kram

Svara
Åse 3 april, 2013 - 18:40

Nääää ingen aning men allt mellan 14-1900 tror jag beroende på veckodag

Svara
Louise 3 april, 2013 - 15:37

Hej, har två frågor:
hur är din fina rosa D Brand- jacka i storlek?
Väljer mellan om jag ska kilcka hem S eller M, jag har 36 i kläder.
Märker du någon positiv effekt av LS Nutrition Greens som du skrev om på Bloggen för ett tag sedan?
Tack för en blogg som verkligen ger energi!

Svara
Åse 4 april, 2013 - 13:32

Den är liten i strl! Jag har M i min och den är ganska trång (Har S annars)
Jag har inte märkt ngn skillnad men har slarvat mkt med den! Härligt du gillar bloggen!!

Svara
ÅsaS 3 april, 2013 - 12:09

Du är en ’grönsakshandlares’ drömkund! Synd att jag jobbar så långt ifrån dig… 😉
Kram och ha det gott!
/ÅsaS (som nu vet vad jag ska ladda grönsaksdiskarna med…)

Svara
Åse 3 april, 2013 - 12:13

Jaaaa rackarns! 😉

Svara
Mamita 3 april, 2013 - 10:57

hej.
måste man ha Tamarisoya? jag har vanliga mamma chengs hemma…
äter inte enligt LCHF eller glutenfritt.
Tacksam för svar så jag kan få till smakerna idag när jag ska prova 🙂
tack för en fin fin blogg 🙂 // kram / mamita

Svara
Åse 3 april, 2013 - 11:03

Nej den fungerar! Den innehåller dock socker och dubbelt så mycket kolhydrater som Tamarisoja, tamarisoja är också lite mindre salt, så smaka av.

Svara
Mamita 4 april, 2013 - 08:19

lagade denna sås igår till middag… fantastiskt god och första gången som det smakar som på restaurang 🙂 Det enda jag kan säga ar att man får smaka av med den röda currypastan ( finns nog olika starka) och även med syran i limen så det inte blir för spetsig smak 🙂 Toppen tack för receptet 🙂 // Mamita

Svara
Åse 4 april, 2013 - 09:27

Ja så är det ju och man har ju olika toleransnivåer mot hetta (och lime är olika stora) Kul det smakade!!

Svara
Linda Tjälldén 3 april, 2013 - 10:51

Va falls! ”Tillfälligt slut”. Jag har letat efter ett bra jordnötssmör att göra egen snickers på eller just kyckling och jordnötssås.

Svara
Åse 3 april, 2013 - 11:03

Rackarns! Du får hålla dig till tåls och så kommer det nog in nytt i dagarna =)

Svara
Emma 3 april, 2013 - 11:37

Men Green Choice (som finns i vanliga mataffärer) är inte så dum den heller. Har den stått länge i affären kan innehållet ha satt sig och blivit kompakt. Ett tips är att förvara burken upp och ner innan man öppnar den, och sedan vända den lite nu och då. Då rinner oljan ner och blandar sig med jordnötssmöret så blir den krämigare.

Svara
Åse 3 april, 2013 - 11:56

Green Choice är bra! Men Fitnessgurus tycker jag är godare, krämigare och lenare i smaken.

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.