Kyckling, Bacon- och Avocadosallad med senapsvinegrette

21 januari, 2017

I torsdags kom syster och småtjejerna över och myste!
Jag gjorde den hä smarriga salladen som jag tänkte dela med mig av.


Tjejerna smått sugna på vår mat! hihi


Pussgurkorna!

Skriv ut

Kyckling, Bacon- och Avocadosallad med senapsvinegrette

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt, peppar
  • Bladsallad i påse
  • 8 små tomater i olika färger
  • 1/2 rödlök
  • 1 paket bacon
  • 1 avokado

Senapsvinegrette

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • 1/2-1 msk dijonsenap eller sötstark senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 tsk torkad timjan

Instruktioner

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i påse med soja, olivolja, timjan, salt & peppar.
  2. Låt marinera minst 30 minut. er gärna några timmar. Stek eller grilla dem sedan. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
  3. Blanda vinegretten.
  4. Skär baconet i 2 cm skivor och stek knapriga.
  5. Blanda vinegretten med salladen och läg upp på tallrik. Fördela kyckling, bacon och skivad avokado ovanpå. Servera.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Cassy 21 januari, 2017 - 16:59

Hej!
Jag är nyfiken på vilken bacon du köper:) Jag hittar bara bacon med E-nummer och tillsatser.
Vänligen Cassy

Svara
Åse 21 januari, 2017 - 18:13

Bacon innehåller tyvärr massor av skräp!

Svara
Malin 28 februari, 2017 - 15:25

Tulip har minst en ämnen

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.