Hej vänner!

Då var det lite sjukstuga här igen. Lilla Alice är magsjuk men *peppar peppar* så verkar det vara lindrigt. Dock blev det inte mycket sömn i natt för varken hon eller oss. 
Men utöver det så har det inte varit roligt på sistone känner jag. Jag är nog lite vårdeppig, har något skit i kroppen, är trött, energilös och seg och har haft så ont i mina axlar och nacke men nu har min älskade grannfru Anna som är massageterapeut har precis knådat igenom mig och jag känner mig smått pånyttfödd, sist hon gjorde det blev jag så mycket bättre – fram till nu då!
Jag behöver sooooooool och vilken tur att jag och Anna Hallén åker till Malaga i slutet på nästa vecka i jobb några dagar!

Hur som haver, i går åt vi gott!
Jag gjorden Kyckling Garam Masala – enkel och lite som jag brukar göra när jag gör Garam Masala, med saltgurka och röd paprika – MUMS!
Garam Masala kryddningen är så enkel och jag brukar göra en burk som jag sedan kryddar från.

Kycklingen lägger jag sedan  en påse med 1 msk krydda och olivolja och så får det gotta sig i kylskåpet i någon timme!

Jag delar kycklingfiléerna i två delar och steker dem sedan i lite smör. Doften! Muuuuuums!

Kycklingen lägger jag i en ugnsform och vispar ur pannan med creme fraiche och grädde ELLER kokosgrädde och häller sedan över kycklingen. Toppar med hackad sltgurka och paprika.
In i ugnen och sedan är det bara att hugga i på den här fantastiskt möra och väldoftande rätt!

Jag serverade ugnstekta rostade vitkålshalvor till.

Kyckling Garam Masala

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 4

Ingredienser

  • Garam Masala, 1 burk:
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen chili pepper
  • 0.75 msk svartpeppar
  • 1 msk kanel
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk salt
  • 1/2 riven muskotnöt
  • Kycklingen:
  • 4 stora kycklingfiléer, delad
  • 2 msk garam masala krydda
  • 2 msk olivolja
  • smör att steka i
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl grädde (alt motsvarande mängd kokosgrädde)
  • 3 msk garam masala krydda
  • 1 msk tamarisoja
  • 1/2 stor röd paprika
  • 2 saltgurkor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr varmluft eller 220 gr vanlig ugn.
  2. Blanda kryddningen, förvara i burk med lock.
  3. Marinera kycklingen i masala krydda och olivolja, ca 1 timme i kylskåp.
  4. Stek sedan kycklingen i smör tills den fått fin färg. Lägg över i ugnsform.
  5. Vispa ur stekpannan med creme fraiche och grädde, rör ner garam masala krydda och tamarisoja och smaka av. Häll över kycklingen. Kärna ur paprikan och finhacka den och saltgurka, toppa kycklingen med detta och sätt in i ugnen i 20 minuter.
  6. Servera med valfritt tillbehör.

Smaklig spis!

  1. Vet du, jag känner samma. Lite smålåg hela tiden. Folk i min närheten, som är van att jag hela tiden är sprallig och alert, har faktiskt börjat fråga hur det är med mig. Men jag tror det går över snart. 🙂
    Ville också passa på att gratta dig på 14-årsdagen! För visst är det idag 14 år sedan bloggen kom igång? (Det kom upp på FB att jag länkat till dig just denna dag, för 4 år sedan. Då firade du 10 år) 🙂
    Har jag fel så får jag väl ändå gratta, till att du har en av Sveriges finaste och bästa bloggar.
    Sköt om dig!
    KRAM

    1. Sötnöt! Vilken koll! Den 22/3-2003 skrev jag mitt andra inlägg – bloggen gick live den 20/3-2003 ❤️
      Tack snälla, är såå härligt att ha dig som läsare – fortfarande! Största kramen!

  2. Jag har för mig att du skrev att du varit orkeslös förra året också vid den här tiden. Kanske är vårtrötthet som många har. I vilket fall så måste man få ha sådana perioder och jag tror det är kroppens sätt att säga ifrån att man ska vara rädd om sig.
    Tror vi alla har det så emellanåt.
    Skönt att du ska få lite sol nästa vecka det är en lisa för själen. Kraam

  3. Hej!

    Åh, har jag missat info om en hälsoresa till Malaga..? Eller är ni där på annat jobb?
    Jag ska också ner till Malaga i slutet på nästa vecka, skulle gärna anmäla mig till något om det finns möjlighet?

    Kram!
    Anna

  4. Halloj!Jag har sen oktober tagit D-droppar och magnesium och det har påverkat immunförsvaret .För första gången ,ingen vårtrötthet,det är fantastiskt!Tack för en inspirerande blogg,många bra tips/Ingrid -56:a

  5. Tack för ännu ett recept som låter jättegott!

    Jag har ofta undrat varför alla verkar prata om hur ”vintertröttheten” på något magiskt sätt går över så fort vi kommer in i mars och dagarna blir längre, för det är ungefär då jag personligen verkar krascha humör- och energimässigt…för mig är den klassiska vintertröttheten inte så mycket ett problem som just vårtröttheten. Jag vet inte om det beror på att våra energiförråd är låga efter den mörka och kalla vintern, eller om våra vitamin- och mineralbehov förändras mycket under höst och vinter och inte tillgodoses, men hur som helst förstår jag hur du känner dig för jag känner likadant…Gudskelov brukar allt kännas bättre framåt slutet av april/början av maj när dagarna verkligen blir påtagligt längre och ljusare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..