Kyckling i grön curry med cashewnötter

29 februari, 2016

Hej hopp på er!
Skickar en kram från tåget mot Göteborg! (Byte till Sthlm där)
Ahhhhh! Lite egentid på tåget – jag ÄLSKAR att åka tåg och väljer alltid tåg, vagn och sittplats med omsorg haha! Hej vagnskiss!


I går blev det Thaigryta – älskar älskar älskar’t!
Gjorde med grön curry i går, slurp! Serverade sjögräsnudlar till. Gott!
012A0506
012A0510
012A0519
Jag har en hel del liknande recept här på bloggen, sök bland den Orientaliska kategorin.
Så här gjorde jag igår:
Skriv ut

Kyckling i grön curry med cashewnötter

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2-3 msk grön curry
  • 2 msk kokosolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600-800 g kycklingfilé
  • 800 g kokosmjölk
  • 1 msk sesamolja
  • 3 msk tamarisoja
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 handfull sugarsnaps
  • 1 färskt broccolistånd
  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 kruka koriander
  • 1 pak choi (kinakål)
  • 1 lime
  • cashewnötter
  • Sjögräsnudlar eller annat tillbehör.

Instruktioner

  1. Fräs den gröna curryn med riven vitlök i kokosolja.
  2. Rör sedan ner strimlad kycklingfilé och stek tills det fått lite färg. Häll i kokosmjölken,sesamolja, tamarisoja, buljong, fisksås, sugarsnaps, grovhackad paprika, broccolibuketter och låt allt småputtra en stund. Innan servering rör ner grovhackad koriander, färskpressad lime och grovhackad pak choi. Servera cashewnötter till.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Mysan 1 mars, 2016 - 10:07

Önskar jag kunde säga det samma om tåg. Själv mår jag pyton och får ockupera toaletten.. 🙁
Tack för ett smarrigt recept!

Svara
Karin 1 mars, 2016 - 06:19

Åhh thai är ju sp gott! Tack för alla goda recept!
Ha en underbar resa!
Kraaaaam

Svara
Ulrika 29 februari, 2016 - 15:36

Hej Åse!
Jag älskar också thaimat men tycker det är svårt att få till rätt smak på kokosmjölken. Jag hittade en burk Paneng curry på Ica som är färdig grytbas. Kostar typ 33 kr och smakar både curry, koriander och citrongräs. Den var rätt stark så jag blandade ut den med en hel burk kokosmjölk, då blev det perfekt. Innehåller 5,1g kh/100g så det var helt okej tycker jag.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.