Hej hej från luften ✈️
Nu är vi på väg! Underbart! ?☀️

Här kommer veckans vintips!
För några veckor sedan hade vi mamma på besök och jag bjöd på ett ekologiskt Prosecco från Ca’ Montinis till maten. Så gott!
Till heta rätter väljer jag oftast ett vitt vin med lite sötma (enda gången jag dricker vin som är lite fruktigare) och denna Proseccon passade bra till kycklingrätten jag serverade.
Vi gillar ekologiskt! För både miljö och kropp!

Vinet produceras i Valpolicellaområdet, dvs mitt i Amaronedistriktet och det är just Amarone som familjen Pizzolos är kända för.
Fruktig doft med inslag av citrus, torr men fruktig smak. En utmärkt prosecco!
Vi gillade den ??

 

012A5163

Jag svängde ihop en snabb kycklingrätt som var UNDERBAR.
Jag älskar kyckling, jag älskar bacon, jag älskar kokosmjölk och jag älskar saltgurka – så jag älskade detta! Haha!

012A5168

Jag serverade stekt vitkål till men äter man ris så är det nog supergott till! Jag ska prova nästa kväll jag ökar upp kolhydraterna!

Här kommer receptet 🙂

Kyckling i Chipotlesås (Mejerifri)

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 6

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfile
  • 5 dl kokosmjölk (gärna extra creamy)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk chipotle paste
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 1 gul paprika
  • 1 dl skivad saltgurka
  • 1 paket bacon
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Skär/Klipp baconet. Skär ner kycklingen och paprikan i mindre bitar och stek tillsammans med baconbitarna.
  2. Blanda ner alla ingredienserna utom saltgurkan. Låt puttra i ca 10 minuter, rör ner saltgurkan och smaka av med salt och peppar.

012A5175

Vinet kan beställas HÄR

Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

LOADING..