Kyckling i Currysås med Shirataki nudlar

2 maj, 2017

Hej på er!
Första vardagen i maj månad! Den började mindre bra för mig, fick någon form av magsjuka men det slutade i tid. Illamåendet åkte berg och dalbana och magen vände sig in och ut och krampade några ggr så jag fick avboka min PT tid men det varade bara några timmar och nu mår jag bättre!
Första gemensamma måltiden hela familjen vid nya matbordet i nya vardagsrummet i går 🙂
Så himla mysigt och att det var LJUST ute runt 20-tiden när vi åt! Uuuuuunderbart!
Ja ni ser att katten fått ett klösträ också, hehe – vi får se vad han gillar det eller om det bara blir en möbel här haha! De är ju knappast vackra 😉


Vi var ute hela dagen och grejade i trädgården, alla drog sitt strå till stacken – hamburgare och korv grillades och åts ute – Vååååååår!

Jag hade två paket ”små fina filéer” från Kronfågel framtagna så svängde ihop en snabb kycklingcurry rätt som blev uppskattad.
Till det skålar med cashewnötter, banan och stekt svamp.

Jag älskar MMSports shiratakinudlar! Kolhydratfria, energifria MEN med bra fibrer för tarmen! 
Shirataki nudlar har en neutral smak som enkelt absorberar smaker i soppor eller såser, perfekt till woken! Jag sköljer dem i kallt vatten och häller sedan lättsaltat hett vatten över och serverar!


Skriv ut

Kyckling i Currysås med Shirataki nudlar

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé, strimlad
  • salt, peppar
  • 1 msk gul curry
  • 3 msk sweet chilisauce
  • 3 msk chilisås
  • 2 eko kycklingbuljongtärning
  • 600 ml kokosmjölk
  • kokosolja att steka i

Instruktioner

  1. Fräs kycklingen i kokosolja, salta och peppra.
  2. Rör ner curry och låt fräsa med en stund.
  3. Rör ner kokosmjölk, buljong, sweet chili och chilisås och låt allt puttra under lock i ca 10 minuter.
  4. Servera med cashewnötter och stekt svamp – banan är också gott till.

 

19 kommentarer
0

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Malin 27 november, 2017 - 11:21

Som vanligt kollar jag in dina recept när fantasin tryter, detta blir det i kväll. Du är bäst Åse! Kram <3

Svara
Åse 27 november, 2017 - 12:18

Åh men gulle! Kraaaaam <3

Svara
Niklas 20 juni, 2017 - 01:37

Jag trodde detta var en blogg om lågkolhydratkost? Jag har suttit och tittat igenom lite recept…..och det är äpplen, bananer, cashewnötter, chilisås, dadlar och massvis annat som har mängder med kolhydrater i sig. Jag förstår ingenting…

Svara
Åse 20 juni, 2017 - 09:00

Då ska jag berätta =) Detta är ingen blogg ”om lågkolhydratkost” Detta är en livsstilsblogg med hälosammare recept. Här finns allt från recept som passar till en strikt lågkolhydratlivsstil, till de som äter lite mer liberalare lågkolhydratkost som jag själv som tränar en hel del, för de som väljer glutenfritt och naturlig kost (däribland dadlar, honung, bananer etc) – Man kan äta både äpplen, bananer, cashewnötter och ändå äta både LCHF och lågkolhydratkost, det beror ju på vad du ätit tidigare uder dagen och vilken mängd kolhydrater du äter. Jag ligger själv på allt från 15-100 gram kolhydrater om dagen då jag cyklar mina kolhydrater under veckan. Man väljer helt enkelt själv de recept som passar i ens livsstil och det är uppskattat =) Ha en fin dag!

