Hej på er! Här kommer en variant på mina kesoplättar! Nämligen kvargplättar! Lika goda!
Jag gjorde ett gäng till Nicholas innan han drog till skolan, han äter gärna proteinrikt då han tränar mycket.

012A2820

Man behöver inte ha proteinpulver i, men jag tycker det blir gott och fluffigt. Det på bild heter Syntha-6 edge och kommer HÄRIFRÅN 
Holistics vaniljprotein är också jättebra, finns HÄR 
Jag använde Lindahls naturella kvarg med vaniljextrakt men Lindahls vaniljkvarg utan socker är också gott.

012A2808
 

Plättarna steks i kokosolja utan smak på medelvärme och tänk på att de behöver få en gyllenbrun botten innan de vänds annars går de sönder. Låt de steka ca 5 minuter på varje sida.

012A2824

Jag serverade sedan dem med grekisk yoghurt, varma hallon och färska hallon 🙂

012A2825

012A2828

Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 1

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 1 tsk bakkpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 15 g vaniljproteinpulver *valfritt
  • 1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.
LOADING..