Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat

5 april, 2016

Hej på er! Här kommer en variant på mina kesoplättar! Nämligen kvargplättar! Lika goda!
Jag gjorde ett gäng till Nicholas innan han drog till skolan, han äter gärna proteinrikt då han tränar mycket.

012A2820

Man behöver inte ha proteinpulver i, men jag tycker det blir gott och fluffigt. Det på bild heter Syntha-6 edge och kommer HÄRIFRÅN 
Holistics vaniljprotein är också jättebra, finns HÄR 
Jag använde Lindahls naturella kvarg med vaniljextrakt men Lindahls vaniljkvarg utan socker är också gott.
012A2808
 
Plättarna steks i kokosolja utan smak på medelvärme och tänk på att de behöver få en gyllenbrun botten innan de vänds annars går de sönder. Låt de steka ca 5 minuter på varje sida.
012A2824

Jag serverade sedan dem med grekisk yoghurt, varma hallon och färska hallon 🙂
012A2825

012A2828

Skriv ut

Kvargplättar glutenfria lågkolhydrat

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl kvarg
  • 1 tsk bakkpulver
  • 1 tsk fiberhusk
  • 15 g vaniljproteinpulver *valfritt
  • 1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
  2. Hetta upp en panna med oljan och dra ner till 50%. Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem ca 5 minuter på varje sida. Vänd försiktigt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1

33 kommentarer
1

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Brunch med Carlssons - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 26 november, 2018 - 14:07

[…] från Lidl ( Lågkolhydratbröd med 7 g kh per bröd) och kvargplättar med grekisk yoghurt, hallon, honung från Sitia (Kreta) och […]

Svara
Äntligen Bryan Adams ❤️ - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 29 juni, 2017 - 15:44

[…] Kvarplättar och rosé till lunch ❤️ […]

Svara
unn Forsberg 16 maj, 2017 - 18:44

Enda nackdelwn med denna blogg är att man alltid blir hungeig å vull göra recepten genast å då kan dwt bli lite mycket tid i köket för mina stackars personliga assistentwr som måste hjälpa förlamade mig med matlagningwn,men de betraktar dwt som en fringis att få testa så goda recept som dw tar hem till sina familjer så vi är minst 8fsmiljer här i Linköping som du har lyckliggjort

Svara
Åse 16 maj, 2017 - 18:49

Tack för din rara kommentar! ❤️ Den gjorde min dag! Kram till dig och er!

Svara
Plättar på hög med choklad- och jordnötssås - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 25 april, 2017 - 10:59

[…] godaste av alla pannkakor, plättar och våfflor här på bloggen är mina kvargplättar tycker jag! Jag använder BSN Vaniljprotein och Lindahls sockerfria vaniljkvarg. Går plättarna […]

Svara
Marta Domanska 11 januari, 2017 - 11:49

Vad kan man ta istället för protein pulver ?

Svara
Åse 11 januari, 2017 - 11:53

Dessa innehåller proteinpulver för smak och konsistens. Om du inte vill använda det rekommenderar jag dig att du provar utan men kan inte garantera resultatet. Kanske bättre att prova mina Kesoplättar då 🙂

Svara
Smarrig Rostas i krämig sås och Londontips! - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 6 januari, 2017 - 15:35

[…] jag, Daniel och småtjejerna tog innan. Väl hemma blev det frukost (eller brunch) och jag gjorde kvargplättar. Sååååå gott och det är så mättande pga den högra proteinhalten. […]

Svara
Walle 4 januari, 2017 - 09:22

Hej
Vilket proteinpulver använder du?

Svara
Åse 4 januari, 2017 - 09:27

Jag föredrar BSN Syntha 6

Svara
Walle 4 januari, 2017 - 09:30

Tusen tack!

Svara
Anna 14 juni, 2016 - 09:13

Hej!
Har bestämt mig för att gå över till Lågkolhydratskost då jag har en inflammatorisk sjukdom i kroppen 🙂
Sitter och försöker göra upp en plan för hur frukostar, lunch etc ska se ut och min fråga om dessa kvargplättar är:
Ser att detta receptet är för 2 portioner så en frukost innehåller alltså 1,5 plättar? och på bilden visas 6 plättar, ska det räcka till 4 personer?
tack!

Svara
Åse 14 juni, 2016 - 09:47

Hej receptet är för 2 personer och på bilden syns 1 portion dvs 6 plättar, det blir 3 plättar var eller 6, beroende på hur hungrig man är ju 😉

Svara
Li-Anne 30 maj, 2016 - 21:28

Antar att bakkpulver är bakpulver

Svara
Åse 30 maj, 2016 - 21:30

Yepp!

Svara
Caroline 22 maj, 2016 - 15:30

Provade dessa. Var jäääättegoda!!! 🙂

Svara
1 2

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.