Svara
AnnCharlotte Nilsson 9 maj, 2017 - 22:01

Hej!
Har gjort många av dina goda recept för flera år sedan, och ett av favvorecepten var en rysligt god lasagneSka prova din currykyckling im!. Finns det någonstans som jag kan se recept samlade? Har några av era böcker ( din och Annas), men det kommer ju hela tiden nya goda recept som man vill prova.
Härligt med Kreta. Är det Anna H som du reser med?
Hälsningar AnnCharlotte Nilsson

Svara
Malin 8 maj, 2017 - 14:05

Är det gul currypasta eller vanlig curry på kryddburk som används till detta recept?

Svara
Åse 8 maj, 2017 - 14:14

Det är vanlig curry på burk 🙂

Svara
Linnea 8 maj, 2017 - 09:10

Mums😋 Lagade detta igår, tillsammans med smörfrästa champinjoner som jag rörde ner en förpackning färska sockerärtor i, innan servering. Tillförde färg och krisp. Jättegott! Tack😊

Svara
Anna 4 maj, 2017 - 08:18

Alltså Åse…detta recept…hur enkelt som helst och bland det godaste jag ätit! Wow! Jag tog den starka chilisåsen som du rekommenderat tidigare och tog typ en msk. Men mums!
Sedan vill jag bara att du ska veta att du förgyller min morgon vareviga dag. Det är så underbart att surfa in på din blogg och se alla fina bilder och alla dina peppande ord. Du har verkligen en förmåga att just peppa och motivera utan att leverera pekpinnar. Där är du unik i mina ögon. Heja dig!

Svara
Åse 4 maj, 2017 - 11:19

Goding! Tack vad härligt att höra! Både att du gillade receptet och att du trivs hos mig! Blir så glad och det betyder så mycket att läsa 💖 Kram!

Svara
lotta Falkbrink 3 maj, 2017 - 08:33

hej har börjat följa dig sen ngr månader och tycker du är grym både med inopererande inlägg samt mycket god mat:) provade detta recept igår och jag säger bara yommi mycket mycket gott kommer att göras flera ggr TACK <3

Svara
Åse 3 maj, 2017 - 11:42

Tack så mycket! Roligt att läsa! =) Kul att maken smakade! Hurra! KRAM! <3

Svara
Jenny 2 maj, 2017 - 20:27

Hej.
Gillar lyftet vardagsrummet fick. Verkligen jättesnyggt
Såg att ni tejpar soffan för att försöka hålla katten borta. Är det på sidan där tejpen satt som var favvostället att klösa på?
Ett tips är att placera nya klöspelaren bredvid nya soffan för att erbjuda ett bättre ställe att klösa på. De står bäst där katten ”går förbi” Den du har valt har en bra höjd för katten att kunna sträcka på sig när den vässar.

Svara
Åse 2 maj, 2017 - 20:31

Hej! Tack!
Vi har tejpat alla ytor då han klöste på HELA förra soffan som var en rejäl hörnsoffa. Vi fick rådet att INTE sätta den för nära soffan för att han inte ska sätta ihop klöseri för nära soffmöblmanget 🙂 Den står nu dock på andra sidan väggen precis där han kommer in och går förbi. tack för dina rader och tankar! Uppskattas!

Svara
Cherie 2 maj, 2017 - 13:10

Blev verkligen snyggt i ert vardagsrum!

Svara
Åse 2 maj, 2017 - 13:13

Tack!

Svara
Jenjo 2 maj, 2017 - 12:33

Hej!
Oj oj oj vad fint det blir hos er! Verkligen!!
Tusen tack för detta recept. Ser supergott ut och ska absolut prövas. 🙂 Men har du inte kvar funktionen Yumprint? Saknar knappen. 😉
Kram!

Svara
Åse 2 maj, 2017 - 12:35

Tack! 🙂 nej yumprint låg nere i flera veckor och har fått mkt kritik för att sajten ofta är nere och då fungerade det inte att skapa nya receptkort så jag var tvungen att byta receptplugin. Kram!

Svara
Jenjo 2 maj, 2017 - 20:32

Okey. Ja, sådant kan man ju bli galen på, så det förstår jag att du fick avveckla. 😏

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.